V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi
je moj Dom pod gorco.

Novice

OBVESTILO SVOJCEM

Sporočamo vam, da smo v našem domu zajezili izbruh okužbe s Covid-19. Zadnja potrjena okužba pri stanovalcih je bila dne 8.7.2022. Z današnjim dnem 15.7.2022, imamo v domu  potrjeno še eno  okužbo  pri stanovalcu 1. etaže. 

V skladu z navodili NIJZ izvajamo vse preventivne ukrepe in vas prosimo, da upoštevate naslednja priporočila:

 • Obiske omogočamo samo zdravim osebam,

 • Če pri sebi opazite znake koronavirusne bolezni ali ste pozitivni na Covid -19 in ste bili v roku 14 dni pred pojavom znakov okužbe na obisku v našem domu, nas prosim seznanite, da lahko sledimo stikom in preprečimo morebiten vnos okužbe v dom,

 • Pri gibanju in zadrževanju v vseh prostorih v notranjosti doma,  tudi v prostorih kavarne, je priporočljiva uporaba zaščitne kirurške maske,

 • Če je le možno obisk izvedite na zunanjih površinah v okolici doma,

 • V času obiska vzdržujte varno razdaljo in upoštevajte vse preventivne ukrepe.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter sodelovanje pri izvajanju vseh zgoraj navedenih ukrepov, ki so ključnega pomena za preprečevanje širjenja okužbe Covid-19 in ostalih respiratornih obolenj.


                                                                                                    VODSTVO DOMA POD GORCO 


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

obveščamo vas, da smo v soboto, 2.7.2022, na 1. etaži doma zaznali pojav okužbe s Covid-19, ki je bila tudi uradno potrjena. V nedeljo, 03.07.2022, smo odvzeli kontrolne brise še štirim stanovalcem, ki so bili v stiku s Covid-19 obolelo osebo. Na žalost so bili vsi odvzemi brisov pozitivni.

V skladu z navodili NIJZ smo vzpostavili vse preventivne ukrepe in upoštevali njihove smernice.  Z današnjim dnem, 07.07.2022,  imamo v domu  potrjenih 14 okužb pri stanovalcih 1. etaže.  Vsi stanovalci prebolevajo okužbo v lažji obliki. V izolaciji ostanejo 7 dni, nakar jih ponovno testiramo. V kolikor bo kontrolni bris negativen je izolacija zaključena, v nasprotnem primeru le ta traja 10 dni.

Z 31.5.2022 so prenehali veljati vladni odloki za obvladovanje Covid-19, zato ni več podlage za premeščanje stanovalcev z okužbo Covid-19 v tako imenovane rdeče cone. Vsi stanovalci ostajajo v svojih sobah.

Začasno smo na 1. etaži omejili vse aktivnosti in skupne obroke v jedilnici. 

Stanovalci s potrjeno okužbo ostajajo v svojih sobah, medtem, ko je ostalim stanovalcem 1. etaže dovoljeno individualno gibanje po etaži.

Obiski so dovoljeni za vse stanovalce, kljub temu pa Vas prosimo, da v kolikor je le možno obiske k stanovalcem, ki so pozitivni na Covid -19, izvedete po poteku izolacije. V nasprotnem primeru morate upoštevati navodila za preprečevanje in nadaljnje širjenje okužbe. Pri obisku je potrebno imeti oblečeno popolno varovalno opremo, ki jo prejmete s strani zaposlenih na etaži. Enako velja za obiske sostanovalcev.   

Vsi ostali stanovalci 1. etaže ter njihovi svojci do izhoda doma uporabljajo zaščitno masko, medtem ko stanovalci, ki so bili v visoko tveganem stiku z osebo pozitivno na Covid-19 le to uporabljajo tudi zunaj doma (sprehod).

Za vse zaposlene in stanovalce 1. etaže, ki nimajo potrjene okužbe s Covid-19, kontrolne brise izvajamo na 2-3 dni. Naslednji odvzem bo v petek, 8.7. 2022.

O vseh nadaljnjih spremembah zdravstvenega stanja stanovalcev, vas bomo individualno telefonsko obveščali.  

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter sodelovanje pri izvajanju vseh zgoraj navedenih ukrepov, ki so ključnega pomena za preprečevanje širjenja okužbe Covid-19 in ostalih respiratornih obolenj. Predvsem pa vas prosimo, da na obisk prihajate zdravi in nas seznanjajte o vaših morebitnih stikih z okuženo osebo.

                                                                                                                                                                VODSTVO DOMA POD GORCO 

                                                                                                                                       


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

sporočamo vam, da smo v našem domu zajezili izbruh okužbe s Covid-19. Zadnja potrjena okužba pri stanovalcih je bila 7.2.2022, s 16.2.2022 pa smo rdečo cono zaključili.

V skladu z novo sprejetim odlokom Vlade Republike Slovenije z dne 19.2.2022; Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki je pričel veljati z dne 21.2.2022, vas  prosimo, da upoštevate naslednja priporočila:

 • Obiske omogočamo samo zdravimosebam, ki imajo PCT potrdilo s QR kodo. Pri dokazovanju pogoja PCT se je potrebno izkazati z veljavnim osebnim dokumentom;

 • Obiski so omejeni na eno zdravo osebo;

 • Če pri sebi opazite znake koronavirusne bolezni ali ste pozitivni na Covid -19 in ste bili v roku 14 dni pred pojavom znakov okužbe na obisku v našem domu, nas prosim seznanite, da lahko sledimo stikom in preprečimo morebiten vnos okužbe v dom;

 • Uporaba zaščitne kirurške maske je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh prostorih v notranjosti doma, tudi v kavarni in na vseh zunanjih javnih površinah okrog doma, če ni mogoče zagotoviti medsebojne razdalje 1,5m.

Glede na epidemiološko situacijo vas bomo tudi sproti obveščali o sproščanju ukrepov, saj se zavedamo,  kako pomembni so obiski svojcev za naše drage stanovalce in vpliv na njihovo psihofizično počutje.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter odgovornost pri izvajanju vseh zgoraj navedenih ukrepov, ki so ključnega pomena za preprečevanje širjenja okužbe Covid-19 in ostalih respiratornih obolenj.


                                       VODSTVO DOMA POD GORCO 


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

nekako smo se že veselili, da smo popolnoma zajezili virus v našem domu pa sta se žal danes pojavili dve novi okužbi na tretji etaži. Trenutno beležimo 14 okužb (6 okužb na enoti Spominčica, 2 okužbi na prvi etaži, 4 okužbe na drugi etaži ter 2 okužbi na tretji etaži).  Vsi skupaj se dobro počutijo in imajo  asiptomatske oz. blage simptome.

Kljub tem smo se odločili, da v sredo 09. 02. 2022 odpremo dom za obiske. Prosimo pa vas, da dosledno upoštevate ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z virusom (nošenje kirurške maske čez nos, razkuževanje rok, varnostna razdalja). Na obisku naj bo samo ena zdrava oseba, ki izpolnjuje PCT pogoj.

V prostor, ki je namenjen sivi in rdeči coni ne vstopajte brez predhodne najave zaposlenim na etaži, saj vas morajo zaposleni pred vstopom v sobo opremiti z zaščitno opremo in vas seznaniti s protokolom. Obisk v rdeči coni je možen v nujnih primerih in po predhodni najavi strokovni vodji ali diplomirani sestri.

Prosto sprehajanje po domu ni dovoljeno. Zadržujete se lahko samo v sobi stanovalca, vsekakor pa priporočamo, da čas obiska preživite zunaj doma, na terasi kavarne ali v domskem parku. V sobah in zunaj doma je potrebno upoštevati vse preventivne ukrepe (zaščitna maska, razkuževanje rok, razdalja do stanovalca).

Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da svojci, ki imate možnost, pokličete stanovalce na mobilni telefon in se dogovorite za uro obiska, da vas stanovalci pričakajo že v avli. S tem se bomo izognili nepotrebnemu čakanju in zmanjšali frekvenco na etažah. Za obisk nepomičnega stanovalca prosimo pokličite na etažo in zaposlene seznanite o predvidenem času obiska.

V tem času smo kadrovsko zelo podhranjeni, zato vas iskreno prosimo za razumevanje, če ni vedno vse tako kot bi želeli. Vsekakor pa se vsi po najboljših močeh trudimo, da se sproti prilagajamo novim razmeram in da se stanovalci dobro počutijo.  

ČAS OBISKA OD PONEDELJKA DO NEDELJE

Dopoldan; 9.30 – 11.30 ure

Popoldan; 13.00 – 17.30 ure

Vljudno vas prosimo, da skušate upoštevati zgoraj navedene ure in obisk prilagodite delovnim procesom v domu in ne prihajate v času nege in obrokov stanovalcev. V tem času namreč časovno ne utegnemo pripravljati stanovalcev na obisk oziroma izvajati transporta iz etaž na recepcijo doma.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter odgovornost pri izvajanju vseh uvedenih ukrepov in vas pozivamo, da na obisk prihajate popolnoma zdravi. Le tako bomo lahko zaščitili naše drage stanovalce in se izognili ponovnemu vnosu virusa SARS-CoV-2 v naš dom.

Želimo vam obilo prijetnih trenutkov v času druženja s svojimi bližnjimi.


                                                                                          VODSTVO DOMA POD GORCO 


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

kot smo vas že seznanili, smo imeli dne 27.1.2022 potrjeno prvo okužbo Covid-19. Takoj smo izvedli vse preventivne ukrepe in vzpostavili rdečo cono.  Stanovalci se dobro počutijo in v večini bolezen poteka v blažji obliki.  Prvi stanovalci so danes tudi že preseljeni iz rdeče cone.

Redno vsak dan kontroliramo in jemljemo brise in v tem trenutku ne ugotavljamo novih primerov okužbe s Covid-19 pri stanovalcih.

Glede na trenutno situacijo vas obveščamo, da bodo obiski ponovno mogoči v naslednjem tednu, predvidoma od srede, 9.2.2022. O natančnosti termina vas bomo obvestili v začetku naslednjega tedna.

V tem času bodo omogočeni obiski le pri stanovalcih v paliativni zdravstveni negi oz. v nujnih primerih, za kar se dogovorite  v socialni službi ali pri diplomirani medicinski sestri v službi zdravstvene nege in oskrbe. 

Stanovalcem lahko dostavite nujno potrebne potrebščine, ki jih pustite na recepciji doma.

Prav tako pa so omogočeni pogovori s stanovalci v rdeči coni po predhodnem dogovoru s strokovno vodjo.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter odgovornost pri izvajanju vseh uvedenih ukrepov, ki so ključnega pomena za preprečevanje respiratornih okužb, predvsem pa za preprečitev vnosa in širjenja COVID-19.

                                                                                                       VODSTVO DOMA POD GORCO 


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

 

danes smo zaznali sum na okužbo Covid-19 pri 3 stanovalcih 2. etaže doma. Takoj smo izvedli vse preventivne ukrepe in vzpostavili rdečo cono.

Obveščamo vas, da

OBISKI DO NADALJNJEGA NISO MOGOČI

 in sicer, od danes, 27.1.2022 ter do razjasnitve epidemioloških razmer.

Stanovalcem lahko nujno potrebne potrebščine dostavite na recepcijo doma.

V tem času bomo omogočili obiski le pri stanovalcih v paliativni zdravstveni negi oz. v nujnih primerih. Za omogočene obiske se predhodno najavite v socialni službi ali pri diplomirani medicinski sestri v službi zdravstvene nege in oskrbe. 

O vseh nadaljnjih ukrepih vas bomo sproti obveščali.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter odgovornost pri izvajanju vseh uvedenih ukrepov, ki so ključnega pomena za preprečevanje respiratornih okužb, predvsem pa za preprečitev vnosa in širjenja COVID-19.

VODSTVO DOMA POD GORCO 


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

sporočamo vam, da smo v našem domu brez okužb in da se tako stanovalci kot zaposleni dobro počutimo.

Žal pa je epidemiološka slika na državni ravni zmeraj slabša, zato vas vljudno prosimo, da spoštujete ukrepe in se ravnate po naših navodilih. Vsakršna kršitev navodil namreč predstavlja nevarnost za okužbo in s tem izpostavljenost tveganja za naše stanovalce.

V skladu z dopisom Ministrstva za zdravje z dne 5.1.2022 vas prosimo, da upoštevate naslednja priporočila:

 • Obiske omogočamo samo zdravim osebam, ki imajo PCT potrdilo s QR kodo. Pri dokazovanju pogoja PCT se je potrebno izkazati z veljavnim osebnim dokumentom.

 • Obiski so omejeni na ENO ZDRAVO ODRASLO OSEBO, obiski otrok niso možni.

 • Če pri sebi opazite znake koronavirusne bolezni ali ste pozitivni na Covid -19 in ste bili v roku 14 dni pred pojavom znakov okužbe na obisku v našem domu, nas prosim seznanite, da lahko sledimo stikom in preprečimo morebiten vnos okužbe v dom.

 • Uporaba zaščitne kirurške maske je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh prostorih v notranjosti doma tudi v kavarni in na vseh zunanjih javnih površinah okrog doma, če ni mogoče zagotoviti medsebojne razdalje 1,5m.

 • Prosimo vas, da svojih dragih ne vozite domov, v nakupovalna središča, banke, pošte,.., saj je tveganje v zunanjem okolju zelo veliko. V kolikor pa je to nujno potrebno, se za izhod stanovalcev dogovorite v socialni službi ali pri diplomirani medicinski sestri v službi zdravstvene nege in oskrbe. 

 • Stanovalci, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT in bodo odsotni 24 ur ali več, bodo po vrnitvi nameščeni v sivo cono.

V času obiskov je potrebno upoštevati vse higienske ukrepe:

 • pravilna uporaba kirurške zaščitne maske,

 • razkuževanje rok in

 • vzdrževanje varne medsebojne razdalje.

Upoštevanje zgoraj navedenih ukrepov je ključnega pomena za preprečevanje širjenja okužbe Covid-19 in ostalih respiratornih obolenj.


                                                                 VODSTVO DOMA POD GORCO 


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

sporočamo vam, da smo v našem domu brez okužb in da se tako stanovalci kot zaposleni dobro počutimo.

Žal pa je epidemiološka slika na državni ravni še zmeraj slaba, zato vas vljudno prosimo, da spoštujete ukrepe in se ravnate po naših navodilih. Vsakršna kršitev navodil namreč predstavlja nevarnost za okužbo in s tem izpostavljenost tveganja za naše stanovalce.

V skladu s sprejetim odlokom Vlade RS z dne 6.11.2021 vas prosimo, da upoštevate naslednja priporočila:

 • Obiske omogočamo samo zdravimosebam, ki imajo PCT potrdilo s QR kodo. Pri dokazovanju pogoja PCT se je potrebno izkazati z veljavnim osebnim dokumentom.

 • Obiski so omejeni na eno zdravo odraslo osebo.

 • Obiski otrok, ki ne morejo izkazovati pogoja PCT (otroci stari pod 12 let) niso možni.

 • Če pri sebi opazite znake koronavirusne bolezni ali ste pozitivni na Covid -19 in ste bili v roku 14 dni pred pojavom znakov okužbe na obisku v našem domu, nas prosim seznanite, da lahko sledimo stikom in preprečimo morebiten vnos okužbe v dom.

 • Uporaba zaščitne kirurške maske je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh prostorih v notranjosti doma tudi v kavarni in na vseh zunanjih javnih površinah okrog doma, če ni mogoče zagotoviti medsebojne razdalje 1,5m.

Prosimo vas, da kljub prihajajočim božično - novoletnim praznikom svojih dragih ne vozite domov, v nakupovalna središča, banke, pošte ipd, saj je tveganje v zunanjem okolju zelo veliko. V kolikor pa je to nujno potrebno pa se za izhod stanovalcev dogovorite v socialni službi ali pri diplomirani medicinski sestri v  službi zdravstvene nege in oskrbe.

V času obiskov je potrebno upoštevati vse higienske ukrepe:

 • pravilna uporaba kirurške zaščitne maske,

 • razkuževanje rok in

 • vzdrževanje varne medsebojne razdalje.

Upoštevanje zgoraj navedenih ukrepov, je ključnega pomena za preprečevanje širjenja okužbe Covid-19 in ostalih respiratornih obolenj.


                                        VODSTVO DOMA POD GORCO 


VOŠČILO

Image titleOBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

kot smo vas že seznanili, smo imeli dne 16.11.2021 potrjeno okužbo Covid-19 pri stanovalcu 3. etaže doma. Takoj smo izvedli vse preventivne ukrepe in vzpostavili rdečo cono na 1. etaži (soba 1.24 in športni center).

Po navodilih Ministrstva za zdravje in NIJZ smo odvzeli kontrolne brise vsem stanovalcem na 3. etaži, kot tudi stanovalcem ostalih etaž, s katerimi je pozitivna oseba imela tesen stik in sicer prvi, tretji, peti in sedmi dan od potrjene okužbe.

Vsi odvzeti brisi v tem obdobju so bili negativni in z veseljem vam sporočamo, da se okužbo Covid-19 v Domu ni razširila.

Še naprej bomo  spremljali stanje naših stanovalcev in zaposlenih ter vas sproti obveščali o vsakršni spremembi.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter odgovornost pri izvajanju vseh uvedenih ukrepov in vas pozivamo, da na obisk prihajate resnično popolnoma zdravi. Le tako bomo lahko zaščitili naše drage stanovalce in se izognili povečanemu vnosu virusa SARS-CoV-2 v naš dom.


                                                                                                                    VODSTVO DOMA POD GORCO 


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

kot smo vas že seznanili, smo imeli dne 16.11.2021 potrjeno okužbo Covid-19 pri stanovalcu 3. etaže doma. Takoj smo izvedli vse preventivne ukrepe in vzpostavili rdečo cono na 1. etaži (soba 1.24 in športni center). Dne 17.11.2021 smo odvzeli kontrolne brise vsem stanovalcem na 3. etaži, kot tudi stanovalcem ostalih etaž, s katerimi je pozitivna oseba imela tesen stik in vsi odvzemi brisov so bili negativni.

Po navodilih Ministrstva za zdravje in NIJZ,  smo danes, 19.11.2021, 3. dan od potrjene okužbe, ponovno izvedli testiranje in vam z veseljem sporočamo, da so vsi odvzemi brisov negativni.

Na 3. etaži so v tem času še zmeraj odpovedane vse skupinske aktivnosti. Stanovalci bodo do nadaljnjega prejemali obroke v sobo ter se v večini zadrževali v svojih sobah in na balkonih. Dovoljeni so tudi individualni sprehodi okrog doma, pri čemer je potrebno upoštevati vsa naša navodila: razkuževanje rok, vzdrževanje medsebojne razdalje in nošenje zaščitne maske ves čas, ko so izven svoje sobe.

Obiski so omejeni na eno zdravo osebo z upoštevanjem vseh preventivnih ukrepov. Predvsem priporočamo, da ob ugodnem vremenu čas obiska preživite zunaj doma kot sprehod, seveda z uporabo maske in ustrezno medsebojno razdaljo.

Po navodilih Ministrstva za zdravje in NIJZ, bomo naslednjo kontrolo brisov izvedli v nedeljo, 21.11.2021.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter odgovornost pri izvajanju vseh uvedenih ukrepov in vas pozivamo, da na obisk prihajate resnično popolnoma zdravi. Le tako bomo lahko zaščitili naše drage stanovalce in se izognili povečanemu vnosu virusa SARS-CoV-2 v naš dom.


                                                                                             VODSTVO DOMA POD GORCO 


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

včeraj smo zaznali sum na okužbo Covid-19 pri stanovalcu 3. etaže doma. Takoj smo izvedli vse preventivne ukrepe in vzpostavili rdečo cono v  prostoru za izolacijo z vso zaščitno opremo na 1. etaži (soba 1.24 in športni center).Okužba s Covid-19 je bila danes tudi uradno potrjena.

Danes zjutraj smo že odvzeli kontrolne brise vsem stanovalcem na 3. etaži, kot tudi stanovalcem ostalih etaž, s katerimi je pozitivna oseba imela tesen stik. Z veseljem vam sporočamo, da so bili vsi današnji odvzemi brisov negativni.

Po navodilih Ministrstva za zdravje in NIJZ bomo testiranje ponovno izvedli v petek, 19.11.2021.

Na 3. etaži so v tem času odpovedane vse skupinske aktivnosti. Stanovalci bodo do nadaljnjega prejemali obroke v sobo ter se v večini zadrževali v svojih sobah in na balkonih. Dovoljeni so tudi individualni sprehodi okrog doma, pri čemer je potrebno upoštevati vsa naša navodila: razkuževanje rok, vzdrževanje medsebojne razdalje in nošenje zaščitne maske ves čas, ko so izven svoje sobe.

Obiski so omejeni na eno zdravo osebo z upoštevanjem vseh preventivnih ukrepov. Predvsem priporočamo, da ob ugodnem vremenu časobiskapreživitezunaj doma, kot sprehod, seveda z uporabo maske in ustrezno medsebojno razdaljo.

Pri stanovalcih, ki so bili v tesnem stiku s pozitivno osebo in še niso preboleli Covid-19 oziroma niso cepljeni proti Covidu-19 smo vzpostavili sivo cono. Trenutno imamo sivo cono v štirih (4) sobah na 3. etaži doma.  

Obiski v sivi coni so prav tako omejeni na eno zdravo osebo ter s predpisano zaščitno opremo, ki jo prejmete na etaži doma.

Obveščamo vas tudi, da se je spremenil delovni čas recepcije. Skladno s tem so možni obiski od ponedeljka do nedelje:

 • dopoldan od 9.00 – 11.00 ure

 • popoldan od 13.00 – 18.00 ure

Vljudno vas prosimo, da upoštevate zgoraj navedene ure in obiske prilagodite delovnim procesom v domu in ne prihajate v času nege in obrokov stanovalcev. V tem času namreč časovno ne utegnemo pripravljati stanovalcev na obisk in pospremiti iz etaž.

Svojci lahko za informacije o zdravstvenem stanju ali počutju stanovalca pokličete etažno medicinsko sestro na številko:

 • 041-678-893 – pritličje                                                 ·  

 • 041-446-720 – 1.etaža-RDEČA CONA 

 • >041-712-382 – 2 etaža          ·   

 • 041-421-587 – 3.etaža

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter odgovornost pri izvajanju vseh uvedenih ukrepov in vas pozivamo, da na obisk prihajate resnično popolnoma zdravi. Le tako bomo lahko zaščitili naše drage stanovalce in se izognili povečanemu vnosu virusa SARS-CoV-2 v naš dom.


                                                                                                         VODSTVO DOMA POD GORCO 


OBVESTILO

Spoštovani svojci in obiskovalci DOMA POD GORCO, 


obveščamo vas, da je do nadaljnjega spremenjen delovi čas recepcije Doma, in sicer od 6.30 do 18.00 ure. 

Obiski potekajo od ponedeljka do nedelje: 

 • dopoldan od 9.00 do 11.00 ure

 • popoldan od 13.00 do 18.00 ure. 


Hvala za razumevanje. 

                                                            VODSTVO DOMA POD GORCO OBVESTILO

Spoštovani, 


sporočamo vam, da smo v našem domu brez okužb in da se tako stanovalci kot zaposleni dobro počutimo.

Žal pa je epidemiološka slika na državni ravni zelo slaba, zato vas vljudno prosimo, da spoštujete ukrepe in se ravnate po naših navodilih. Vsakršna kršitev navodil namreč predstavlja nevarnost za okužbo in s tem izpostavljenost tveganja za naše stanovalce.

V skladu s sprejetim odlokom Vlade RS z dne 6.11.2021 vas prosimo, da upoštevate naslednja priporočila:

 • Obiske omogočamo samo zdravimosebam, ki imajo potrdilo o izpolnitvi PCT v digitalni ali papirnati obliki s QR kodo. Pri dokazovanju pogoja PCT se je potrebno izkazati z veljavnim osebnim dokumentom.

 • Obiski so omejeni na eno zdravo odraslo osebo.

 • Obiski otrok, ki ne morejo izkazovati pogoja PCT (otroci stari pod 12 let) v naslednjih 2 tednih niso možni.

Če pri sebi opazite znake koronavirusne bolezni ali ste pozitivni na Covid -19 in ste bili v roku 14 dni pred pojavom znakov okužbe na obisku v našem domu, nas prosim seznanite, da lahko sledimo stikom in preprečimo morebiten vnos okužbe v dom.

Uporaba zaščitne kirurške maske je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh prostorih v notranjosti doma in na vseh zunanjih javnih površinah okrog doma, če ni mogoče zagotoviti medsebojne razdalje 1,5 m.

Prosimo vas, da v tem času svojih bližnjih ne vozite domov, v nakupovalna središča, banke, pošte,.., saj je tveganje v zunanjem okolju zelo veliko. V kolikor pa je to nujno potrebno, se za izhod stanovalcev dogovorite po predhodni najavi v socialni službi ali vodji službe zdravstvene nege in oskrbe.

Prosimo vas, da v času obiskov upoštevate vse higienske ukrepe:

 • pravilna uporaba kirurške zaščitne maske,

 • razkuževanje rok in

 • vzdrževanje varne medsebojne razdalje.

Prosimo vas, da upoštevate vse zgoraj navedene ukrepe, saj so ključnega pomena za preprečevanje širjenja okužbe Covid-19 in ostalih respiratornih obolenj.


Hvala za vašo podporo in razumevanje.


                                                                               VODSTVO DOMA POD GORCO 


OBVESTILO

Spoštovani svojci,

veseli nas, da vam lahko sporočimo, da je situacija v našem domu stabilna in brez okužb. Stanovalci in zaposleni se dobro počutimo. Življenje znotraj našega doma poteka sproščeno, po nadstropjih izvajamo aktivnosti, se družimo in ohranjamo domačnost.

Se pa žal slabša epidemiološka slika v in porast okužb COVID-19 na državni ravni.

Prosimo, da spoštujete ukrepe in se ravnate po naših navodilih. Vsakršna kršitev navodil namreč predstavlja nevarnost za okužbo in s tem izpostavljenost tveganja za naše stanovalce.

1. OBISKI

 • VSI OBISKOVALCI se morate ob prihodu SKOZI GLAVNI VHOD obvezno prijaviti na recepciji doma;

 • Obiske omogočamo samo osebam, ki imajo potrdilo o izpolnitvi PCT v digitalni ali papirnati obliki s QR kodo Brez predložitve ustreznega potrdila in upoštevanja vseh preventivnih ukrepov, obisk ni možen;

 • Število obiskovalcev se omeji na največ 2 zdravi osebi na stanovalca v beli coni (oziroma na 1 osebo v sivi ali rdeči coni, če je obisk nujen);

 • Kljub zagotavljanju PCT pogoja prihajajte na obisk samo zdravi obiskovalci, ki niste bili v visoko tveganem stiku. Četudi  je bris na SARS –CoV-2 negativen in pri sebi opazite simptome ali znake koronavirusne bolezni NA OBISK NE HODITE;

 • Če pri sebi opazite znake koronavirusne bolezni ali ste pozitivni na Covid -19 in ste bili v roku 14 dni pred pojavom znakov okužbe na obisku v našem domu, nas prosim seznanite, da lahko sledimo stikom in preprečimo morebiten vnos okužbe v dom;

 • Obvezno je potrebno nositi zaščitno kirurško masko v notranjosti doma, si razkužiti roke in vzdrževati razdaljo 2 m do drugih stanovalcev in obiskovalcev;

 • Prosto sprehajanje po Domu ni dovoljeno. Priporočamo, da ob lepem vremenu čas obiska preživite zunaj doma, na terasi kavarne ali v domskem parku. Prav tako se lahko zadržujete v kavarni, avli in domski jedilnici. V kolikor je nujno se lahko obisk opravi tudi v sobi stanovalca, pri tem je potrebno v dvoposteljni sobi upoštevati vse preventivne ukrepe (zaščitna maska, razkuževanje rok, razdalja do sostanovalca);

 • Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da svojci, ki imate možnost, pokličete stanovalce na mobilni telefon in se dogovorite za uro obiska, da vas stanovalci pričakajo že v avli ali v kavarni. S tem se bomo izognili nepotrebnemu čakanju in zmanjšali frekvenco na recepciji. Za obisk nepomičnega stanovalca prosimo pokličite na etažo in zaposlene seznanite o predvidenem času prihoda.

2. ČAS OBISKA od PONEDELJKA DO NEDELJE :

 • Dopoldan od 9.00 – 11.00 ure,

 • Popoldan od 13.00 – 19.00 ure

Vljudno vas prosimo, da upoštevate zgoraj navedene ure in obisk prilagodite delovnim procesom v domu in ne prihajate v času nege in obrokov stanovalcev. V tem času namreč časovno ne utegnemo pripravljati stanovalcev na obisk oziroma izvajati transporta iz etaž na recepcijo doma.

3. IZHODI STANOVALCEV OZIROMA ODHODI DOMOV

 • So mogoči ob predhodni individualni najavi v socialni službi ali vodji službe zdravstvene nege in oskrbe;

 • Ob najavi prosimo, da nas svojci seznanite s svojim statusom precepljenosti oziroma prebolelosti Covid-19 ali morebitnega tedenskega izvajanja testiranja;

 • V kolikor odsotnost stanovalca traja več kot 48 ur je potrebno ob ponovni vrnitvi v dom dokazati PCT pogoj (skladno z navodili Ministrstva za zdravje z dne 5.9.2021);

 • Stanovalci, ki še niso preboleli Covid-19 ali niso cepljeni bodo ob vrnitvi v dom nameščeni v sivo cono (soba 1.24 v 1 nadstropju doma) za obdobje 5 dni. Šesti dan bo izveden PCR test in  v kolikor bo izvid negativen bodo stanovalci premeščeni v svojo matično sobo.

 4. KAVARNA

 • Strežba kavarne je svojcem na voljo tako na terasi kot v notranjem delu kavarne, avle in centralne jedilnice v pritličju doma.

 • Skladno z Odlokom o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, izdanega s strani Vlade RS, je potrebno za postrežbo v notranjem delu in na terasi kavarne izpolnjevati PCT pogoj, katerega je potrebno pokazati strežnemu osebju;

 • Kljub zagotavljanju PCT pogoja vas prosimo, da imate v času obiska v kavarni nameščeno zaščitno masko in upoštevate varno razdaljo;

 • Delovni čas kavarne: vsak dan od 9.00 – 18.00 ure.

5. INFORMACIJE O STANOVALCIH

Svojci lahko za informacije o zdravstvenem stanju ali počutju stanovalca pokličete etažno medicinsko sestro na številko:

 • 041-678-893 – pritličje                   ·    041-712-382 – 2 etaža

 • 041-446-720 – 1.etaža                    ·    041-421-587 – 3.etaža

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter odgovornost pri izvajanju vseh uvedenih ukrepov in vas pozivamo, da na obisk prihajate popolnoma zdravi. Le tako bomo lahko zaščitili naše drage stanovalce in se izognili ponovnemu vnosu virusa SARS-CoV-2 v naš dom.

Predvsem pa vam želimo obilo prijetnih trenutkov v času druženja s svojimi bližnjimi.


                                                                                                                                    VODSTVO DOMA POD GORCO d.o.o.


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

Obveščamo vas, da je situacija v našem domu stabilna. Stanovalci in zaposleni se dobro počutimo. Življenje znotraj našega doma poteka sproščeno, izvajamo aktivnosti, se družimo in ohranjamo domačnost.

Se pa žal slabša epidemiološke slika v naši regiji in porast okužb COVID-19 na državni ravni. S strani Ministrstva za zdravje smo dne 5.9.2021 prejeli navodila »Obiski v socialno varstvenih zavodih«, ki narekujejo spremembe spodaj navedenih ukrepov.

Prosimo, da spoštujete naše ukrepe in se ravnate po naših navodilih. Vsakršna kršitev navodil predstavlja nevarnost za okužbo in s tem izpostavljenost tveganja za naše stanovalce.


1. OBISKI

 • VSI OBISKOVALCI se morate ob prihodu SKOZI GLAVNI VHOD obvezno prijaviti na recepciji doma;

 • Obiske omogočamo samoosebam, ki imajo potrdilo o izpolnitvi PCT v digitalni ali papirnati obliki s QR kodo (dokazilo, da so bolezen preboleli in je minilo več kot 10 dni in manj kot 240 dni od okužbe; so bili polno cepljeni proti SARS-CoV-2 ali imajo negativen test na SARS-CoV-2: HAGT veljavnost testa 48 ur, PCR veljavnost testa 72 ur). Brez predložitve ustreznega potrdila obisk ni možen. Izjema so osebe mlajše od 12 let;

 • Število obiskovalcev se omeji na največ 2 zdravi osebi na stanovalca v beli coni (oziroma na 1 osebo v sivi ali rdeči coni, če je obisk nujen);

 • Na obisk prihajajte samo zdravi obiskovalci, ki niste bili v visoko tveganem stiku.  Četudi je bris na SARS –CoV-2 negativen in pri sebi opazite simptome ali znake koronavirusne bolezni NA OBISK NE HODITE;

 • če prihajate iz dopusta aliobiska kraja, ki ima slabo epidemiološko sliko vas prosimo, da obisk preložite za obdobje 14 dni;

 • Obvezno je treba nositi zaščitno kirurško masko v notranjosti doma, si razkužiti roke in vzdrževati razdaljo 2 m do drugih stanovalcev in obiskovalcev;

 • Prosto sprehajanje po Domu ni dovoljeno. Priporočamo, da čas obiska preživite zunaj doma, na terasi kavarne ali v domskem parku. Prav tako se lahko zadržujete v kavarni, avli in domski jedilnici. Če je obisk nujen, se lahko le-ta opravi tudi v sobi stanovalca, pri tem je potrebno v dvoposteljni sobi upoštevati vse preventivne ukrepe (zaščitna maska, razkuževanje rok, razdalja do sostanovalca);

Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da stanovalce pokličete na mobilni telefon in se dogovorite za uro obiska, da vas lahko pričakajo že v avli ali v kavarni.S tem se bomo izognili nepotrebnemu čakanju in zmanjšali frekvenco na recepciji. Za obisk nepomičnega stanovalca prosimo, da pokličite na etažo in zaposlene seznanite o predvidenem času prihoda.


2. ČAS OBISKAod PONEDELJKA DO NEDELJE :

 • Dopoldan od 9.00 – 11.00 ure

 • Popoldan od 13.00 – 19.00 ure

Vljudno vas prosimo, da upoštevate zgoraj navedene ure in obisk prilagodite delovnemu procesu. V času nege in obrokov ne utegnemo pripravljati stanovalcev za obisk oz. izvajati transporta iz etaž na recepcijo doma.


 3. IZHODI STANOVALCEV OZIROMA ODHODI DOMOV

 • So mogoči ob predhodni individualni najavi v socialni službi ali vodji službe zdravstvene nege in oskrbe;

 • Ob najavi vas prosimo, da nas seznanite s svojim statusom precepljenosti oz. prebolelosti Covid-19 ali morebitnega tedenskega izvajanja testiranja;

 • Če je stanovalec odsoten več kot 48 ur, je treba ob ponovni vrnitvi v dom dokazati PCT pogoj (skladno z navodili Ministrstva za zdravje z dne 5.9.2021);

 • Stanovalci, ki še niso preboleli Covid-19 ali niso cepljeni bodo ob vrnitvi v dom nameščeni v sivo cono (soba 1.24 v 1 nadstropju doma) za obdobje 5 dni. Šesti dan bo izveden PCR test, in  če bo izvid negativen, bodo stanovalci premeščeni v svojo matično sobo.


 4. KAVARNA

 • Obiskovalce oz. goste kavarne postrežemo tako na terasi kot v notranjem delu kavarne, avle in centralne jedilnice v pritličju doma;

 • Skladno z novim Odlokom o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, izdanega s strani Vlade RS, je potrebno za postrežbo v notranjem delu in na terasi kavarne izpolnjevati PCT pogoj vse do izdanih nadaljnjih sprememb oziroma navodil. Izjema so osebe mlajše od 12 let;

 • Izpolnjen PCT pogoj je potrebno fizično pokazati strežnemu osebju.


5. INFORMACIJE O STANOVALCIH

Svojci lahko za informacije o zdravstvenem stanju ali počutju stanovalca pokličete etažno medicinsko sestro na številko:

 • 041-678-893 – pritličje                   ·    041-712-382 – 2 etaža

 • 041-446-720 – 1.etaža                    ·    041-421-587 – 3.etaža

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter odgovornost pri izvajanju vseh uvedenih ukrepov in vas pozivamo, da na obisk prihajate popolnoma zdravi. Le tako bomo lahko zaščitili naše drage stanovalce in se izognili ponovnemu vnosu virusa SARS-CoV-2 v naš dom.

Predvsem pa vam želimo obilo prijetnih trenutkov v času druženja s svojimi bližnjimi.


                                                                                                                    Vodstvo DOMA POD GORCO Obvestilo uporabnikom storitev DOMA POD GORCO

Spoštovani,

obveščamo vas, da bodo s 1.8.2021 v DOMU POD GORCO stopili v veljavo novi ceniki:

 • Cenik oskrbnega dne,

 • Cenik dodatnih storitev,

 • Cenik storitev dostave kosil na dom,

 • Cenik storitev za oskrbovana stanovanja, ki jih med drugim najdete tudi na naši spletni strani.

Razlog za spremembe cen izhajajo iz rednega usklajevanja cen s stroški poslovanja glede na rast indeksa cen življenjskih potrebščin, višjih stroškov dela, razkoraka med nabavnimi cenami prehranskih surovin in cenami hrane na prodajnih policah, ki sledijo v obdobju epidemije.

V zadnjem času so se spremenili pogoji v okolju oziroma na trgu samega izvajanja storitve v smislu dviga cen živil, energije in dviga plač, s čimer se lahko seznanite v dnevnih informacijah v časopisih ter radiu in televiziji. Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije je stopnja rasti cen življenjskih potrebščin (t.im. inflacija) v obdobju od začetka maja 2019 do konec junija 2021 2,4% (v 2019 1,8%; v 2020 -1,1% (negativna) in letos 1,4%).

Dvig cen ni prijetna zadeva za nikogar, a na žalost ob tolikšnem dvigu stroškov ne moremo zagotavljati ustreznih in kvalitetnih storitev.

Želimo, da ostanete naši zadovoljni uporabniki tudi v prihodnje.  


Zahvaljujemo se vam za razumevanje.


                                                                                                                 Vodstvo DOMA POD GORCO 


OBVESTILO OBISKOVALCEM

Spoštovani svojci,

z veseljem vam sporočamo, da življenje znotraj našega doma poteka sproščeno, izvajamo aktivnosti, se družimo in ohranjamo domačnost.

Kljub vsemu pa se moramo zavedati, da večina naših stanovalcev v povezavi z zbolevanjem za korona virusno boleznijo spada med ranljivo skupino prebivalstva. V obdobju, ko epidemija nalezljive bolezni ni razglašena, moramo prav tako ravnati previdno in upoštevati ukrepe z namenom zmanjševanja tveganja ponovnega vnosa virusa SARS-CoV-2.

S strani Ministrstva za zdravje smo dne 13.7.2021 prejeli usmeritve vezane na obiske v socialnovarstvenih zavodih, ki narekujejo sledeče ukrepe:

1. OBISKI

 • Vsi obiskovalci se morate ob prihodu obvezno prijaviti na recepciji doma;

 • Obiske omogočamo obiskovalcem, ki imajo digitalno potrdilo o izpolnitvi PCT (so bolezen preboleli ali so bili polno cepljeni proti SARS-CoV-2 ali imajo negativen test na SARS-CoV-2);

 • Pri obiskovalcih, ki nimajo potrdila iz prejšnje alineje, izvajamo epidemiološko preverjanje kot do sedaj;

 • Število obiskovalcev se omeji na največ 2 zdravi osebi na stanovalca;

 • V kolikor prihajate iz dopusta ali obiska kraja, ki ima slabo epidemiološko sliko vas prosimo, da obisk preložite za obdobje 14 dni;

 • Obvezno je potrebno nositi zaščitno masko v notranjosti doma, si razkužiti roke in vzdrževati razdaljo do drugih stanovalcev in obiskovalcev;

 • Prosto sprehajanje po Domu ni dovoljeno. Zadržujete se lahko samo v sobi stanovalca, vsekakor pa priporočamo, da čas obiska preživite zunaj doma, na terasi kavarne ali v domskem parku. V dvoposteljni sobi je potrebno upoštevati vse preventivne ukrepe (zaščitna maska, razkuževanje rok, razdalja do sostanovalca).

Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da svojci, ki imate možnost, pokličete stanovalce na mobilni telefon in se dogovorite za uro obiska, da vas stanovalci pričakajo že v avli ali v kavarni. S tem se bomo izognili nepotrebnemu čakanju in zmanjšali frekvenco na recepciji. Za obisk nepomičnega stanovalca prosimo pokličite na etažo in zaposlene seznanite o predvidenem času prihoda.

2. ČAS OBISKA od PONEDELJKA DO NEDELJE :

Dopoldan od 9.30 – 11.30 ure

Popoldan od 13.00 – 19.00 ure

Vljudno vas prosimo, da skušate upoštevati zgoraj navedene ure in obisk prilagodite delovnim procesom v domu in ne prihajate v času nege in obrokov stanovalcev. V tem času namreč časovno ne utegnemo pripravljati stanovalcev na obisk oziroma izvajati transporta iz etaž na recepcijo doma.

3. IZHODI STANOVALCEV OZIROMA ODHODI DOMOV

 •  So mogoči ob predhodni individualni najavi v socialni službi ali vodji službe zdravstvene nege in oskrbe.

 • Ob najavi prosimo, da nas svojci seznanite s svojim statusom precepljenosti oziroma prebolelosti Covid-19 ali morebitnega tedenskega izvajanja testiranja.

 • V primeru, da ni realizirano ničesar od zgoraj navedenega, bomo stanovalce, ki še niso preboleli Covid-19 ali niso cepljeni ob vrnitvi v dom, namestili v sivo cono (soba 1.24 v 1 nadstropju doma) za obdobje 5 dni.  Šesti dan bo izveden PCR test,  v kolikor bo izvid negativen, bomo stanovalce premestili v matično sobo.

 • Obiskov v času namestitve v sivi coni ne omogočamo.

 4. KAVARNA

 • Strežba v zunanjem delu kavarne je na voljo tudi svojcem;

 • Skladno z novim Odlokom o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, izdanega s strani Vlade RS, je potrebno za postrežbo v notranjem delu kavarne izpolnjevati PCT pogoj vse do izdanih nadaljnjih sprememb oziroma navodil.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter odgovornost pri izvajanju vseh uvedenih ukrepov in vas pozivamo, da na obisk prihajate popolnoma zdravi. Le tako bomo lahko zaščitili naše drage stanovalce in se izognili ponovnemu vnosu virusa SARS-CoV-2 v naš dom.

Predvsem pa vam želimo obilo prijetnih trenutkov v času druženja s svojimi bližnjimi.


                                                                                                                 VODSTVO DOMA POD GORCO 


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

tudi letos bomo v DOMU POD GORCO organizirali  DAN ODPRTIH VRAT, ki ga bomo priredili drugače kot prejšnja leta, v skladu z uredbami in možnostmi, da še nadalje izvajamo vse potrebne zaščitne ukrepe.

Dan odprtih vrat bo letos namenjen našim stanovalcem doma kot tudi stanovalcem oskrbovanih stanovanj ter zaposlenim. V okviru nekaterih aktivnosti in gostov se bomo nekoliko sprostili in zahvalili za njihovo potrpežljivost in neuklonljivo voljo, da smo iz te bitke z virusom odšli kot zmagovalci. Še vedno pa moramo upoštevati priporočila za preprečevanje širjenja okužb SARS – CoV-2.

Zaradi tega bodo v soboto, 12.6.2021, obiski v Domu pod gorco mogoči šele od 15. ure dalje.

V kolikor pa želite na ta dan stanovalca/ko odpeljati domov oziroma imate načrtovane druge obveznosti, vas prosimo, da o tem obvestite socialno delavko ga. Tjašo Štesl, in sicer najkasneje do petka, 11.6.2021, do 14. ure, na telefon 02/480-56-70 ali gsm 041 324 327.

Za vaše razumevanje se vam iskreno zahvaljujemo in vam še naprej želimo obilo prijetnih trenutkov v času druženja s svojimi bližnjimi.


                                                                                 Vodstvo DOMA POD GORCO 


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

z veseljem vam sporočamo, da se življenje v domu počasi vrača v ustaljene tire in spet občutimo domačnost ter krepimo družabnost. S strani Ministrstva za zdravje smo dne 13.5.2021 prejeli usmeritve vezane na obiske v socialnovarstvenih zavodih. Tako vas  seznanjamo, da od ponedeljka, 24.5.2021, ni več potrebna predhodna najava obiskov.

Še vedno pa moramo spremljati zdravstveno stanje  obiskovalcev in upoštevati priporočila za preprečevanje širjenja okužb SARS – CoV-2:

1. ŠTEVILO OBISKOVALCEV je omejeno na 2 zdravi osebi na stanovalca.

Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da svojci, ki imate možnost, pokličete stanovalce na mobilni telefon in se dogovorite za uro obiska, da vas stanovalci pričakajo že v avli ali v kavarni. S tem se bomo izognili nepotrebnemu čakanju in zmanjšali frekvenco na recepciji. Za obisk nepokretnega stanovalca prosimo pokličite na etažo in zaposlene seznanite o predvidenem času prihoda.

 • vsi obiskovalci se morate ob prihodu obvezno zglasiti na recepciji doma, kjer morate  oddati izpolnjeno izjavo o zdravstvenem stanju, ki ste jo prejeli v priponki dopisa (če je nimate, jo morate izpolniti ob prihodu v dom),

 • obvezno je potrebno nositi zaščitno masko v notranjosti doma, si razkužiti roke in vzdrževati razdaljo do drugih stanovalcev in obiskovalcev,

 • prosto sprehajanje po Domu ni dovoljeno. Zadržujete se lahko samo v sobi stanovalca, vsekakor pa priporočamo, da čas obiska preživite zunaj doma, na terasi kavarne ali na klopcah pred domom. V dvoposteljni sobi je potrebno upoštevati vse preventivne ukrepe (zaščitna maska, razkuževanje rok, razdalja do sostanovalca),

 • strežba v zunanjem delu kavarne bo na voljo tudi svojcem. Pri tem bo potrebno upoštevati po nadstropjih ločena omizja.

2. ČAS OBISKA od PONEDELJKA DO NEDELJE :

 • Dopoldan od 9.30 – 11.30 ure,

 • Popoldan od 13.00 – 17.30 ure,

 • Recepcija doma je odprta do 18. ure.

Vljudno vas prosimo, da skušate upoštevati zgoraj navedene ure in obisk prilagodite delovnim procesom v domu in ne prihajate v času nege in obrokov stanovalcev. V tem času namreč časovno ne utegnemo pripravljati stanovalcev na obisk oziroma izvajati transporta iz etaž na recepcijo doma.

3. IZHODI STANOVALCEV OZIROMA ODHODI DOMOV

 • so mogoči ob predhodni individualni najavi v socialni službi ali vodji službe zdravstvene nege in oskrbe,

 • ob najavi prosimo, da nas svojci seznanite s svojim statusom precepljenosti oziroma prebolelosti Covid-19 ali morebitnega tedenskega izvajanja testiranja,

 • v primeru, da ni realizirano ničesar od zgoraj navedenega, bomo stanovalce, ki še niso preboleli Covid-19 ali niso cepljeni, ob vrnitvi v dom namestili v sivo cono (soba 1.24 v 1 nadstropju doma) za obdobje 7 dni. Prvi in osmi dan bo izveden HAGT test in če bo izvid negativen, bodo osmi dan premeščeni v svojo matično sobo,

 • obiski v času namestitve v sivi coni niso mogoči.

 4. MENJAVA ZDRAVNIKA V AMBULANTI DENTIKO d.o.o.

 • z dnem 10.5.2021 je v ambulanti prišlo do menjave zdravnika za naše stanovalce. Tako je od tega dne dalje osebna zdravnica stanovalcev Nina Presker, dr. med. spec. druž. med.,

 • delovni čas ambulante za naše stanovalce ostane nespremenjen,

 • za razgovora pri zdravniku še vedno kontaktirajte vizitno sestro na telefon:  02/ 480-56-13 ali 031/334-283.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in odgovornost pri izvajanju vseh uvedenih ukrepov. 

 Prosimo vas, da prihajate na obisk popolnoma zdravi, saj bomo le tako lahko zaščitili naše drage stanovalce in se izognili ponovnemu popolnemu zaprtju doma.

Predvsem pa vam želimo obilo prijetnih trenutkov v času druženja s svojimi bližnjimi.  


                                                                                                          Vodstvo Doma pod gorco 


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

Trenutna epidemiološka situacija se slabša, vendar smo v Domu pod gorco zaenkrat na varni strani. V zadnjem času nismo beležili nobene okužbe s Covid-19, kar nas veseli. Kljub temu pa moramo upoštevati vse preventivne ukrepe, navodila in protokole za preprečevanje ponovnega širjenja virusa, ki vam jih dajemo v skladu z navodili NIJZ-a.

Zavedamo se, da je socialni stik zelo pomemben za vse, kljub temu pa moramo biti ob porastu okužb toliko bolj pazljivi, saj si ne želimo ponovnega vdora virusa Sars-Cov-2, ki bi za nas predstavljal veliko breme in ponovno prepoved obiskov.

Prav tako bi vas radi opozorili, da nobeno cepivo proti Covidu-19 ni 100%, saj so v nekaterih domovih ponovno zboleli stanovalci in zaposleni,  ki so že prejeli drugo dozo cepiva.

Obveščamo vas, da smo se ne glede na stroge omejitvene ukrepe, ki bodo veljali od 1. do11. aprila, v Domu pod gorco odločili, da še nadalje omogočimo obiske ob predhodni najavi.


Zaznavamo, da se s stanovalci sami dogovarjate za obiske brez predhodne najave z našo zaposleno, zato vas opominjamo, da takšno početje ni v skladu z navodili in usmeritvami Doma pod gorco.

V prazničnem času, v ponedeljek, 5.4.2021, bomo obdržali dva termina, in sicer:

- od 9.00 do 9.45 ure

 - od 10.15 do 11.00

* V ponedeljek, 5.4. 2021, z naše strani ne bo mogoče sprejemati klicev za naročanje obiskov. Vljudno vas prosimo, da najavo obiskov ponovno naročate od 7.4.2021 dalje.


NAVODILA GLEDE OBISKOV:

1.OBISKI MORAJO BITI NAJAVLJENI V NAPREJ: Svojci lahko najavo obiska uredite po telefonu

ob ponedeljkih, sredah in petkih od 9.00 do 10.30 ure in od 13.00 do 14.30 ure.

Za najavo obiska pokličite na telefonsko številko: 041/466 – 838

2.ČAS OBISKAod PONEDELJKA DO SOBOTE  v naslednjih terminih:

 - od 9.00 do 9.45 ure

 - od 10.15 do 11.00 ure

 - od 14.00 do 14.45 ure

 - od 15.15 do 16.00 ure

- od 16.30 do 17.15 ure

                                                                                     

3. POTEK OBISKA:

 • Obiski so omejeni na eno zdravo osebo (najožji družinski člani, prostovoljci, ki so že do sedaj obiskovali posameznega stanovalca) razen v primeru, da stanovalca obišče oseba, ki potrebuje pomoč tretje osebe.

 • Obiskovalci morajo ob vstopu v dom podpisati izjavo, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju niso bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena;

 • Ob vstopu v dom se vodi urejena kontrola obiskovalcev (razkuževanje rok, preverjanje morebitnih simptomov okužbe, merjenje temperature, spremljanje obiskovalca do točno določene lokacije obiska);

 • Obiskovalci morajo ob prihodu na obisk in v času obiska v notranjosti kot tudi zunaj doma obvezno nositi svojo kirurško obrazno masko, ki prekriva usta in nos, si redno razkuževati roke ter nositi vizir, ki ga prejmejo ob vstopu v dom;

 • Upoštevati je potrebno fizično distanco, kontakt naj bo omejen na dotik rok;

 • V primeru, da stanovalec ne more zapustiti svoje sobe, se obiske lahko izjemoma dovoli v sobi s predhodno najavo ob klicu (omenjeno ni možno za čas izolacije 7 dni ob novem sprejemu).

4. PRINAŠANJE STVARI ZA STANOVALCE

  -   Dovoljeno je prinašanje paketov za stanovalce, katere je potrebno predati na recepciji;

  -   Pakiranje mora biti v plastični embalaži, katero lahko zaposleni ob prevzemu razkužijo pred izročitvijo stanovalcem;

  -  Na paketu mora biti nalepka z imenom in priimkom stanovalca;

  -  Pakete za stanovalce lahko prinesete od ponedeljka do petka, od 9. do 11. ure in od 13. do 17.45 ure, v soboto pa od 9. do 11. ure in od 13. do 15.45 ure, na recepcijo doma.


Nadaljujemo z izvajanjem aktivnosti na etažah (delavnice, kuharske urice ipd.) in organiziranimi sprehodi v spremstvu zaposlenih v okolici Doma. Naši stanovalci pa lahko še naprej v skladu z vsemi preventivnimi ukrepi obiščejo domsko kavarnico.


V kolikor želite informacije o zdravstvenem stanju ali počutju vašega svojca, lahko pokličite etažno medicinsko sestro na številko:

041/ 678 – 893 - pritličje

041/ 446 – 720 – I. etaža

041/ 712 – 382 – II. etaža

041/ 421 – 587 – III. etaža


Prav tako vas seznanjamo, da je zadolžitve glavne sestre prevzela ga. Jasmina COKAN, ki jo lahko kontaktirate na:

tel. št.: 02 480 56 55; mob.: 051/ 227 – 514; e-mail: jasmina.cokan@dompodgorco.si,

delo socialne delavke pa ga. Tjaša ŠTESL, ki jo lahko kontaktirate na:

tel. št.: 02 480 56 70; mob.: 041/ 324 – 327; e-mail: tjasa.stesl@dompodgorco.si.


Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo vesele, zdrave, pirhov in ostalih dobrot polne velikonočne praznike.


                                                                                                                                                                                                                     VODSTVO DOMA POD GORCO 


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

obveščamo vas, da so bili vsi nadaljnji testi pri stanovalcih celotne druge etaže negativni. Prav tako so bili testi negativni pri vseh zaposlenih. Zelo smo veseli, da je okužba ostala samo na enem primeru in da se ni razširila po domu.

Sporočamo vam, da je od SREDE 10. 03. 2021 spet možnost obiskov v našem domu po predhodni najavi.

NAVODILA GLEDE OBISKOV:

1. OBISKI MORAJO BITI NAJAVLJENI V NAPREJ: Svojci lahko najavo obiska uredite po telefonu

ob ponedeljkih, sredah in petkih od 9.00 do 10.30 ure in od 13.00 do 14.30 ure.

Za najavo obiska pokličite na telefonsko številko: 041 / 466 – 838

Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da v zvezi z najavo obiskov kličete samo v zgoraj navedenem času. Sporočamo vam, da imamo v dnevu dva termina, če ne uspete vzpostaviti klica v jutranjem terminu, le tega opravite v popoldanskem terminu.

2. ČAS OBISKA od PONEDELJKA DO SOBOTE  v naslednjih terminih:

 - od 9.00 do 9.45 ure

 - od 10.15 do 11.00 ure

 - od 14.00 do 14.45 ure

 - od 15.15 do 16.00 ure

- od 16.30 do 17.15 ure

                                                                                      

3. POTEK OBISKA: ponovno navajamo navodila, saj ste se nam pridružili svojci novo sprejetih stanovalcev:

 • Obiski so omejeni na eno zdravo osebo (najožji družinski člani, prostovoljci, ki so že do sedaj obiskovali posameznega stanovalca) razen v primeru, da stanovalca obišče oseba, ki potrebuje pomoč tretje osebe ali prisotnost otroka (vnuki, pravnuki);

 • Obiskovalci morajo ob vstopu v dom podpisati izjavo, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju niso bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena;

 • V primeru, da ste dopustovali v tujini, kjer je prisotnost večjega števila okužbe, vas prosimo, da obisk stanovalca preložite vsaj za en teden;

 • Ob vstopu v dom se vodi urejena kontrola obiskovalcev (razkuževanje rok, preverjanje morebitnih simptomov okužbe, merjenje temperature, spremljanje obiskovalca do točno določene lokacije obiska);

 • Obiskovalci morajo ob prihodu na obisk in v času obiska v notranjosti kot tudi zunaj doma obvezno nositi svojo kirurško obrazno masko, ki prekriva usta in nos, si redno razkuževati roke ter nositi vizir, ki ga prejmejo ob vstopu v dom

 • Upoštevati je potrebno fizično distanco, kontakt naj bo omejen na dotik rok;

 • V primeru, da stanovalec ne more zapustiti svoje sobe, se obiske lahko izjemoma dovoli v sobi s predhodno najavo ob klicu (omenjeno ni možno za čas izolacije 7 dni ob novem sprejemu).

4. PRINAŠANJE STVARI ZA STANOVALCE

  -   Dovoljeno je prinašanje paketov za stanovalce, katere je potrebno predati na recepciji;

  -   Pakiranje mora biti v plastični embalaži, katero lahko zaposleni ob prevzemu razkužijo pred     izročitvijo stanovalcem;

  -  Na paketu mora biti nalepka z imenom in priimkom stanovalca;

  -  Pakete za stanovalce lahko prinesete od ponedeljka do petka, od 9. do 11. ure in od 13. do 17.45 ure, v soboto pa od 9. do 11. ure in od 13. do 15.45 ure, na recepcijo doma.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter vam želimo obilo prijetnih trenutkov v času druženja s svojimi bližnjimi. Pomembno je, da v teh časih sodelujemo z roko v roki in vsi skupaj naredimo največ za dobrobit naših stanovalcev.  

                                                                                         Vodstvo DOMA POD GORCO 

                                                                                


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani, 

obveščamo vas, da smo danes, 2.3.2021, v DOMU POD GORCO žal ponovno zaznali pozitivni test na Covid-19 pri stanovalcu doma, ki je trenutno v bolnišnici. Kljub temu, da je stanovalec bil že dvakrat cepljen in je od zadnjega cepiva minilo tri tedne, je hitri test in kasneje PCR test v UKC Maribor pokazal, da je okužen s COVID-19.

Na podlagi posveta z infektologinjo dr. Boženo Kotnik Kevorkijan, dr. med. asist., vodjo regijske delovne skupine koordinatorjev za preprečevanje in obvladovanje okužb z virusom SARS-CoV-2 in drugimi nalezljivimi respiratornimi boleznimi v javnih socialno varstvenih in vzgojno-izobraževalni zavodih in pri koncesionarjih, smo vzpostavili sivo cono na drugi etaži, kar pomeni, da bodo obroki za stanovalce potekali v njihovih sobah. Preventivno smo pripravili prostore rdeče cone v športnem centru doma.

Vse stanovalce in zaposlene druge etaže smo takoj testirali s PCR testi, ne glede na to ali so bili cepljeni ali so preboleli okužbo. Naslednji odvzem brisov bomo izvedli še v petek, 4.3. in v torek, 9.3.2021.

Iz tega razloga od danes, 2.3.2021 do 10.3.2021, v domu velja UKREP PREPOVEDI OBISKOV.

 Aktivnosti za stanovalce ostalih etaž bodo potekale po ustaljenem dnevnem urniku (obroki v gospodinjskih skupnostih, fizioterapija, delovna terapija).

V primeru lepega vremena bodo za vse stanovalce z izjemo druge etaže organizirani sprehodi v okolici doma. Stanovalce druge etaže pa bomo aktivirali s pogostimi izhodi na balkone.

Dovoljeno je prinašanje paketov za stanovalce, ki jih je potrebno predati na recepciji. Pakiranje mora biti v plastični embalaži, ki jo lahko zaposleni ob prevzemu razkužijo pred izročitvijo stanovalcem, na paketu mora biti nalepka z imenom in priimkom stanovalca.

Pakete za stanovalce lahko prinesete od ponedeljka do sobote, od 9. do 11. ure in od 13. do 15.30 ure na recepcijo doma.

Da čim bolj zajezimo širjenje okužbe in zaščitimo zdravje vseh nas, izvajamo vse potrebne zaščitne ukrepe. Ustrezno ukrepanje je primarna skrb, naloga in obveza vseh izvajalcev storitev za starejše s ciljem zaščite zdravja uporabnikov storitev.

Sproti vas bomo obveščali o vseh spremembah glede nadaljnjih ukrepov in o  rezultatih testiranja stanovalcev in zaposlenih druge etaže.

Naši stanovalci se dobro počutijo in zagotavljamo vam, da bo naša srčna ekipa za njih zelo dobro poskrbela.


                                                                                                                                                                               VODSTVO DOMA POD GORCO


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

strinjamo se, da je socialni stik zelo pomemben, še posebej za starostnike in v času, ko smo vsepovsod omejeni z epidemiološkimi ukrepi. Le ti se dan za dnem rahljajo, kar ocenjujemo pozitivno, vendar s pridržkom. Smo v obdobju, ko je večina stanovalcev v domu že prebolela Covid-19, so pa žal v danem trenutku ponovno dovzetni za okužbo. Načrt cepljenja v državi namreč narekuje, da tistih, ki so preboleli Covid-19, šest mesecev po bolezni ne bodo cepili. Na drugi strani pa so tisti, ki so že prejeli drugo dozo cepiva in so po pogovorih z direktorji domov Štajerske regije ponovno oboleli. Zato je ključnega pomena, da ohranimo vse varnostne ukrepe, ki bodo ohranjali našo kakovost zdravja.

Verjamemo, da je v tako dolgem obdobju »omejenega« življenja že težko razumeti našo situacijo, vendar še zmeraj pričakujemo, da se v času obiskov držite posredovanih navodil.

Ponovno vas prosimo, da upoštevate vse varnostne ukrepe za preprečevanje ponovnega širjenja virusa, ki vam jih dajemo v skladu z navodili NIJZ-a.

V našem domu že nekaj časa ni okužb tako pri stanovalcih kot pri zaposlenih, za kar smo izredno hvaležni našim stanovalcem, zaposlenim in vam svojcem. Tako smo se odločili, da tudi na domskem nivoju zrahljamo nekatere ukrepe.

Od ponedeljka, 15.2.2021, bomo dodatno uvedlidva termina obiskov, in sicer ob 16. in 17. uri (od ponedeljka do petka). V soboto še zmeraj ostajata dva termina (ob 9. in 10. uri).

S tem je omogočeno, da lahko ima posamezni stanovalec v enem tednu 2 obiska.

Prav tako vam dopuščamo, da stanovalce odpeljete na sprehod po okolici doma, kjer pa bo obvezna uporaba zaščitne opreme (za svojca in stanovalca kirurška maska). Na obisku znotraj doma pa je, tako kot do sedaj, za obiskovalce še vedno obvezna uporaba kirurške maske z vizirjem.

Iskreno vas prosimo, da na sprehodu s svojimi bližnjimi nosite zaščitno masko čez nos in usta kljub temu, da je s tem nekoliko otežena komunikacija.

Zaznavamo, da svojci ne prihajate na rezervirane termine, zato vas prosimo, da predhodno sporočite svojo zadržanost in s tem nudite možnost ostalim svojcem.

NAVODILA GLEDE OBISKOV:

(spremenili smo čas najavljanja obiskov označeno z rdečo barvo)

1.OBISKI MORAJO BITI NAJAVLJENI V NAPREJ: Svojci lahko najavo obiska uredite po telefonu

ob ponedeljkih, sredah in petkih od 9.00 do 10.30 ure in od 13.00 do 14.30 ure.

Za najavo obiska pokličite na telefonsko številko: 041 / 466 – 838

Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da v zvezi z najavo obiskov kličete samo v zgoraj navedenem času. Sporočamo vam, da imamo v dnevu dva termina, če ne uspete vzpostaviti klica v jutranjem terminu, le tega opravite v popoldanskem terminu.

2.ČAS OBISKAod PONEDELJKA DO PETKA, največ 30 minut v naslednjih terminih:

 - od 9.00 do 9.30 ure

 - od 10.00 do 10.30 ure

 - od 14.00 do 14.30 ure

 - od 15.00 do 15.30 ure

Dodatna termina:

- od 16.00 do 16.30 ure

- do 17.00 do 17.30 ure

                                                                                      

V SOBOTO (osebe v delovnem razmerju in iz oddaljenih občin),

največ 30 minut v naslednjih terminih:

- od 9.00 do 9.30 ure

- od 10.00 do 10.30 ure

3. POTEK OBISKA: ponovno navajamo navodila, saj ste se nam pridružili svojci novo sprejetih stanovalcev:

 • Obiski so omejeni na eno zdravo osebo (najožji družinski člani, prostovoljci, ki so že do sedaj obiskovali posameznega stanovalca) razen v primeru, da stanovalca obišče oseba, ki potrebuje pomoč tretje osebe;

 • Obiskovalci morajo ob vstopu v dom podpisati izjavo, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju niso bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena;

 • V primeru, da ste dopustovali v tujini, kjer je prisotnost večjega števila okužbe, vas prosimo, da obisk stanovalca preložite vsaj za en teden;

 • Ob vstopu v dom se vodi urejena kontrola obiskovalcev (razkuževanje rok, preverjanje morebitnih simptomov okužbe, merjenje temperature, spremljanje obiskovalca do točno določene lokacije obiska);

 • Obiskovalci morajo ob prihodu na obisk in v času obiska v notranjosti kot tudi zunaj doma obvezno nositi svojo kirurško obrazno masko, ki prekriva usta in nos, si redno razkuževati roke ter nositi vizir, ki ga prejmejo ob vstopu v dom;

 • Upoštevati je potrebno fizično distanco, kontakt naj bo omejen na dotik rok;

 • V primeru, da stanovalec ne more zapustiti svoje sobe, se obiske lahko izjemoma dovoli v sobi s predhodno najavo ob klicu (omenjeno ni možno za čas izolacije 7 dni ob novem sprejemu).

4. KONTAKT PREKO VIDEO-KLICA

V kolikor stanovalci nimajo svojega telefona in bi želeli vzpostaviti stik z njimi preko video-klica, nam le to sporočite na isto telefonsko številko kot je najava obiskov: 041 /466 – 838.

Video-klice bomo izvajali ob torkih in četrtkih med 10.00 in 11.00 uro.

5. PRINAŠANJE STVARI ZA STANOVALCE

- Dovoljeno je prinašanje paketov za stanovalce, katere je potrebno predati na recepciji;

- Pakiranje mora biti v plastični embalaži, ki jo lahko zaposleni ob prevzemu razkužijo pred     izročitvijo stanovalcem;

- Na paketu mora biti nalepka z imenom in priimkom stanovalca;

- Pakete za stanovalce lahko prinesete od ponedeljka do petka, od 9. do 11. ure in od 13. do 17.45 ure, v soboto pa od 9. do 11. ure in od 13. do 15.45 ure na recepcijo doma.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter vam želimo obilo prijetnih trenutkov v času druženja s svojimi bližnjimi. Pomembno je, da v teh časih sodelujemo z roko v roki in vsi skupaj naredimo največ za dobrobit naših stanovalcev.


                                                                                                                 VODSTVO DOMA POD GORCO 


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

v našem domu že od 8.12.2020 nismo beležili nobene okužbe z virusom COVID-19, kar nas izredno veseli. Kljub vsemu pa moramo biti pazljivi ter upoštevati preventivne ukrepe nošenja zaščitne maske in vizirja, razkuževanja rok in varnostne razdalje 1,5 metra. Zavedamo se, da omenjeni preventivni ukrepi otežujejo socialni stik v času obiskov ter povzročajo nevšečnosti v slušni komunikaciji. Vendar mimo smernic in priporočil ne moremo.

Konec lanskega leta smo pričeli s cepljenjem stanovalcev in zaposlenih. Do sedaj smo proti Covid-19 cepili 36 stanovalcev in 27 zaposlenih. Vsi so cepivo dobro prenesli in ni bilo zaznati hujših reakcij. Za cepljenje proti Covid-19 so se v večini odločili tudi novo sprejeti stanovalci. V zadnjem mesecu smo sprejeli 20 novih stanovalcev. Vsi novo sprejeti stanovalci, ki še niso preboleli Covid-19, so bili za teden dni nameščeni v sivo cono. Po osmih dneh smo jim odvzeli bris na Covid-19 in do sedaj so bili vsi rezultati negativni.  Po negativnih rezultatih so lahko zapustili sivo cono ter se priključili aktivnostim, ki se izvajajo na etažah.  

S strani Ministrstva za zdravje smo 28.1.2021 prejeli informacijo, da se lahko osebe, ki so okužbo z virusom SARS-CoV-2 že prebolele, cepijo po preteku šestih mesecev od potrjene okužbe. V skladu z navodili in vodenjem domske evidence obolelosti stanovalcev bomo le te po šestih mesecih ponovno povprašali za prijavo interesa za cepljenje proti COVID-19.

Nekateri svojci ste izpostavili težavo, da zaradi službenih obveznosti ne morete obiskovati svojih bližjih v dosedanjih terminih, zato smo zagotovili 2 dodatna termina v soboto. Sobotna termina sta namenjena svojcem, ki imate službene obveznosti in tistim, ki prihajate iz oddaljenih občin. Upamo, da smo vam na tak način olajšali stisko in omogočili obisk vašega svojca.


NAVODILA GLEDE OBISKOV:

1.OBISKI MORAJO BITI NAJAVLJENI V NAPREJ: Svojci lahko najavo obiska uredite po telefonu

ob ponedeljkih, sredah in petkih od 9.00 do 10.30 ure in od 13.30 do 15.00 ure.

Za najavo obiska pokličite na telefonsko številko: 041 / 466 – 838

Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da v zvezi z najavo obiskov kličete samo v zgoraj navedenem času. Sporočamo vam, da imamo v dnevu dva termina, če ne uspete vzpostaviti klica v jutranjem terminu, le tega opravite v popoldanskem terminu.

2.ČAS OBISKAod PONEDELJKA DO PETKA, največ 30 minut v naslednjih terminih:

 - od 9.00 do 9.30 ure

 - od 10.00 do 10.30 ure

 - od 14.00 do 14.30 ure

 - od 15.00 do 15.30 ure

                                                                                 

V SOBOTO (osebe v delovnem razmerju in iz oddaljenih občin),

največ 30 minut v naslednjih terminih:

- od 9.00 do 9.30 ure

- od 10.00 do 10.30 ure


3. POTEK OBISKA: ponovno navajamo navodila, saj ste se nam pridružili svojci novo sprejetih stanovalcev:

 • Obiski so omejeni na eno zdravo osebo (najožji družinski člani, prostovoljci, ki so že do sedaj obiskovali posameznega stanovalca) razen v primeru, da stanovalca obišče oseba, ki potrebuje pomoč tretje osebe;

 • Obiski otrok in mladostnikov se odsvetujejo;

 • Obiskovalci morajo ob vstopu v dom podpisati izjavo, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju niso bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena;

 • V primeru, da ste dopustovali v tujini, kjer je prisotnost večjega števila okužbe, vas prosimo, da obisk stanovalca preložite vsaj za en teden;

 • Ob vstopu v dom se vodi urejena kontrola obiskovalcev (razkuževanje rok, preverjanje morebitnih simptomov okužbe, merjenje temperature, spremljanje obiskovalca do točno določene lokacije obiska);

 • Obiskovalci morajo ob prihodu na obisk in v času obiska v notranjosti kot tudi zunaj doma obvezno nositi svojo kirurško obrazno masko, ki prekriva usta in nos, si redno razkuževati roke ter nositi vizir, ki ga prejmejo ob vstopu v dom

 • Upoštevati je potrebno fizično distanco, kontakt naj bo omejen na dotik rok;

 • V primeru, da stanovalec ne more zapustiti svoje sobe, se obiske lahko izjemoma dovoli v sobi s predhodno najavo ob klicu (omenjeno ni možno za čas izolacije 7 dni ob novem sprejemu).


4. KONTAKT PREKO VIDEO-KLICA

V kolikor stanovalci nimajo svojega telefona in bi želeli vzpostaviti stik z njimi preko video-klica, nam le to sporočite na isto telefonsko številko kot je najava obiskov: 041 /466 – 838.

Video-klice bomo izvajali ob torkih in četrtkih med 10.00 in 11.00 uro.


5. PRINAŠANJE STVARI ZA STANOVALCE

  -   Dovoljeno je prinašanje paketov za stanovalce, katere je potrebno predati na recepciji;

  -   Pakiranje mora biti v plastični embalaži, katero lahko zaposleni ob prevzemu razkužijo pred     izročitvijo stanovalcem;

  -  Na paketu mora biti nalepka z imenom in priimkom stanovalca;

  -  Pakete za stanovalce lahko prinesete od ponedeljka do sobote, od 9. do 11. ure in od 13. do 15.45 ure, na recepcijo doma.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter vam želimo obilo prijetnih trenutkov v času druženja s svojimi bližnjimi. Pomembno je, da v teh časih sodelujemo z roko v roki in vsi skupaj naredimo največ za dobrobit naših stanovalcev.


                                                                                                       Vodstvo Doma pod gorco 


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

obveščamo vas, da smo z današnjim dnem pričeli cepiti stanovalce proti Covid-19. Prednostno je cepivo namenjeno stanovalcem, ki še niso preboleli Covid-19. Za cepljenje se  jih je odločilo 29. Postopoma bomo cepili še zaposlene kot tudi stanovalce, ki so Covid-19 že preboleli.

Trenutna situacija v Domu je sicer zelo pozitivna saj ne beležimo nobenega primera Covid-19 pozitivnega stanovalca. Vendar pa nas to ne sme zavesti. V naši regiji namreč porast okužb ne upada kvečjemu se še naprej precej širi. Iz tega razloga moramo biti zelo preudarni in pazljivi, da ne bi po nepotrebnem prišlo do ponovnega vnosa okužbe v naš dom.

Zavedati se moramo, da naši stanovalci sodijo med najbolj ranljivo populacijo, ki jo je potrebno še posebej zaščititi, zaradi česar še ne popuščamo pri vzpostavitvi določenih ukrepov.

Da se izognemo ponovnemu vnosu okužbe vas vljudno prosimo, da glede obiskov ali izhodov še naprej upoštevate podana navodila, saj bomo lahko le na tak način zagotovili varnost naših stanovalcev in vaših bližnjih.

V tem prazničnem času smo povečali tudi število obiskov saj smo želeli, da bi vsi stanovalci prejeli obisk s strani enega svojca. Tukaj vas prosimo za razumevanje, če niste prišli na vrsto 1 x tedensko, kot smo prvotna planirali. Hkrati se vam zahvaljujemo za sočutje in složnost, da s prilagajanjem terminom omogočimo stik vsem stanovalcem.

Želeli bi vas obvestiti, da se v sredo 30.12.2020 z naše strani ne bo možno sprejemati klicev za naročanje obiskov. Termini obiskov so namreč zasedeni vse do 5.1.2021. Vljudno vas prosimo, da najavo obiska ponovno naročate od 4.1.2021 dalje. Ura za naročanje ostaja nespremenjena.

ob ponedeljkih, sredah in petkih od 9.00 do 10.30 ure in od 13.30 do 15.00 ure.

Za najavo obiska pokličite na telefonsko številko:041 / 466 – 838

Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da v zvezi z najavo obiskov kličete samo v zgoraj navedenem času.

Sporočamo vam, da imamo v dnevu dva termina, če ne vzpostavite klica v jutranjem terminu le tega opravite v popoldanskem.

Dragi svojci, naj čas nikoli ne mineva tako hitro, da ne bi obstali in pomislili, se nasmehnili in občutili lepoto tega, da imamo drug drugega.

VSE DOBRO V NOVEM LETU 2021!


                                                                                   Vodstvo DOMA POD GORCO 


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

obveščamo vas, da se je situacija v DOMU POD GORCO zelo pomirila, kot bi nam za trenutek dovolila, da tudi naši stanovalci začutijo delček prazničnega decembra. Na današnji dan imamo »samo« enega obolelega stanovalca in tri zaposlene. Po včerajšnjih testiranjih 8 stanovalcev sive cone 3. nadstropja je tudi ta etaža postala bela cona, saj so bili vsi rezultati testiranj negativni. V vseh ostalih gospodinjskih skupnostih je do sedaj že vzpostavljena bela cona. Prav tako redno tedensko testiramo vse zaposlene s PCR testi, v naslednjem tednu pa bomo začeli zaposlene testirati s hitrimi testi.

Letošnji praznični december se zelo razlikuje od dosedanjih, kljub temu pa bomo v DOMU POD GORCO začutili pridih čarobnosti in priklicali kanček veselja v naša srca.

Življenje se vrača v ustaljene tirnice, a ostajamo previdni. Stanovalci iste gospodinjske skupnosti se družijo in že izmenjujejo svoje misli ter se srečujejo v jedilnici pri skupnih obrokih.

Nadaljujemo z izvajanjem specifičnih terapij, ki potekajo tekoče, na voljo pa so še nam vedno študentje Alme Mater, ki izvajajo individualno telovadbo in spremljajo stanovalce na krajše sprehode. V tekočem tednu nas je ponovno obiskala naša psihiatrinja dr. Gamse.

Kot smo že uvodoma povedali se praznično vzdušje prebuja z okrasitvijo gospodinjskih skupnostih in postavitvijo novoletnih jelk. Z velikim vznemirjenjem se že pripravljamo na praznovanje »silvestrske noči«, ki bo letos nekoliko drugačna, saj nam trenutna situacija ne dopušča, da bi lahko v našo družbo povabili tudi vas, dragi svojci. Obljubljamo vam, da bomo tako kot vsako leto vašim najdražjim v petek, 18.12.2020, pričarali lep silvestrski večer v soju sveč in odličnih dobrot. Dogodek bo popestril obisk dedka mraza s kočijo in njegovim spremstvom. Večer bomo nadgradili s kratkim filmčkom želja učencev Osnovne šole Janka Padežnika, harmonikarjem Boštjanom in z vsem vzdušjem, ki pristoji takemu večeru.

Zaradi zelo slabe epidemiološke slike in vseh ostalih poostritev bo silvestrovanje potekalo ločeno po etažah.   

Našim stanovalcem bo na voljo tudi domska frizerka, ki bo začela obratovati v četrtek, 17.12.2020. Frizerka bo na voljo samo za stanovalce doma.

V tem predprazničnem času smo iz različnih organizacij dobili veliko voščil s posvetilom, pisma in risbice otrok, ki so namenjena našim stanovalcem. Vsekakor pa jih bo v prihodnjem tednu obdaril tudi domski božiček.  

Iskrena hvala v imenu vseh nas, da se držite vseh poostrenih ukrepov v času obiskov in da obiski potekajo tekoče. Takšnega dobrega sodelovanja si želimo tudi v prihodnje. Tudi mi se že veselimo dne, ko bomo lahko bolj svobodno zaživeli, brez vseh omejitev.

Protokol obiskov in predhodno naročanje ostajata nespremenjena. Obiski bodo do konca decembra potekali od 21.12.2020 do vključno 24.12.2020 ter od 28.12.2020 do vključno 31.12.2020. 

Z novim letom pa bodo obiski od 4. januarja naprej.

NAVODILA GLEDE OBISKOV:

1. OBISKI MORAJO BITI NAJAVLJENI V NAPREJ

Svojci lahko najavo obiska uredite po telefonu

ob ponedeljkih, sredah in petkih od 9.00 do 10.30 ure in od 13.30 do 15.00 ure.

Za najavo obiska pokličite na telefonsko številko: 041 / 466 – 838

Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da v zvezi z najavo obiskov kličete samo v zgoraj navedenem času. 

Sporočamo vam, da imamo v dnevu dva termina, če ne vzpostavite klica v jutranjem terminu le tega opravite v popoldanskem.

2. ČAS OBISKA od PONEDELJKA DO PETKA, največ 30 minut v naslednjih terminih:

od 9.00 do 9.30 ure

od 10.00 do 10.30 ure

od 14.00 do 14.30 ure

od 15.00 do 15.30 ure

Spoštovani svojci, vseslovenska situacija še vedno ni najbolj ugodna. V dveh mesecih so naši stanovalci in zaposleni doživeli celo paleto čustev, od strahu, žalosti, jeze, pa na koncu veselja in navdušenja ob skupnih zmagah in uspehih. Za zaposlene je bila to velika preizkušnja, obremenitev in nenazadnje stresna situacija. Ne glede na vse smo hvaležni za to izkušnjo, saj smo v ključnih trenutkih stopili skupaj in še enkrat pokazali, da zmoremo. Zato je v tem trenutku tudi pravi čas, da se jim zahvalim za vso požrtvovalnost in srčnost. Nikakor pa ne smemo pozabiti na vaše dobre misli in želje, ki so nam dajale zagon in motivacijo za naprej.  

Leto 2020 je bilo za vse nas težko in nova življenjska izkušnja. Želimo si, da s pozitivizmom in dobro voljo zakorakamo v leto 2021 in pozabimo na vse slabo. Ob prihajajočih praznikih vam želimo vse dobro, predvsem pa zdravja in sreče. Sreča ni samo beseda s petimi črkami, je veliko več. Srečni so tisti, ki to vedo. Mi smo srečni, da ste z nami. Naj bo leto 2021 za vse nas prijazno in bolj mirno.


                                                                             VODSTVO DOMA POD GORCO 


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

na začetku se vam še enkrat iskreno zahvaljujemo za vso vašo razumevanje in hkrati za vse pozitivne misli in besede. V DOMU POD GORCO lahko končno rečemo, da je posijalo sonce, saj nimamo dodatnih okužb in tudi večina stanovalcev, ki so preboleli virus je ozdravljenih. Trenutno je okuženih še 6 stanovalcev in 3 zaposleni. V ta namen imamo še vedno vzpostavljeno »rdečo - sivo cono« na enoti Spominčica, »sivo cono« v 2. in 3. nadstropju, prav tako pa smo v tekočem tednu iz »rdeče« v »sivo cono« vzpostavili 1. nadstropje. Izboljšanje trenutne situacije nam omogoča, da smo poleg izvajanje terapije na etažah, vzpostavili izvajanje specifične fizioterapije tudi v kabinetu fizioterapevtke.

Ob umirjanju situacije smo začeli z rahljanjem ukrepov, zato smo že v prejšnjem tednu pričeli s sprehodi stanovalcev po hodnikih. V sprehode so bili najprej vključeni stanovalci, ki so preboleli Covid, kasneje pa se jim bodo pridružili tudi preostali stanovalci. S koncem tedna bomo postopoma organizirali tudi sprehode na svežem zraku, zaradi varnosti v zelo okrnjenih skupinah.  

Verjamemo, da vaše najdražje že zelo močno pogrešate in si jih želite čimprej obiskati. Tudi mi imamo močno željo, da to možnost čimprej udejanjimo, zato vas iskreno prosimo še za kanček razumevanja, saj bodo obiski potekali v zelo okrnjeni izvedbi.

Z 8. 12. 2020 (torek) načrtujemo prve obiske za svojce, zato vas že sedaj prosimo, da se vsi skupaj strogo držimo vseh navodil in priporočil, kajti virus je še zelo močno prisoten po vsej državi, še posebej na našem območju. Obiski bodo za enkrat namenjeni stanovalcem 1., 2. in 3. etaže, žal pa še ne bodo izvedljivi za stanovalce enote Spominčica, kjer je še vedo vzpostavljena »rdeče - siva cona«. Naša največja želja je, da zaščitimo stanovalce, ki jim želimo, da bo ta praznični čas namenjen za srečo in ljubezen z vami, da jim omogočimo socialni stik, ki ga po tem napornem obdobju zelo potrebujejo. Prepričani pa smo, da bodo kmalu vaš »dotik« začutili tudi stanovalci enote Spominčica.

NAVODILA GLEDE OBISKOV:

1. OBISKI MORAJO BITI NAJAVLJENI VNAPREJ: Svojci lahko najavo obiska uredite po telefonu

ob ponedeljkih, sredah in petkih od 9.00 do 10.30 ure in od 13.30 do 15.00 ure.

Za najavo obiska pokličite na telefonsko številko: 041 / 466 – 838

KLICI SO MOŽNI OD PETKA, 4.12.2020.

Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da v zvezi z najavo obiskov kličete samo v zgoraj navedenem času. Sporočamo vam, da imamo v dnevu dva termina, če ne vzpostavite klica v jutranjem terminu le tega opravite v popoldanskem.

2. ČAS OBISKA od PONEDELJKA DO PETKA, največ 30 minut v naslednjih terminih:

 • od 9.00 do 9.30 ure

 • od 10.00 do 10.30 ure

 • od 14.00 do 14.30 ure

 • od 15.00 do 15.30 ure

Do nadaljnjega bo omogočen en (1) obisk tedensko na stanovalca. Obiski so omejeni na eno zdravo osebo (najožji družinski člani, prostovoljci, ki so že do sedaj obiskovali posameznega stanovalca), razen v primeru, da stanovalca obišče oseba, ki potrebuje pomoč tretje osebe.

Obiskovalci morajo ob vstopu v dom podpisati izjavo, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju tudi niso bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena.

Ob vstopu v dom se vodi urejena kontrola obiskovalcev (razkuževanje rok, preverjanje morebitnih simptomov okužbe, merjenje temperature, spremljanje obiskovalca do točno določene lokacije obiska);

Obiskovalci morajo ob prihodu na obisk in v času obiska v notranjosti doma obvezno nositi kirurško zaščitno masko, ki prekriva usta in nos in si redno razkuževati roke. Zaščitno obrazno masko bodo ob srečanju nosili tudi stanovalci doma.

3. LOKACIJA OBISKOV:

 • Obiski bodo potekali v notranjem prostoru – domska jedilnica;

 • Obiskovalci in stanovalci v času obiska znotraj doma sedijo za vnaprej pripravljenim omizjem. Potrebno je upoštevati medsebojno razdaljo 1,5 metra;

 • Za vsakim obiskom bomo razkužiti površine, kjer sta obiskovalec in stanovalec sedela ter v primeru notranjega obiska prezračili prostor;

 • V primeru, da stanovalec ne more zapustiti svoje sobe, se obiske lahko izjemoma dovoli v sobi, po vnaprej določenem protokolu in vnaprejšnjo najavo.

Vljudno vas naprošamo, da ne prihajate nenajavljeni, saj želimo vse stanovalce in svojce pravično obravnavati, kateri si neskončno želijo vaše »bližine«.


O vseh nadaljnjih novostih vas bomo sproti obveščali preko e-pošte in naše spletne strani.


Hvala za vašo podporo in razumevanje.

                                                                           VODSTVO DOMA POD GORCO 

                                    


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

obveščamo vas, da je na današnji dan okuženih 31 stanovalcev in 4 zaposleni. Stanovalci, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje so napoteni v bolnišnico. Trenutno sta v bolnišnici dva stanovalca pozitivna na Covid-19. Situacija v domu se počasi umirja in stabilizira. Še vedno izvajamo tedenska testiranja vseh zaposlenih in tudi neokuženih stanovalcev.

V zadnjem času nam velikokrat kdo zastavi vprašanje, kaj bi pomagalo, da bi popolnoma in hitro omejili širjenje virusa. Po našem mnenju vsekakor boljša epidemiološka slika v samem okolju, orodje za odkrivanje okužbe pri asimptomatskih posameznikih (stanovalcih, zaposlenih), ki nimajo nobenih znakov okužbe s Covid-19 in zunanje enote za Covid-19 pozitivne stanovalce. Iz izkušenj drugih domov namreč izhaja, da je domovom, ki so stanovalce umaknili iz domov, uspelo zamejiti širjenje okužbe ter organizirati delovni proces na način, da so se stanovalci lahko po ozdravitvi vrnili v svoje sobe, ki jim pomenijo dom. Domovi smo že pred izbruhom epidemije skupaj s Skupnostjo socialnih zavodov Slovenije poudarjali in opozarjali oba pristojna Ministrstva, da domovi ne moremo vzpostavljati varnih rdečih con in do popolnosti preurediti prostore v ta namen (s strogim ločevanjem čistih in nečistih poti), saj nismo arhitekturno tako grajeni in opremljeni ter že v normalnih okoliščinah kadrovsko podhranjeni. Delo v rdeči coni je zelo zahtevno in zahteva veliko strokovnega znanja. Naši zaposleni so se hitro prilagodili na popolnoma drugačni sistem dela. In resnično, v vsej delovni opremi in celodnevnih delavnikih so pravi heroji, še posebej zato, ker s pozitivno energijo zrejo v prihodnost.   

V domu smo prejšnji teden intenzivno začeli z izvajanjem fizioterapije. Pri izvajanju so nam v veliko pomoč študentje 3. letnika fizioterapije Alme Mater, zato smo uspeli v fizioterapijo vključiti veliko število stanovalcev - skupno kar 71 stanovalcev. Tako skrbimo za krepitev  in ohranjaje mišične moči in vzdržljivosti, trening  koordinacije, zmanjševanje  mišično skeletnih bolečin in vzdrževanje hoje. Ob koncu meseca pa srčno upamo, da nam bo situacija v domu dopuščala izvajanje specifične fizioterapije v kabinetu. S fizioterapijo skušamo pri stanovalcih ohraniti njihovo samostojnost ter vplivati na dobro psiho fizično počutje.

Stanovalce skušamo »razvajati« tudi s sladkimi dobrotami, z več sadja, ter majhnimi pozornostmi. V zadnjem času dobivamo veliko prijaznih ponudb iz raznih društev in podjetij, ki želijo na svoj način pomagati domovom in stanovalcem z različnimi donacijami (sadje, keksi, prehranska dopolnila in ostale dobrote). Za njihovo srčno gesto smo jim neizmerno hvaležni. Ob tem pa je potrebno povedati, da tudi zaposleni v nabavni službi poskrbijo, da naši stanovalci dobijo več sadja, kakšne piškote ali čokolado iz trgovine.

Ker vemo, da je vaš stik s stanovalci zelo pomemben in da nekateri stanovalci nimajo telefonov, vas prosimo, da nam na elektronski naslov naše socialne delavke Andreje Pajenk (andreja.pajenk@dompodgorco.si) sporočite, v kolikor bi želeli, da z vami vzpostavimo video-klic. V tem primeru vas prosimo, da napišete vašo telefonsko številko, ime in priimek stanovalca/ke, da vas lahko pokličemo preko videoklica (VIBER).

Ponovno vas naprošamo, da v kolikor boste sorodnikom prinašali kakšne stvari, naj bodo le te zapakirane v originalno embalažo in položene v vrečko s pripisanim imenom in priimkom. Nikar ne prinašajte sveže hrane, sadja, saj bomo prineseno odložili v karanteno za 72 ur (tudi oblačila in obutev).

Stvari za stanovalce lahko prinašate od ponedeljka do petka od 9. do 11. ure in od 13. do 15. ure na recepcijo doma.

V kolikor želite informacije o zdravstvenem stanju ali počutju vašega svojca, lahko pokličete etažno medicinsko sestro na številko:

041-678-893 – pritličje 041-712-382 – 2 etaža

041-446-720 – 1.etaža 041-421-587 – 3.etaža

Vljudno vas prosimo, da zaradi poteka procesa dela ne kličete v času obrokov.

Sproti vas bomo o vseh novostih obveščali preko e-pošte in naše spletne strani.


Hvala za vašo podporo in razumevanje.


                                                                  VODSTVO DOMA POD GORCO 


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

obveščamo vas, da je na današnji dan okuženih 38 stanovalcev. Okuženih je tudi 14 zaposlenih. Stanovalci, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, so napoteni v bolnišnico. Trenutno so v bolnišnici trije stanovalci pozitivni na Covid-19.

Zaradi tesnih stikov med stanovalci se je žal okužba na oddelku Spominčice razširila, saj je veliko težje ločiti stanovalce med seboj zaradi njihovih specifičnih potreb. Prav tako jih je težje zadrževati v njihovih sobah. Takšen ukrep bi zanje predstavljal preveliko psihično napetost in nemir. Vsi Covid-19 pozitivni stanovalci se dobro počutijo in naši zaposleni bodo v popolni zaščitni opremi skušali bivanje naših stanovalcev čim manj omejevati. Svojce Covid-19 pozitivnih stanovalcev telefonsko obveščamo o prisotnosti okužbe. Celotni oddelek Spominčice smo organizirali v sivo-rdečo cono.

Iz strani domskega zdravnika je vsem stanovalcem predpisan D vitamin, ki ga redno prejemajo. Dodatno nas je razveselila tudi donacija, ki jo bomo dobili iz podjetja Sensilab. Donirali nam bodo vitamin D za enomesečno uporabo vseh stanovalcev in zaposlenih.

Pomoč nam nudijo študentje tretjega letnika fizioterapije Alma Mater Europaea, ki s  fizioterapevtskimi metodami vzdržujejo in izboljšujejo psihofizične sposobnosti ter zmogljivosti stanovalcem, ki so že preboleli Covid-19 ter ostalim zdravim stanovalcem. Veseli smo tudi pomoči naše upokojene sodelavke gospe Gertrude in upokojene zdravnice gospe Magdalene Božič, prostovoljke iz Hospica, ki je na voljo za pogovore s stanovalci v rdeči coni. Vse študente sprotno testiramo s hitrimi testi. Prav tako poteka redno testiranje (tedensko) stanovalcev in zaposlenih.

Zagotavljamo vam, da je psihično in fizično počutje stanovalcev v rdeči coni dobro. Na martinovo soboto je s kozarcem mladega vina ob martinovi pojedini stanovalce rdeče cone razveselil tudi sam direktor doma. Kljub vsej zaščitni opremi so stanovalci prepoznali njegov pomirjeni glas in se ga razveselili. V pogovoru z njimi ugotavlja,  da  v večini razumejo situacijo, ki jo tudi dobro prenašajo.

Naši stanovalci bodo veseli tudi kakšne vaše razglednice ali pisma po pošti. Še naprej pa lahko sporočila ali slike pošiljate po elektronski pošti na naslov socialne delavke, ki jih bo z veseljem predala vašim najdražjim (andreja.pajenk@dompodgorco.si).

V kolikor boste sorodnikom prinašali kakšne stvari, naj bodo le te zapakirane v originalno embalažo in položene v vrečko s pripisanim imenom in priimkom. Nikar ne prinašajte sveže hrane, sadja, saj bomo prineseno odložili v karanteno za 72 ur (tudi oblačila in obutev).

Stvari za stanovalce lahko prinašate od ponedeljka do petka od 9. do 11. ure in od 13. do 15. ure na recepcijo doma.

V kolikor želite informacije o zdravstvenem stanju ali počutju vašega svojca, lahko pokličete etažno medicinsko sestro na številko:

041-678-893 – pritličje 041-712-382 – 2 etaža

041-446-720 – 1.etaža 041-421-587 – 3.etaža


Vljudno vas prosimo, da zaradi poteka procesa dela ne kličete v času obrokov.

Sproti vas bomo o vseh novostih obveščali preko e-pošte in naše spletne strani.


Hvala za vašo podporo in razumevanje.


               VODSTVO DOMA POD GORCO d.o.o.


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

najprej se vam iskreno zahvaljujemo za vaše dosedanje razumevanje in potrpljenje ter verjamemo, da nam boste zaupali tudi v prihodnje. Trenutno je vsem vam in nam najpomembnejša skrb za vaše najdražje, torej naše stanovalce, za katere se vsi skupaj zelo trudimo, da bi s čim manj stresa in napora preživeli te neprijetne trenutke. Predvsem se zavedamo stiske naših stanovalcev, ki jo doživljajo ob selitvah v različne cone. Žal pa je v dani situaciji to potrebno za zajezitev širjenja virusa. Vse usmeritve in navodila  še zmeraj dobivamo s strani koordinatorke in epidemiologinje dr. Božene Kotnik Kevorkijan, ki odreja tudi nadaljnje protokole jemanja brisov pri stanovalcih in zaposlenih.

Kljub vsem tegobam smo veseli, da nam je v domu uspelo vzpostaviti rdečo cono, da smo lahko vse naše stanovalce obdržali v njihovem »domačem« okolju in jim prihranili še dodatno stisko.

Na današnji dan je okuženih 36 stanovalcev ter 13 zaposlenih. Trije stanovalci okuženi s Covid-19 so potrebovali bolnišnično zdravljenje in bili napoteni v UKC Maribor. Žal so preminili trije stanovalci.

Da čim bolj zajezimo širjenje okužbe in zaščitimo zdravje vseh nas, izvajamo vse zaščitne ukrepe. Dvakrat dnevno tudi razkužujemo celotni dom s posebno napravo za dezinfekcijo zraka in površin. Naši zaposleni uporabljajo vso potrebno zaščitno opremo, ki jo imamo trenutno dovolj na zalogi. Za rdečo cono skrbi posebej izurjena ekipa, ki opravlja dvanajsturni delovnik.

Stanovalci se počutijo dobro in z razumevanjem in strpnostjo sprejemajo ukrepe, ki jih v domu še naprej izvajamo za preprečevanja širjenja okužb pri stanovalcih in zaposlenih.

Ker vemo, da je vaš stik s stanovalci zelo pomemben in da nekateri stanovalci nimajo telefonov, vas prosimo, da nam na elektronski naslov naše socialne delavke Andreje Pajenk (andreja.pajenk@dompodgorco.si) sporočite, v kolikor bi želeli, da z vami vzpostavimo video-klic. V tem primeru vas prosimo, da napišete vašo telefonsko številko, ime in priimek stanovalca/ke, da vas lahko pokličemo preko videoklica (VIBER).

Prav tako lahko na zgoraj navedeni elektronski naslov posredujete pisna sporočila ali fotografije, ki jih bomo z veseljem natisnili in predali našim stanovalcem.

V kolikor boste sorodnikom prinašali različna sredstva in nujne pripomočke, naj bodo le ti zapakirani v originalni embalaži in nato v vrečki s pripisanim imenom in priimkom. Nikakor ne prinašajte sveže hrane, sadja, saj bomo vse predmete oz. izdelke odložili v karanteno za 72 ur (tudi oblačila in obutev). Stvari za stanovalce lahko prinašate od ponedeljka do petka, od 9. do 11. ure in od 13. do 15. ure, na recepcijo doma.

O vseh novostih vas bomo sproti obveščali preko e-pošte in spletne strani.

Dom ostaja do nadaljnjega zaprt za zunanje obiskovalce. Takoj, ko bo možno zadostiti varne obiske, vas bomo o tem tudi obvestili.

Hvala za vašo podporo in razumevanje.


                                                                Vodstvo DOMA POD GORCO 


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci

Obveščamo vas, da je z današnjim dnem v domu okuženih 47 stanovalcev in da se stanje nekoliko umirja. Trije okuženi stanovalci so žal tudi iz enote Spominčica. Trenutno se večina  stanovalcev dobro počuti, nekateri virus prebolevajo v lažji obliki (diareja, povišana telesna temperatura), nekateri pa brez vidnih simptomov. Vse stanovalce, ki so pozitivni na COVID-19 v sodelovanju z regijsko koordinatorko Ministrstva za zdravje, ga. Limonšek, še nadalje premeščamo v rdečo cono. Prav tako še nadalje izvajamo testiranje stanovalcev in zaposlenih, pogostost in odvzem brisov pa določa epidemiologinja.

Z veseljem vam sporočamo, da prve zdrave stanovalce, ki so preboleli virus že postopoma premeščamo v njihove sobe, ki so predhodno razkužene in očiščene. O vseh posebnostih naših stanovalcev in vaših najdražjih vas individualno sproti obveščamo po telefonu.

Zavedamo se stiske naših stanovalcev in vas svojcev, ki je nastala, zato si tudi sami srčno in neizmerno želimo, da bi virus čimprej prebrodili, da bi se življenje v domu stabiliziralo ter vrnilo v prvotno stanje. Prosimo vas še za nadaljnje potrpljenje in podporo, saj se trudimo po svojih najboljših močeh, da poskrbimo za dobrobit vseh nas.

Trenutna statistika okuženih s Covid-19 vključuje tudi 16 zaposlenih, ki so umaknjeni iz delovnega procesa. Dodatno pomoč smo dobili s strani študentov zdravstvene nege, prostovoljcev in zaposlenega iz zunanjo socialno-varstvenega zavoda. Tako kot stanovalci tudi večina zaposlenih preboleva virus v lažji obliki, zdravi zaposleni pa se že vračajo v delovni proces.

Ker vemo, da je vaš stik s stanovalci zelo pomemben in da nekateri stanovalci nimajo telefonov, vas prosimo, da nam na elektronski naslov naše socialne delavke Andreje Pajenk (andreja.pajenk@dompodgorco.si) sporočite, v kolikor bi želeli, da z vami vzpostavimo video-klic. V tem primeru vas prosimo, da napišete vašo telefonsko številko, ime in priimek stanovalca/ke, da vas lahko pokličemo preko videoklica (VIBER).

Prav tako lahko na zgoraj navedeni elektronski naslov naslovite pisna sporočila ali morebiti kakšne fotografije, ki jih bomo z veseljem natisnili in predali našim stanovalcem.

Še naprej vas bomo o vseh novostih sproti obveščali preko e-pošte in naše spletne strani.

Hvala za vašo podporo in razumevanje.


                                                            Vodstvo DOMA POD GORCO 


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci, 

včeraj, 29. 10. 2020, smo odvzeli že tretje brise 70 negativnim stanovalcem. Rezultat je pokazal, da je od teh 16 stanovalcev pozitivnih na COVID-19. Vsi stanovalci se dobro počutijo in so asimptomatski (brez vidnih znakov okužbe). Vse svojce na novo pozitivnih stanovalcev smo telefonsko že obvestili. Tekom današnjega dne bomo stanovalce premestili v rdečo cono, ki jo imamo pripravljeno v prvem nadstropju našega doma. Na enoti Spominčica smo preventivno odvzeli bris enemu stanovalcu, ki pa je negativen, tako da ostaja enota Spominčica v celoti negativna. Prav tako smo včeraj testirali tri zaposlen, katerih testi so  prav tako negativni.

Prve pozitivne stanovalci, ki so preboleli virus, bom postopama pričeli vračati v svoje sobe, le te bomo predhodno dodatno razkužili in pripravili varno okolje. O premestitvah le teh vas bomo individualno obveščali.

Za vse stanovalce je dobro poskrbljeno in naši zaposleni se kljub temu, da so v okrnjeni obliki, trudijo po najboljših močeh. Dodatno smo poskrbeli za stanovalce in jim pripravili paketke s sadjem, suhimi slivami, čokolado ipd. Tudi v prihodnjih dneh jih bomo obdarili s sladkimi dobrotami in dodatnim sadjem.

Imamo tudi dodatno strokovno pomoč iz strani regijske koordinatorke za Covid gospe Limonšek in dr. Kotnikove.

Sproti vas bomo o vseh novosti obveščali preko e-pošte in naše spletne strani. Za vsako morebitno poslabšanje zdravstvenega stanje vašega svojca pa telefonsko. 

Lahko ste brez skrbi, dobro bomo poskrbeli za vaše svojce.


Z mislimi smo z vami in hvala za vašo podporo.


                                                                                     Vodstvo DOMA POD GORCO


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

obveščamo vas, da smo v DOMU POD GORCO danes žal zaznali prvi pozitivni test na Covid-19 pri stanovalcu doma. Oseba bo tekom dneva premeščena v SB Brežice. V skladu s pripravljenim načrtom bomo aktivirali rdečo cono v roku 24 ur. Ravnamo se po navodilih Delovne skupine koordinatorjev za preprečevanje in obvladovanje okužb z virusom SARS-CoV-2.

O nadaljnjih postopkih vas bomo sproti obveščali. Naši stanovalci se dobro počutijo in zagotavljamo vam, da bo naša srčna ekipa za njih zelo dobro poskrbela.

Z mislimi smo z vami in hvala za vašo podporo.


                                                                         Vodstvo DOMA POD GORCO 


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci!

Zaradi slabe epidemiološke slike in dnevnega naraščanja števila okuženih s koronavirusom smo na predlog regijskega tima Delovne skupine koordinatorjev za področje preprečevanja in obvladovanja okužb z virusom SARS-CoV-2 do nadaljnega sprejeli ukrep:

POPOLNE PREPOVEDI OBISKOV IN IZHODOV STANOVALCEV od petka 16.10.2020 dalje.

 • Prinašanje stvari s strani svojcev je mogoče le v primeru, da so stvari zapakirane v plastično embalažo zaradi obveznega razkuževanja ob prevzemu;

 •  Sprehodi stanovalcev v okolici doma so dovoljeni samo v organizirani obliki s strani zaposlenih.

O vseh nadaljnih ukrepih vas bomo sproti obveščali.

Obveščamo vas, da smo v domu še brez okužbe. Prav tako je za stanovalce dobro poskrbljeno, aktivnosti znotraj doma potekajo nemoteno.

V kolikor želite informacije o zdravstvenem stanju ali počutju vašega svojca, lahko pokličete etažno medicinsko sestro na številko:

041-678-893 – pritličje                   041-712-382 – 2 etaža

041-446-720 – 1.etaža                    041-421-587 – 3.etaža

Ustrezno ukrepanje je namreč primarna skrb, naloga in obveza vseh izvajalcev storitev za starejše s ciljem zaščite zdravja uporabnikov storitev.

Hvala za razumevanje.   

                     

S spoštovanjem,                                                                                                                                                            

                                                            VODSTVO DOMA                                                                                                            

                                          


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci!

Obveščamo vas, da je situacija v našem domu stabilna. Stanovalci in zaposleni se dobro počutimo. Z veseljem vam sporočamo, da so bila vsa dosedanja testiranja negativna in da bomo s torkom, 29.9.2020, ponovno omogočili obiske, vendar zgolj ob predhodni najavi, vsaj en dan v naprej oziroma odvisno od prostih terminov.

 Zaradi slabe epidemiološke slike v naši regiji in porastom okužb COVID-19 v naši neposredni bližini vas prosimo, da spoštujete naše ukrepe in se ravnate po naših navodilih. Vsakršna kršitev navodil namreč predstavlja nevarnost za okužbo in s tem izpostavljenost tveganja za naše stanovalce. Ti sodijo med najbolj ranljivo populacijo, ki jo je potrebno še posebej zaščititi, četudi to pomeni poostritev določenih ukrepov.

NAVODILA GLEDE OBISKOV: so povzeta na podlagi, s strani Ministrstva za zdravje, prejetih Informacij za socialno varstvene in vzgojno izobraževalne zavode v povezavi s SARS-CoV-2 z dne 7.9.2020.

1. OBISKI MORAJO BITI NAJAVLJENI VNAPREJ: Svojci najavo obiska uredite po telefonu

 • od ponedeljka do petka med 9.30 in 11.00 uro ali med 13.30 in 14.30 uro.

 • za najavo obiska pokličite na telefonsko številko: 041 / 466 – 838.

 • zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da v zvezi z najavo obiskov kličete samo v zgoraj navedenem času.

 • za najavo obiska lahko kličete od ponedeljka 28.9.2020 dalje.

2. ČAS OBISKA:

 • obiski so omogočeni od ponedeljka do sobote v času med 9.00 in 17.15, po vnaprej določenem časovnem terminu;

 • obiski bodo trajali največ 45 minut;

3. POTEK OBISKA:

 • obiski so omejeni na eno zdravo osebo (najožji družinski člani, prostovoljci, ki so že do sedaj obiskovali posameznega stanovalca), razen v primeru, da stanovalca obišče oseba, ki potrebuje pomoč tretje osebe;

 • obiski otrok in mladostnikov se odsvetujejo;

 • obiskovalci morajo ob vstopu v dom podpisati izjavo, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju tudi niso bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena;

 • v primeru, da ste dopustovali v tujini, kjer je prisotnost večjega števila okužbe vas prosimo, da obisk stanovalca preložite vsaj za en teden;

 • ob vstopu v dom se vodi urejena kontrola obiskovalcev (razkuževanje rok, preverjanje morebitnih simptomov okužbe, merjenje temperature, spremljanje obiskovalca do točno določene lokacije obiska);

 • obiskovalci morajo ob prihodu na obisk in v času obiska v notranjosti kot tudi zunaj doma obvezno nositi svojo obrazno masko, ki prekriva usta in nos in si redno razkuževati roke.

 • upoštevati je potrebno fizično distanco, kontakt naj bo omejen na dotik rok;

4. LOKACIJA OBISKOV:

 • obiski bodo potekali na zunanjih površinah -  na terasi kavarne. V primeru slabega vremena in nizkih temperatur se obiski izvedejo v notranjem prostoru – domska jedilnica;

 • obiskovalci in stanovalci v času obiska znotraj doma sedijo za vnaprej pripravljenim omizjem. Potrebno je upoštevati medsebojno razdaljo 1,5 metra;

 • za vsakim obiskom bomo razkužiti površine, kjer sta obiskovalec in stanovalec sedela ter v primeru notranjega obiska prezračili prostor;

 • v primeru, da stanovalec ne more zapustiti svoje sobe, se obiske lahko izjemoma dovoli v sobi, s predhodno najavo ob klicu.

V kolikor obiskovalec odkloni oziroma ne upošteva priporočil za preventivo prenosa virusa SARS-CoV-2, se obisk lahko odkloni oziroma prekine.

5. PRINAŠANJE PAKETOV:

 • dovoljeno je prinašanje paketov za stanovalce, katere je potrebno predati na recepciji;

 • pakiranje mora biti v plastični embalaži, katero lahko zaposleni ob prevzemu razkužijo pred izročitvijo stanovalcem;

 • na paketu mora biti nalepka z imenom in priimkom stanovalca;

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter vam želimo obilo prijetnih trenutkov v času druženja s svojimi bližnjimi. Pomembno je, da v teh časih sodelujemo z roko v roki in vsi skupaj naredimo največ za dobrobit naših stanovalcev.  


                                                       VODSTVO DOMA POD GORCO 


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

obveščamo vas, da so vsi dosedanji rezultati testiranja našega stanovalca, ki je bil v stiku s Covid-19 pozitivno osebo (zunanje institucije) negativni.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam sporočamo, da je pomembno, da sodelujemo z roko v roki in vsi skupaj naredimo največ za dobrobit naših stanovalcev.

Naši stanovalci se kljub temu dobro počutijo in se ne predajo tako zlahka. Veseli smo, da smo z njimi tako mi kot vi, vsak na svoj način.

V kolikor želite informacije o zdravstvenem stanju ali počutju vašega svojca, vas prosimo, da pokličete etažne medicinske sestre na telefonske številke:

041-678-893 – pritličje 041-712-382 – 2 etaža

041-446-720 – 1.etaža 041-421-587 – 3.etaža

Sproti vas bomo obveščali o vseh spremembah glede nadaljnjih ukrepov, ki bodo prinašale normalizacijo življenja v naš dom. 

Prav tako pa tudi o zadnjem rezultatu testiranja našega stanovalca, ki je predviden v naslednjem tednu.


Do takrat vas lepo pozdravljamo in vam želimo vse dobro.                                                                          VODSTVO DOMA POD GORCO


OBVESTILO

Spoštovani svojci!

Obveščamo vas, da je bil stanovalec DOMA POD GORCO v stiku s Covid -19 pozitivno osebo (zunanje institucije). Posledično sta oba s sostanovalcem v 14- dnevni karanteni, omejena na njuno sobo.

Iz tega razloga kot tudi dejstva, da v lokalnem okolju narašča število okuženih z virusom Covid-19, smo sprejeli ukrep:


POPOLNE PREPOVEDI OBISKOV IN IZHODOV STANOVALCEV od petka, 11.9.2020, za obdobje 14 dni.

 • Prinašanje stvari s strani svojcev je do nadaljnjega prepovedano (izjema so nujna zdravila in druge življenjsko pomembne potrebščine);

 • Sprehodi stanovalcev so dovoljeni samo v organizirani obliki s strani zaposlenih (stanovalci se lahko nemoteno sprehajajo v atriju ali na terasi enote Spominčica);

 • Za stanovalce je dobro poskrbljeno, aktivnosti znotraj doma bodo potekala nemoteno.


V kolikor želite informacije o zdravstvenem stanju ali počutju vašega svojca, lahko pokličete etažno medicinsko sestro na telefonsko številko:

041-678-893 – pritličje                   041-712-382 – 2 etaža

041-446-720 – 1.etaža                    041-421-587 – 3.etaža


Ustrezno ukrepanje je primarna skrb, naloga in obveza vseh izvajalcev storitev za starejše s ciljem zaščite zdravja uporabnikov storitev.

Hvala za razumevanje.    

                                                                                                       

S spoštovanjem,      

                                                                                                                                                                                 

                                                    VODSTVO DOMA  POD GORCO                                                                                                                                                                                                              


OBVESTILO GLEDE IZHODOV IN OBISKOV STANOVALCEV

Spoštovani svojci,

v zadnjem času smo zaznali povečanje izhodov stanovalcev ob spremstvu svojcev brez predhodnega obvestila zaposlenih, kar je neprimerno in neodgovorno dejanje, saj s tem početjem ne moremo voditi evidence stikov in nimamo kontakta glede obveščanja v primeru pojava okužbe Covid-19.

Vedno več je namreč izraženih želja, da bi svojci stanovalce odpeljali iz Doma z namenom družinskega praznovanja, sprehodov, obiskov ostalih sorodnikov in podobno. Prosimo vas, da tehtno premislite, v kolikor so ti izhodi stanovalcev resnično nujni. V primeru, da se za izhod stanovalca kljub vsemu odločite, je potrebno upoštevati vsa priporočila in s tem vezane varovalne ukrepe.

Glede na porast okužb s Covid – 19 na državnem nivoju, kot tudi primeri vnosa okužbe v posamezne druge domove starejših, smo stanovalcem svetovali, da ne odhajajo iz Doma, v kolikor to ni nujno potrebno.

Svojci, ki se odločite za izhod stanovalcev izven Doma, morate svoj namen obvezno predhodno najaviti osebi, ki sprejema naročila obiskov in odhodov stanovalcev.

 • Najavo obiska ali odhoda uredite po telefonu

 • od ponedeljka do petka med 8.00 in 9.30 uro ali med 13.00 in 14.30 uro.

 • Za najavo pokličite na telefonsko številko:041 / 466 – 838.

 • Najava obiska ali odhod stanovalca izven doma se ureja za tekoči teden.

 • Ob odhodu stanovalca svojci podpišejo izjavo, da boste v času izhoda zanj poskrbeli in upoštevali vse priporočene varovalne ukrepe vezane na preprečevanje okužbe s Covid – 19.

Zavedati se moramo, da naši stanovalci sodijo med najbolj ranljivo populacijo, ki jo je potrebno še posebej zaščititi, četudi to pomeni poostritev določenih ukrepov.

Nihče od nas si ne želi, da se nam zgodi situacija, kot se je v nekaterih domovih ob vnosu okužbe Covid – 19 v njihov dom. Njihova situacija namreč ni rožnata za stanovalce in zaposlene, niti za svojce. Zaradi prisotnosti okužbe so ti domovi primorani popolnoma prepovedati obiske in izhode stanovalcev. V enem izmed teh domov je situacija izredno kritična, saj je ostalo zgolj 20 zaposlenih, ki so primorani v celoti skrbeti za 150 stanovalcev.  

Da se izognemo tovrstni situaciji vas ponovno prosimo, da glede obiskov ali izhodov upoštevate podana navodila, saj bomo lahko le na tak način zagotovili varnost naših stanovalcev in vaših bližnjih.

ČAS OBISKA je od ponedeljka do sobote med 9.00 in 17.15 po vnaprej določenem časovnem terminu. Obisk traja največ 45 minut.  

 • Najava obiska se ureja za tekoči teden. Obisk enega stanovalca s strani sorodnikov je možen maksimalno 3 x tedensko z namenom, da ima čim več svojcev možnost prostega termina za obisk.

 • Obiski so omejenina eno zdravo osebo. Obiske otrok in mladostnikov odsvetujemo.

 • Obiskovalcimorajo ob vstopu v dompodpisati izjavo, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju tudi niso bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena.

 • V primeru, da ste dopustovali v tujini, kjer je prisotnost večjega števila okužbe (npr. Hrvaška, Srbija, Črna Gora, Makedonija in ostalo) vas prosimo, da obisk stanovalca preložite vsaj za en teden. Zavedati se moramo, da obiskovalci tako kot vsi ostali, ki vsakodnevno prihajamo v dom, pomenijo podobno nevarnost za prenos okužb, zato je cilj vseh nas najti ravnovesje med varovanjem življenja in zdravja stanovalcev ter pravico do socialnih stikov, ki so za zdravje človeka zelo pomembni.

 • Ob vstopu v dom se vodi urejena kontrola obiskovalcev(razkuževanje rok, preverjanje morebitnih simptomov okužbe, merjenje temperature, spremljanje obiskovalca do točno določene lokacije obiska). Vsakokratno merjenje temperature in vsi navedeni ukrepi so v skladu z varovalnimi ukrepi NIJZ-a, ki jih bomo dosledno upoštevali, saj v prvi vrsti skrbimo za stanovalce, zaposlene, k čemur morate prispevati tudi sami.

 • Obiskovalci morajo ob prihodu na obisk in v času obiska v notranjosti doma obvezno nositisvojo obrazno masko, ki prekriva usta in nos in si redno razkuževati roke.

 • Obiskovalci morajo v času sprehoda ali telesnega stika s stanovalcem obvezno nositi obrazno masko ali zagotavljati medsebojno razdaljo 1,5 m.

Prosimo, da upoštevate navodila NIJZ in stanovalcem prinašatečim manj stvarioziroma lenujno potrebne(sadje in hitro pokvarljiva živila naj bodo pakirana v embalaži, katero zunanjost lahko razkužimo pred predajo stanovalcem).

Zaposleni smo skupaj z vami v preteklih mesecih vložili ogromno znanja, truda in energije v preprečevanje vnosa okužbe COVID -19 v naš dom. Vaša takratna podpora in razumevanje nam je pomagala pri vzpostavitvi preventivnih ukrepov ter omogočala nemoteno delo znotraj doma. Res bi bilo škoda, da bi morebitna kršitev navodil predstavljala nevarnost za okužbo in bi s tem izpostavili tveganje za naše stanovalce. Ob morebitnem neupoštevanju navodil, si pridržujemo pravico do prekinitve obiskov.


Lepo vas pozdravljamO in vam želimo vse dobro.


                                                                           Vodstvo DOMA POD GORCO 


OBVESTILO O POTEKU OBISKOV V DOMU POD GORCO

Spoštovani svojci!

Ne glede na spodbudno umirjanje nevarnost širjenja virusa še ta vedno obstaja, zato jetreba dosledno upoštevati vse preventivne ukrepe za zajezitev širjenja okužb in postopno sproščanje. S ponedeljkom, 20.07.2020, smo ponovnoomogočili obiske zgolj ob predhodni najavi, vendar pa v zadnjem času zaznavamo vedno več neljubih dogodkov in pritiskov na zaposlene, zato smo se odločili, da vam pojasnimo nekatere ukrepe in opozorimo na nepravilnosti, ki se izvajajo.

NAVODILA GLEDE OBISKOV:

1. OBISKI MORAJO BITI NAJAVLJENI VNAPREJ: Svojci najavo obiska uredite po telefonu od ponedeljka do petka med 8.00 in 9.30 uro ali med 13.00 in 14.30 uroZa najavo obiska pokličite na telefonsko številko: 041 / 466 – 838.

Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da v zvezi z najavo obiskov kličete samo v zgoraj navedenem času. Telefoni so v navedenem časovnem terminu preobremenjeni, zato nekateri kličete večkrat in ne morete vzpostaviti linije. Sporočamo vam, da imamo v dnevu dva termina, če ne vzpostavite klica v jutranjem terminu le tega opravite v popoldanskem.

Vljudno vas naprošamo, da v zvezi z morebitnim nezadovoljstvom glede klicev, najave obiskov ipd. pokličete druge kontakte kot npr. socialno službo, tajništvo, recepcijo, da ne zasedamo telefona, ki je namenjen organiziranju obiskov. Klicev ne vračamo, ker je takoj po zaključenem klicu, vzpostavljen že novi.

2. ČAS OBISKA:            od ponedeljka do sobote med 9.00 in 17.15; po vnaprej določenem časovnem terminu, trajanje največ 45 minut.

 • Vljudno vas naprošamo, da ne prihajate nenajavljeni, ker je delo organizirano in nam to povzroča dodatne težave in s tem kršenje etičnih načel v socialnem varstvu, saj želimo vse stanovalce in svojce enakopravno obravnavati. Prav tako vas prosimo, da ob nedeljah ne prihajate na »skrite« obiske.

 • Obiski so omejeni na eno zdravo osebo (najožji družinski člani, prostovoljci, ki so že do sedaj obiskovali posameznega stanovalca), razen v primeru, da stanovalca obišče oseba, ki potrebuje pomoč tretje osebe.

 • Obiskovalci morajo ob vstopu v dom podpisati izjavo, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju tudi niso bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena.

 • V primeru, da ste dopustovali v tujini, kjer je prisotnost večjega števila okužbe (npr. Hrvaška, Srbija, Črna Gora, Makedonija in ostalo) vas prosimo, da obisk stanovalca preložite vsaj za en teden.

 • Zaznavamo, da nekateri svojci prihajate na obisk direktno iz potovanj, dopustov, zato vas prosimo, da upoštevate priporočila in preložite obisk. Zavedati se moramo, da obiskovalci tako kot vsi ostali, ki vsakodnevno prihajamo v dom, pomenijo podobno nevarnost za prenos okužb, zato je cilj vseh nas najti ravnovesje med varovanjem življenja in zdravja stanovalcev ter pravico do socialnih stikov, ki so za zdravje človeka zelo pomembni.

 • Ob vstopu v dom se vodi urejena kontrola obiskovalcev (razkuževanje rok, preverjanje morebitnih simptomov okužbe, merjenje temperature, spremljanje obiskovalca do točno določene lokacije obiska);

 • Vsakokratno merjenje temperature in vsi navedeni ukrepi so v skladu z varovalnimi ukrepi NIJZ-a, ki jih bomo dosledno upoštevali, saj v prvi vrsti skrbimo za stanovalce, zaposlene, k čemur morate prispevati tudi sami.

 • Obiskovalci morajo ob prihodu na obisk in v času obiska v notranjosti doma obvezno nositi svojo obrazno masko, ki prekriva usta in nos in si redno razkuževati roke.

 • Prosimo, da upoštevate navodila NIJZ in stanovalcem prinašate čim manj stvari oziroma le nujno potrebne (sadje in hitro pokvarljiva živila naj bodo pakirana v embalaži, katero zunanjost lahko razkužimo pred predajo stanovalcem).

3. LOKACIJA OBISKOV:

 • Obiski bodo potekali na zunanjih površinah -  na terasi kavarne, hkrati pa bodo omogočeni tudi sprehodi v domskem parku.

 • V primeru slabega vremena ali visokih temperatur se obiski izvedejo v notranjem prostoru – domska jedilnica;

 • Obiskovalci in stanovalci v času obiska znotraj doma sedijo za vnaprej pripravljenim omizjem. Potrebno je upoštevati medsebojno razdaljo 1,5 metra;

 • Za vsakim obiskom bomo razkužiti površine, kjer sta obiskovalec in stanovalec sedela ter v primeru notranjega obiska prezračili prostor;

 • V primeru, da stanovalec ne more zapustiti svoje sobe, se obiske lahko izjemoma dovoli v sobi, s predhodno najavo ob klicu.

Zavedamo se številnih izzivov in težav pri izvajanju in organiziranju teh ukrepov, zato vas prosimo, da glede obiskov upoštevate podana navodila, saj bomo lahko le na tak način zagotovili varnost naših stanovalcev in vaših bližnjih. Želimo biti do vseh enakopravni, zato pri obiskovanju izjem ne bomo delali.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter vam želimo obilo prijetnih trenutkov v času druženja s svojimi bližnjimi.

Pomembno je, da v teh časih sodelujemo z roko v roki in vsi skupaj naredimo največ za dobrobit naših stanovalcev. Trudimo se, da bi na vsak način preprečili vnos morebitne okužbe v naše okolje, zato vas prosimo za strpnost in razumevanje podanih navodil.

  Z veseljem vas pričakujemo in vam želimo vse dobro.


                                                                                Vodstvo Doma pod gorco


Obvestilo o ponovni najavi obiskov

Spoštovani svojci!

Obveščamo vas, da smo glede na epidemiološko sliko v naši regiji sprejeli odločitev, da s ponedeljkom, 20.07.2020, ponovno omogočimo obiske zgolj ob predhodni najavi, 

vsaj en dan v naprej oziroma odvisno od prostih terminov. Prosimo vas, da glede obiskov upoštevate podana navodila, saj bomo lahko le na tak način zagotovili varnost naših stanovalcev in vaših bližnjih.

NAVODILA GLEDE OBISKOV:

1. OBISKI MORAJO BITI NAJAVLJENI VNAPREJ

 • Svojci najavo obiska uredite po telefonu od ponedeljka do petka med 8.00 in 9.00 uro ali med 13.00 in 14.30 uro.

 • Za najavo obiska pokličite na telefonsko številko: 041 / 466 – 838.

 • Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da v zvezi z najavo obiskov kličete samo v zgoraj navedenem času.

 • Za obisk v ponedeljek, 20.7.2020, je potrebno poklicati v petek, 17.7.2020. Za ostale termine pa od ponedeljka dalje.

2. ČAS OBISKA:

 • Obiski so omogočeni od ponedeljka do sobote v času med 9.00 in 17.15, po vnaprej določenem časovnem terminu;

 • Obiski bodo trajali največ 45 minut;

 • Obiski so omejeni na eno zdravo osebo (najožji družinski člani, prostovoljci, ki so že do sedaj obiskovali posameznega stanovalca), razen v primeru, da stanovalca obišče oseba, ki potrebuje pomoč tretje osebe;

 • Obiskovalci morajo ob vstopu v dom podpisati izjavo, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju tudi niso bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena;

 • V primeru, da ste dopustovali v tujini, kjer je prisotnost večjega števila okužbe (npr. Hrvaška, Srbija, Črna Gora, Makedonija in ostalo) vas prosimo, da obisk stanovalca preložite vsaj za en teden;

 • Ob vstopu v dom se vodi urejena kontrola obiskovalcev (razkuževanje rok, preverjanje morebitnih simptomov okužbe, merjenje temperature, spremljanje obiskovalca do točno določene lokacije obiska);

 • Obiskovalci morajo ob prihodu na obisk in v času obiska v notranjosti doma obvezno nositi svojo obrazno masko, ki prekriva usta in nos in si redno razkuževati roke;

Prosimo, da upoštevate navodila NIJZ in stanovalcem prinašate čim manj stvari oziroma le nujno potrebne (sadje in hitro pokvarljiva živila naj bodo pakirana v embalaži, katero zunanjost lahko razkužimo pred predajo stanovalcem).

3. LOKACIJA OBISKOV:

 • Obiski bodo potekali na zunanjih površinah -  na terasi kavarne, hkrati pa bodo omogočeni tudi sprehodi v domskem parku;

 • V primeru slabega vremena ali visokih temperatur se obiski izvedejo v notranjem prostoru – domska jedilnica;

 • Obiskovalci in stanovalci v času obiska znotraj doma sedijo za vnaprej pripravljenim omizjem. Potrebno je upoštevati medsebojno razdaljo 1,5 metra;

 • Za vsakim obiskom bomo razkužiti površine, kjer sta obiskovalec in stanovalec sedela ter v primeru notranjega obiska prezračili prostor;

 • V primeru, da stanovalec ne more zapustiti svoje sobe, se obiske lahko izjemoma dovoli v sobi, s predhodno najavo ob klicu.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter vam želimo obilo prijetnih trenutkov v času druženja s svojimi bližnjimi. Pomembno je, da v teh časih sodelujemo z roko v roki in vsi skupaj naredimo največ za dobrobit naših stanovalcev.

                                                      Z veseljem vas pričakujemo in vam želimo vse dobro.


Vodstvo DOMA POD GORCO 


POPOLNA PREPOVED OBISKOV V DOMU POD GORCO

Spoštovani obiskovalci!

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je dne 3.7.2020 pozvalo vodstvo zavodov institucionalnega varstva starejših, da zaradi naraščajočega števila okuženih z virusom Covid-19 v Sloveniji, sprejemajo odločitve oziroma ustrezno ukrepajo glede na epidemiološko sliko v lokalnem okolju.

Iz tega razloga od sobote, 4.7.2020, v Domu pod gorco vstopi v veljavo ukrep POPOLNE PREPOVEDI OBISKOV za obdobje najmanj 14 dni.

Ustrezno ukrepanje je primarna skrb, naloga in obveza vseh izvajalcev storitev za starejše s ciljem zaščite zdravja uporabnikov storitev.

Obveščamo vas, da je za stanovalce dobro poskrbljeno in da aktivnosti znotraj doma potekajo nemoteno.

V kolikor želite informacije o zdravstvenem stanju ali počutju vašega svojca, lahko pokličete etažno medicinsko sestro na številko:

041-678-893 – pritličje in 1.etaža

041-712-382 – 2.etaža in 3.etaža

Hvala za razumevanje.


    Vodstvo  DOMA POD GORCO 


OBVESTILO - NAVODILA ZA OBISKE

Spoštovani svojci!

Obveščamo vas, da smo glede na epidemiološko sliko v naši regiji in porastom okužb COVID-19 v naši neposredni bližini sprejeli odločitev, da ponovno poostrimo določene ukrepe. V ta namen bomo

  s ponedeljkom, 6.7.2020, ponovno omogočili obiske zgolj ob predhodni najavi, vsaj en dan v naprej oziroma odvisno od prostih terminov.

Zavedati se moramo, da naši stanovalci sodijo med najbolj ranljivo populacijo, ki jo je potrebno še posebej zaščititi, četudi to pomeni poostritev določenih ukrepov. Prosimo vas, da glede obiskov upoštevate podana navodila, saj bomo lahko le na tak način zagotovili varnost naših stanovalcev in vaših bližnjih. Zaposleni smo skupaj z vami v preteklih štirih (4) mesecih vložili ogromno znanja, truda in energije v preprečevanje vnosa okužbe COVID -19 v naš dom. Vaša takratna podpora in razumevanje nam je pomagala pri vzpostavitvi preventivnih ukrepov ter omogočala nemoteno delo znotraj doma. Vsled temu vas prosimo, da nam ponovno zaupate in se ravnate po naših navodilih. Res bi bilo škoda, da bi morebitna kršitev navodil predstavljala nevarnost za okužbo in bi s tem izpostavili tveganje za naše stanovalce.

NAVODILA GLEDE OBISKOV:

1. OBISKI MORAJO BITI NAJAVLJENI VNAPREJ: Svojci najavo obiska uredite po telefonu

 • od ponedeljka do petka med 8.00 in 9.00 uro ali med 13.00 in 14.30 uro.

 • Za najavo obiska pokličite na telefonsko številko: 041 / 466 – 838.

 • Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da v zvezi z najavo obiskov kličete samo v zgoraj navedenem času.

 • Za obisk v ponedeljek, 6.7.2020, je potrebno poklicati v petek, 3.7.2020. Za ostale termine pa od ponedeljka dalje.

2. ČAS OBISKA:

 • Obiski so omogočeni od ponedeljka do sobote v času med 9.00 in 17.15, po vnaprej določenem časovnem terminu;

 • Obiski bodo trajali največ 45 minut;

 • Obiski so omejeni na eno zdravo osebo (najožji družinski člani, prostovoljci, ki so že do sedaj obiskovali posameznega stanovalca), razen v primeru, da stanovalca obišče oseba, ki potrebuje pomoč tretje osebe;

 • Obiskovalci morajo ob vstopu v dom podpisati izjavo, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju tudi niso bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena;

 • V primeru, da ste dopustovali v tujini, kjer je prisotnost večjega števila okužbe (npr. Hrvaška, Srbija, Črna Gora, Makedonija in ostalo) vas prosimo, da obisk stanovalca preložite vsaj za en teden;

 • Ob vstopu v dom se vodi urejena kontrola obiskovalcev (razkuževanje rok, preverjanje morebitnih simptomov okužbe, merjenje temperature, spremljanje obiskovalca do točno določene lokacije obiska);

 • Obiskovalci morajo ob prihodu na obisk in v času obiska v notranjosti doma obvezno nositi svojo obrazno masko, ki prekriva usta in nos in si redno razkuževati roke.

3. LOKACIJA OBISKOV:

 • Obiski bodo potekali na zunanjih površinah -  na terasi kavarne. V primeru slabega vremena ali visokih temperatur se obiski izvedejo v notranjem prostoru – domska jedilnica;

 • Obiskovalci in stanovalci v času obiska znotraj doma sedijo za vnaprej pripravljenim omizjem. Potrebno je upoštevati medsebojno razdaljo 1,5 metra;

 • Za vsakim obiskom bomo razkužiti površine, kjer sta obiskovalec in stanovalec sedela ter v primeru notranjega obiska prezračili prostor;

 • V primeru, da stanovalec ne more zapustiti svoje sobe, se obiske lahko izjemoma dovoli v sobi, s predhodno najavo ob klicu.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter vam želimo obilo prijetnih trenutkov v času druženja s svojimi bližnjimi. Pomembno je, da v teh časih sodelujemo z roko v roki in vsi skupaj naredimo največ za dobrobit naših stanovalcev.


Vodstvo DOMA POD GORCO


NAVODILA ZA OBISKE IN IZHODE STANOVALCEV

OBISKI IN IZHODI STANOVALCEV

Na obisk lahko prihajate zdravi in brez bolezenskih znakov v zadnjih 14 dneh.  V kolikor tega pogoja ne izpolnjujete, obiski niso dovoljeni.  

NAVODILA ZA  VSE OBISKOVALCE:

 • s ponedeljkom, 8.6.2020, ni več potrebna predhodna najava obiskov,

 • obiski so omejeni na 1 zdravo osebo na enkrat, v času med 9.30 in 17.30 uro,

 • obiski so časovno omejeni na največ 30 minut,

 • ob vstopu v dom in gibanju znotraj doma mora obiskovalec obvezno nositi svojo zaščitno masko,

 • v dom vstopajte posamezno in upoštevajte medsebojno razdaljo 1,5 m,

 • ob prihodu / odhodu se je potrebno prijaviti in odjaviti na recepciji doma,

 • ob vstopu v dom je potrebno izpolniti izjavo o epidemiološki situaciji ter izmeriti telesno temperaturo,

 • obiski otrok in mladostnikov se odsvetujejo,

 • prosimo, da upoštevate navodila NIJZ in stanovalcem prinašate čim manj stvari oziroma le nujno potrebne,

 • priporočamo, da se obiski izvajajo v zunanjem okolju doma in kavarnici – v kolikor to ni mogoče, se izvede obisk v sobi stanovalca.

Obiski v zunanjem okolju:

 • svetujemo, da se s stanovalci predhodno dogovorite o terminu obiska in jih pričakate zunaj doma,

 • priporočamo, da ohranjate primerno varnostno razdaljo in priporočila vezana na stik rokovanja.

Obiski v sobi stanovalcev:

 • v sobi je lahko največ en obiskovalec na enkrat,

 • potrebna je poostrena higiena rok in razkuževanje,

 • upoštevanje varnostne razdalje (1,5m),

 • v času obiska je potrebno ves čas uporabljati zaščitno masko.

IZHODI STANOVALCEV:

prosti izhodi in sprehodi so dovoljeni,

pri obisku zunanjih inštitucij je obvezna uporaba zaščitne maske, ki jo morate imeti s seboj,

odsvetujemo ne nujne odhode v nakupovalna središča ter na kraje, kjer se zbira večje število ljudi,

 • potrebna je poostrena higiena rok in razkuževanje,

 • ob povišani telesni temperaturi, kašlju, oteženemu dihanju,… nemudoma poiščite zdravniško pomoč in informacije o svojem zdravstvenem stanju posredujte v Dom.

Z veseljem vas pričakujemo in vam želimo vse dobro.

                       
Gregor ŽIGON, 

     direktor 


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci,

hvala vam za upoštevanje in spoštovanje naših navodil ter vseh preventivnih ukrepov, ki smo jih uvedli v času epidemije. Čeprav smo skupaj prebrodili težke čase, je nastopil čas za kanček veselja, ko lahko s sproščanjem ukrepov na državni ravni tudi mi omilimo postopke.

Kljub sproščanju ukrepov se moramo vsi skupaj zavedati, da so starostniki zelo rizična skupina glede COVID-19, zato moramo biti zelo pozorni in pazljivi, da jih še naprej zaščitimo in jih ne spravljamo v nevarnost. Imeli smo veliko srečo, da se nas COVID-19 zaenkrat ni dotaknil, vendar nas pri tem ne sme zavesti, da smo še naprej varni in nedotakljivi. S strokovnim timom smo se odločili, da z vsemi sprejetimi ukrepi ne bomo hiteli, temveč počakali na vse smernice in jasna navodila iz Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter  Nacionalnega instituta za javno zdravje. Zavedamo se, da vsaka taka situacija zahteva svoj čas in potrpljenje, prav tako pa smo prepričani, da smo zelo blizu dnevu, ko bomo vsi skupaj »lažje zadihali«. Predvidevamo, da bodo tudi obiski v začetku junija zagotovljeni brez predhodne najave. Do takrat pa vas še enkrat prosimo za razumevanje.

V ta namen bi vas radi seznanili s sledečimi aktivnostmi:

UPORABA ZAŠČITNIH MASK: stanovalcem od 1.6.2020 ni potrebno več nositi zaščitnih mask. Zaposleni in obiskovalci uporabljamo maske do uradnega preklica.

OBROKI: od srede, 10.6.2020, bodo obroki za zdrave stanovalce potekali v posameznih jedilnicah gospodinjskih skupnosti.

DOMSKA KAVARNICA: bo ponovno odprta od ponedeljka, 8.6.2020. Delovni čas bo od 9.00 do 17.00 ure. Postopoma pa bomo delovni čas tudi podaljšali.

OBISKI: svojci se morajo na obisk predhodno naročiti še do 6.6.2020 ter se ravnati po trenutno veljavnem protokolu -  prihaja lahko le ena zdrava oseba na enkrat. Svojcem še naprej merimo telesno temperaturo, prav tako morajo podpisati izjavo o zdravstvenem stanju. V času obiska morata oba (stanovalec in svojec) obvezno nositi zaščitno masko. Potrebno je upoštevati varnostno razdaljo. V izrednem primeru se izvede obisk v sobi stanovalca. Obiski s strani tretje osebe za namene urejanja formalnih zadev bodo možni od 8.6.2020.

DNEVNO VARSVO: se predvidoma prične z 8.6.2020.

NAKUPI V TRGOVINI: se s strani doma izvajajo še samo prihodnji teden.

Glede PROSTIH IZHODOV IN ODHODOV V DOMAČE OKOLJE vas seznanimo takoj po prejemu novih navodil s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Nacionalnega instituta za javno zdravje.

Prav tako vas bomo sproti obveščali glede nadaljnjega sproščanja ukrepov in s tem povezanih sprememb, ki bodo prinašale normalizacijo življenja v naš dom.

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo vse dobro.


Vodstvo Doma pod gorco 


PONOVNI OBISKI V DOMU POD GORCO

Spoštovani svojci!

Še enkrat se vam iskreno zahvaljujemo za vso razumevanje in izkazano podporo v tem težkem času epidemije. Vaše dobre želje, misli in splošna podpora nam je pomagala pri vzpostavitvi dosedanjih ukrepov ter omogočala nemoteno delo znotraj doma. Vsi skupaj smo se trudili, da smo polepšali dneve stanovalcem v času, ko so bili ločeni od vas.

Počasi pa so se začeli sproščati ukrepi na državni ravni in tudi domovi prejemamo nove smernice in navodila za ravnanje.

Tako smo dne 30.4.2020 s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prejeli usmeritve glede Omogočanja obiskov v socialnovarstvenih zavodih in drugih izvajalcih institucionalnega varstva.

Obveščamo vas, da smo na podlagi prejetih smernic sprejeli odločitev, da bodo obiski za stanovalce v našem domu ponovno mogoči od četrtka, 7. maja 2020 dalje.

Prosimo vas, da glede obiskov upoštevate podana navodila, saj bomo le tako lahko zagotovili varnost naših stanovalcev in vaših bližnjih. Zaposleni smo v tem času vložili ogromno truda in znanja v preprečevanje vnosa okužbe Covid -19 v naš dom, zato bi vsakršne nadaljnje kršitve predstavljale  nevarnost za okužbo in dodatno tveganje za naše stanovalce.

Sproščanje ukrepov naj nas ne zavede, da smo varni pred Covid -19, zato bodimo še naprej pozorni na vse varnostne ukrepe.


NAVODILA GLEDE OBISKOV:

 • OBISKI MORAJO BITI VNAPREJ NAJAVLJENI:

Svojci najavo obiska uredite ustno po telefonu od ponedeljka do petka med 8.00 in 10.00 uro ali med 13.00 in 14.00 uro.

Za obisk stanovalcev enote Spominčice pokličite na telefonsko številko: 051/217-177.

Za obisk stanovalcev I. II. In III. etaže pokličite na telefonsko številko: 051 / 217-006.

Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da v zvezi z najavo obiskov kličete samo v zgoraj navedenem času.


 • ČAS OBISKA:

Obiski so omogočeni od ponedeljka do petka med 9.30 in 16.30 uro ter v soboto med 9.30 in 11.30 uro, po vnaprej določenem časovnem terminu.

Obiski bodo trajali največ pol ure.

Obiski so omejeni na eno zdravo osebo (najožji družinski člani, prostovoljci, ki so že do sedaj obiskovali posameznega stanovalca), razen v primeru, da stanovalca obišče oseba, ki potrebuje pomoč tretje osebe.

Obiskovalci morajo ob vstopu v dom podpisati izjavo, da so bili v zadnjih 14 dneh zdravi in da v tem obdobju tudi niso bili v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena.

Ob vstopu v dom se vodi urejena kontrola obiskovalcev (razkuževanje rok, preverjanje morebitnih simptomov okužbe, merjenje temperature, spremljanje obiskovalca do točno določene lokacije obiska).

Obiskovalci morajo ob prihodu na obisk in v času obiska obvezno nositi svojo obrazno masko, ki prekriva usta in nos in si redno razkuževati roke.

Obiskovalci se s stanovalci naj ne rokujejo, objemajo, dotikajo obraza in naj vzdržujejo varnostno razdaljo.

V času obiskov ni dovoljeno prinašanje pokvarljivih stvari, prav tako ni zaželeno prinašanje ostalih stvari,  saj bodo ob morebitnem prinosu morale odležati tri dni pred izročitvijo stanovalcu.


 • LOKACIJA OBISKOV:

Obiski bodo potekali na zunanjih površinah -  na terasi kavarne. V primeru slabega vremena se obisk izvede v notranjem prostoru – domska jedilnica.

Obiskovalci in stanovalci v času obiska sedijo za vnaprej pripravljenim omizjem. Potrebno je upoštevati medsebojno razdaljo 1,5 metra.

Za vsakim obiskom bomo razkužili površine, kjer sta obiskovalec in stanovalec sedela ter v primeru notranjega obiska prezračili prostor.

V primeru, da stanovalec ne more zapustiti svoje sobe, se obiske lahko izjemoma dovoli v sobi, s predhodno najavo ob klicu z namenom, da bomo poskrbeli, da je ob obisku prisotna tudi zaposlena oseba. Obisku se v tem primeru zagotovi dodatna varnostna oprema (poleg maske in rokavic, zaščitni plašč). Tudi v teh primerih je treba upoštevati ustrezno razdaljo.


 • OSTALE  STORITVE:

S to prvo fazo rahljanja ukrepov v socialnovarstvenih zavodih in pri drugih izvajalcih socialnega varstva, se lahko stanovalcem bele cone (brez suma ali okužbe s Covid-19) ponudijo tudi ostale storitve, kot so frizerske in pedikerske, ob seveda strogem upoštevanju navodil, ki so za te dejavnosti predpisane. Omenjeni storitvi bosta stanovalcem omogočeni od ponedeljka, 11. maja 2020 dalje. 

Želimo vam obilo prijetnih trenutkov v času druženja s svojimi bližnjimi.

Lepo vas pozdravljam in vam želim vse dobro.


Gregor ŽIGON, direktor


OBVESTILO OBISKOVALCEM

Spoštovani svojci,

iz medijev smo izvedeli, da je minister za delo g. Janez Cigler Kralj (Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti) na današnji novinarski konferenci (30.04.2020) najavil, da so spet dovoljeni obiski v domovih za starejše oz. podal priporočilo, da s sproščanjem obiskov ter omogočanjem ostalih storitev domovi pričnejo najkasneje 11. maja 2020.

Poudaril je, da lahko potekajo le ob predhodni najavi in ob striktnem upoštevanju vseh navodil in ukrepov, ki jih do sedaj še nismo prejeli, zato je do nadaljnjega Dom pod gorco še zmeraj zaprt za zunanje obiske. Dokler ne bomo dobili jasnih navodil, smernic in protokolov, ki bodo omogočili varnost naših stanovalcev, bomo izvajali dosedanje ukrepe.

Hitre odločitve brez jasnih navodil so bojazen za vnos virusa COVID-19 v naš dom, zato vas prosimo za strpnost in razumevanje. Menimo, da smo domovi v tem času naredili maksimalno na področju preventive in bi bila sprostitev ukrepov iz danes na jutri lahko usodna.

Ko bomo prejeli vsa podrobna navodila in protokole obiskov, ki bodo v smeri zagotavljanja maksimalne varnostni naših stanovalcev, vas bomo o tem takoj obvestili. Takrat bo tudi možna predhodna najava obiskov.

Do takrat pa vas iskreno prosimo za razumevanje.

Vse dobro,

Gregor ŽIGON, direktor


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci!

Za nami je že več kot mesec in pol od kar je dom zaprt za zunanje obiskovalce. Ob tej priložnosti se vam v svojem in v imenu vseh zaposlenih iz srca iskreno zahvaljujem za vse lepe besede izrečene v telefonskih pogovorih, za prijazne misli in želje, ki jih dnevno objavljate na naši Facebook strani in ne nazadnje tudi za vsa pisma podpore. Vse to nam res daje krila in motivacijo za nadaljnje delo in obljubljamo vam, da se ne bomo predali. Veseli nas, da smo z vsemi ukrepi do zdaj uspešno preprečevali vdor okužbe v naš dom, a hkrati vas že sedaj v naprej prosimo, v kolikor bi se tudi pri nas pojavil COVID-19, da nas takrat podprete še bolj, saj na ta virus nihče ni imun, pa naj so ukrepi še tako strogi. Dali bomo vse od sebe in se po najboljših močeh še naprej trudili, da se to ne zgodi.

V Domu pod gorco smo vsi zdravi in pozitivno naravnani. V času od 17.3.2020 do danes smo na Covid 19 testirali 12 stanovalcev in 9 zaposlenih. Vsi testi so bili negativni. V času čakanja na rezultat so bili izvedeni vsi preventivni in predpisani ukrepi.

V javnosti se zadnje čase pojavlja veliko govoric, da so domovi žarišča okužbe COVID-19. Naj vas ob tej priložnosti potolažim z dejstvom, da sem zelo vesel, da so kljub dnevnemu bombardiranju vseh teh informacij stanovalci res pozitivno naravnani in jim razen objema in osebnega stika z vami,  svojimi najbližjimi nič ne manjka. Vsi zaposleni se res iz dneva v dan trudijo z novimi kratkočasnimi vsebinami, prilagojenimi vajami tako v notranjosti doma kot zunaj na svežem zraku. Vaše najdražje ob lepem vremenu peljejo tudi na kratek sprehod (nadzorovano, z upoštevanjem vseh varnostnih ukrepov). Zelo pozitivno so bili sprejeti koncerti na prostem, ki jih izvajajo različni glasbeniki, društva. Stanovalci jih spremljajo iz varnostne razdalje na balkonih. Tudi zapojejo, zaploskajo in so na sploh pozitivno naravnani.

Ob velikonočnih praznikih so se naši zaposleni zelo potrudili. Osebje kuhinje je  pripravilo bogat velikonočni zajtrk (od domačega kruha, vseh vrst domačih potic, pisank in še kaj bi lahko našteli…). Seveda vse našteto nikakor ni nadomestilo bližine svojcev. So pa stanovalci, kot že ves čas, z razumevanjem sprejeli dejstvo, da okoliščine ne dopuščajo drugih možnosti. 

Še nekaj kratkih informacij:

 • Od 6.3.2020 smo v domu uvedli popolno prepoved obiskov.

 • Z dnem 19.3.2020 smo poostrili ukrepe in stanovalce omejili na sobe in balkone.

 • V tem času smo posvečali posebno pozornost aktivaciji stanovalcev in jim skušali čim bolj popestriti dneve: pričeli smo s telovadbo v sobah, poskrbeli za aktivnosti ročnih spretnosti, prebiramo časopise, poezijo, rešujemo križanke, izvajamo osebne pogovore kot tudi pogovore s svojci preko Skypa, Vibr-a ali drugih mobilnih aplikacij. Tukaj gre velika zahvala vsem donatorjem, ki so se v tem času spomnili na stanovalce in njim kot tudi domu podarili revije, križanke, sadje, sokove pa tudi mobilne telefone za izvajanje video komunikacije…

 • Poskrbeli smo tudi za nabavo stvari, ki stanovalcem veliko pomenijo; določene artikle smo nabavili v sklopu kavarne, za vse ostalo smo se organizirali in izvajamo na 14 dni nakupe v trgovini. Seveda pred predajo stanovalcem artikle ustrezno razkužimo oziroma operemo. Prosimo vas, da spoštujete naša navodila in svojcem stvari v dom ne prinašate, razen življenjsko nujnih in le te po predhodnem dogovoru.

 • Na podlagi uradnih smernic, ki jih prejemamo s strani MDDSZ (Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve), MZ (Ministrstvo za zdravstvo), NIJZ (Nacionalni inštitut za javno zdravstvo) ter Skupnosti socialnih zavodov izvajamo vse naročene preventivne ukrepe. V domu smo organizirali tudi posebno cono oziroma prostor, kamor bi v primeru okužbe s Covid 19 premestili obolele stanovalce ter jih na ta način ločili od zdravih stanovalcev. Ta prostor se nahaja v 1. nadstropju – prvi del desne gospodinjske skupnosti in po potrebi še celoten športni center. V ta namen smo naredili tudi pregradne stene in ta prostor še posebej ločili. Lokacijo in opremljenost cone za Covid 19 pozitivne stanovalce smo opredelili skupaj s strokovno ekipo UKC MB, ko so bili pri nas na strokovnem obisku in nam podali navodila za tovrstno ravnanje. Za namen tovrstne cone smo bili primorani znotraj doma premestiti 10 stanovalcev. Tukaj se iz srca zahvaljujemo vsem stanovalcem kot tudi vsem svojcem za razumevanje in podporo pri tovrstni aktivnosti.

 • Da preprečimo vnos okužbe v dom upoštevamo poostrene preventivne ukrepe seveda tudi vsi zaposleni: ob prihodu in odhodu z dela beležimo zdravstveno stanje in počutje, zaposlenim merimo telesno temperaturo in vodimo ustrezne evidence. Pred vhodi v dom imamo nameščene tudi razkuževalnike obutve. Vsi zaposleni nosimo zaščitne maske, izvajamo poostreno higieno rok ter uporabljamo predpisano osebno varovalno opremo za potrebe izolacije. V domu smo trenutno dobro preskrbljeni z zaščitno opremo. Dnevno smo zavezani tudi poročanju MDDSZ glede situacije v domu.

 • Zavedamo se, da obdobje izolacije traja že precej dolgo in lepo vreme kar kliče po sprehodih. Zato smo z 20.4.2020 pričeli izvajati organizirane sprehode v okolici doma. Zavedamo se, da je gibanje na svežem zraku ključnega pomena za kvaliteto in zdravje naših stanovalcev. Seveda pa tudi pri tej aktivnosti upoštevamo vse predpisane ukrepe: gibanje v manjših skupinah do 5 stanovalce iz iste etaže, uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok, dvigala in podobno.

 • Glede dogajanja v domu vas obveščamo preko naše Facebook strani, kjer smo tudi objavili kontakt delavne inštruktorice Suzane Žnidarič, kamor lahko svojci sporočite željo po videoklicu: suzana.znidaric@dompodgorco.si, komunikacija je možna tudi preko Skype ali Viber-ja.

 • Stanovalci vsak dan ob zajtrku dobijo napisano misel dneva.

 • Za vse splošne informacije glede stanja in počutja stanovalcev lahko kontaktirate zdravstvene tehnike na etažah. Na voljo so vam dopoldan med 10.00 in 11.00 uro ter popoldan med 15.00 in 16.00 uro.

TELEFONSKE ŠTEVILKE ZDRAVSTVENIH TEHNIKOV NA ETAŽI:

• PRITLIČJE:  041/ 678 - 893

• 1. ETAŽA:   041/446 -720

• 2. ETAŽA:   041/ 712 - 382

• 3. ETAŽA:   041/ 421 – 587

V primeru skrbi, stiske ali potrebe po podrobnejših informacijah vam je preko telefona na voljo naša strokovna ekipa: vodja zdravstvene nege, diplomirane sestre, vizitna sestra, strokovna vodja in socialna delavka.

Zaskrbljeni smo v mislih tudi z vsemi zaposlenimi v domovih, kjer je že izbruhnil COVID-19, saj smo vsi skupaj iz strani Ministrstva dobivali skope informacije in navodila, ki so se iz dneva v dan spreminjale. Vsi domovi se trudimo, da do okužbe ne bi prišlo. Opažamo, da ni poenotenih pravil, zato so različne prakse v domovih in obravnave ali okužen stanovalec s COVID-19 ostane v bolnišnici do konca okužbe ali ne. Seveda pa v Domu pod gorco zavzemamo stališče, da je potrebno Covid 19 pozitivne stanovalce za čas okužbe premestiti v bolnišnico ali na drugo lokacijo, kjer jim bo zagotovljena vsa potrebna nega in oskrba kot seveda zdravljenje. Prilagamo dopis in apel Ministrstvu s strani Skupnosti socialnih zavodov Slovenije. V sklopu sestanka z regijskimi koordinatorji za izvajanje zdravstvene dejavnosti v socialnovarstvenih zavodih za Mariborsko regijo je bil podan predlog na Ministrstvo, da se Covid 19 pozitivne stanovalce mariborske regije premesti na drugo primerno lokacijo in se jim zagotovi ustrezna zdravstvena oskrba.

Pazite nase, varujte svoje in zdravje vaših bližnjih. V tem kriznem času nas resnično povezuje skupna želja, da ostanemo zdravi. Če kdaj, je sedaj čas za razumevanje, medsebojno pomoč in podporo.

Z upanjem, da se kmalu snidemo, vas lepo pozdravljam in želim vse dobro.

Gregor ŽIGON, direktor


Priloga: dopis Skupnosti socialnih zavodov

Zahtevamo takojšnjo premestitev starostnikov s koronavirusno boleznijo 19 iz domov za starejše

LJUBLJANA, 16. april 2020 - Skupnost socialnih zavodov Slovenije protestira zaradi nadaljevanja prizadevanj, da se socialnovarstvene zavode, ki nimajo vseh pogojev za učinkovito osamitev in oskrbo bolnih, preoblikuje v zasilne ustanove za oskrbo starostnikov s koronavirusno boleznijo 19. Skupnost prav tako nasprotuje poskusom nekaterih bolnišnic, da obolele starostnike še pred zaključkom zdravljenja vrnejo v domove za starejše - tudi tiste, kjer zaenkrat ni drugih potrjenih primerov okužb, saj to ogroža zdrave stanovalce in povečuje možnosti za pojav novih žarišč okužb z virusom Sars-CoV-2. Tovrstne premestitve so še zlasti nerazumljive ob zagotovilih, da bolnišnične zmogljivosti za oskrbo bolnikov s koronavirusno boleznijo 19 niso preobremenjene. Dosedanje izkušnje iz slovenskih domov in iz tujine, na primer Hrvaške, kjer obolele dosledno nameščajo v za to določene bolnišnice namreč kažejo, da je širjenje virusa Sars-CoV-2 mogoče učinkovito zajeziti le z dosledno osamitvijo bolnih izven domov za starejše. 

Slovenska zakonodaja in predpisi, kot sta Zakon o nalezljivih boleznih in Pravilnik o prijavi nalezljivih bolezni in posebnih ukrepih za njihovo preprečevanje in obvladovanje, določajo, da se bolnika z nalezljivimi boleznimi zradi preprečevanja nadaljnjega širjenja bolezni osami. Kadar osamitev ni mogoča na njegovem domu, se bolnika osami v zdravstvenem zavodu, določenem za zdravljenje bolezni, ki lahko zagotovi visoko stopnjo varnosti pri preprečevanju širjenja bolezni. Ta določila se pri stanovalcih domov za starejše vseskozi kršijo. 

Skupnost socialnih zavodov od pristojnih, ki želijo v domovih za starejše vzpostaviti bolnišnično okolje za oskrbo bolnikov s koronavirusno boleznijo 19, zahteva, da v domovih izvedejo za to predpisane tehnične preglede in izdajo uradna dovoljenja za opravljanje bolnišnične dejavnosti ter prevzamejo odgovornost za strokovnost oskrbe bolnikov. 

Skupnost socialnih zavodov Slovenije prav tako zavrača poskuse pristojnih, da odgovornost za pojav in širjenja virusa Sars-CoV-2 prevalijo na vodstva in zaposlene v domovih za starejše. Dosedanje izkušnje namreč kažejo, da vnosa virusa v domove, ki v povprečju zaposlujejo približno 100 delavcev, kljub vsem izvedenim ukrepom, trudu zaposlenih in razumevanju stanovalcev žal ni mogoče vedno preprečiti. 


OBVESTILO SVOJCEM

Spoštovani svojci!

Razumemo vašo skrb, ki nam jo vsem povzroča pandemija koronavirusa, zato vas  seznanjamo s trenutnim stanjem v našem domu. Vsakodnevno imamo jutranje strokovne sestanke, kjer se sproti dogovarjamo glede morebitnih ukrepov, ki so vezani na priporočila in stanje v državi. Temu posvečamo veliko časa, kot tudi skrbi za vaše svojce, naše stanovalce, ki nas sedaj še bolj potrebujejo, predvsem za podporo in razlago ukrepov, ki jih izvajamo. Za vse nas so to težki časi, vendar verjamemo, da jih bomo skupaj premagali. Razpoloženje in počutje stanovalcev je, kljub strožjim ukrepom in omejitvam, pozitivno.

Ključne informacije glede poteka dela in pripravljenosti na morebitni izbruh koronavirusa v našem domu:

 • PROTOKOLI IN PRIPRAVLJENOST NA MOREBITNI IZBRUH COVID-19:

 • V domu smo skupaj s strokovnimi sodelavci in glede na priporočila sprejeli vse protokole v primeru okužbe. V ta namen imamo sestavljeno posebno zdravstveno ekipo in poseben prostor za izolacijo z vso zaščitno opremo na 1. etaži (soba 124 in športni center). V stiku smo tudi s koordinatorji, ki so nam na voljo iz UKC Maribor in Zdravstvenega doma Adolfa Drolca (odredili so nam jih iz  strani Ministrstva za zdravje). Prav tako smo povezani z infektologinjo, ki pokriva področje preprečevanja in obvladovanja okužb povezanih z zdravstvom.

 • TESTIRANJE NA COVID-19:

 • Ob vsakem najmanjšem sumu preventivno takoj izvedemo testiranje na COVID-19. Testiramo tako zaposlene kot stanovalce doma. Do sedaj so bili vsi testi negativni in za enkrat smo vsi dobro in zdravi. Vsak stanovalec, ki se vrne iz bolnišnice, je nameščen v enoposteljno sobo, kjer ga nadaljnjih 14 dni opazujemo, izvajamo vse ustrezne ukrepe in po potrebi naročimo testiranje.

 • DELO ZAPOSLENIH V DOMU:

 • Vsi zaposleni uporabljamo zaščitno opremo, na etažah imamo okrnjeno stalno ekipo zaposlenih prav zato, da čim bolj zaščitimo stanovalce. Prav tako skrbno spremljamo zdravstveno stanje vseh zaposlenih (merjenje telesne temperature, spremljanje počutja pred in ob koncu delovne izmene).

 • NAKUP ZA STANOVALCE:

 • Uvedli smo tedenski nakup za vse stanovalce preko naše nabavne službe, nakup v domski trafiki in kot tudi v lekarni. Izpolnimo vse želje stanovalcev glede nakupa kolikor je le možno. Vse nabavljeno tudi razkužimo. Ker ne rokujemo z denarjem (zaradi varnosti) bomo vse stroške nakupov obračunali pri izračunu stroškov oskrbnine.

 • UKREPI, KI JIH VRŠIMO V DOMU:

 • Stanovalci jedo v sobah, skupinskih aktivnosti ne  izvajamo, ukinili smo jutranje raporte, vsi zaposleni imamo zaščitna sredstva, dom temeljito vsakodnevno čistimo in razkužujemo. Obiski so prepovedani, zdravnik deluje le za naše stanovalce. Pošto stanovalcev urejamo zaposleni. Za dobro počutje stanovalcev skrbimo individualno po sobah.

 • INFORMIRANJE:

 • O dogajanju v domu vas obveščamo preko naše Facebook strani, kjer smo tudi objavili kontakt Suzane Žnidarič, kamor lahko svojci sporočite željo po videoklicu: suzana.znidaric@dompodgorco.si. S svojci lahko komunicirate tudi preko Skype –a ali Viber-ja. Za vse splošne informacije, glede stanja in počutja stanovalcev, lahko kontaktirate zdravstvene tehnike na etažah – spodaj so navedene njihove  telefonske številke.

V primeru skrbi, stiske ali potrebe po podrobnejših informacijah vam je preko telefona na voljo naša strokovna ekipa: vodja zdravstvene nege, diplomirane sestre, vizitna sestra, strokovna vodja in socialna delavka.

Pazite nase, varujte svoje in zdravje vaših bližnjih. V tem kriznem času nas resnično povezuje skupna želja, da ostanemo zdravi. Če kdaj, je sedaj čas za razumevanje, medsebojno pomoč in podporo.

Z upanjem, da se kmalu snidemo, vas lepo pozdravljam in želim vse dobro.

TELEFONSKE ŠTEVILKE ZDRAVSTVENIH TEHNIKOV NA ETAŽAH: 

 • PRITLIČJE:  041/ 678 - 893

• 1. ETAŽA:   041/446 -720

• 2. ETAŽA:   041/ 712 - 382

• 3. ETAŽA:   041/ 421 - 587


POMEMBNO OBVESTILO

Spoštovani obiskovalci!

Dne 6.3.2020 smo zaradi ukrepa s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti  v Domu pod gorco uvedli popolno prepoved obiskov. Na podlagi razglašene EPIDEMIJE, smo z dnem 13.3.2020 zaostrili ukrepe na način:

 • Prinašanje stvari s strani svojcev je do nadaljnjega prepovedano (izjema so nujna zdravila in druge življenjsko pomembne potrebščine) 

 • Sprehodi so dovoljeni samo v organizirani obliki s strani zaposlenih (stanovalci se lahko nemoteno sprehajajo v atriju ali na terasi enote Spominčica)

Ustrezno ukrepanje je primarna skrb, naloga in obveza vseh izvajalcev storitev za starejše s ciljem zaščite zdravja uporabnikov storitev.

Obveščamo vas, da je za stanovalce dobro poskrbljeno in da aktivnosti znotraj doma potekajo nemoteno.

V kolikor želite informacije o zdravstvenem stanju ali počutju vašega svojca, lahko pokličete etažno medicinsko sestro na številko:

 041-678-893 – pritličje in 1.etaža

 041-712-382 – 2.etaža in 3.etaža

Hvala za razumevanje.


POPOLNA PREPOVED OBISKOV V DOMU POD GORCO

Spoštovani obiskovalci, 

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je dne 6.3.2020 pozvalo vse izvajalce institucionalnega varstva starejših, da zaradi naraščajočega števila okuženih s koronavirusom v Sloveniji, nemudoma ukrepajo s popolno prepovedjo obiskov v domovih za starejše. 

Iz tega razloga z dnem 6.3.2020 v DOMU POD GORCO sprejemamo ukep POPOLNE PREPOVEDI OBISKOV

Ustrezno ukrepanje je primarna skrb, naloga in obveza vseh izvajalcev storitev za starejše s ciljem zaščite zdravja uporabnikov storitev. 

Hvala za razumevanje. 


OBVESTILO OBISKOVALCEM

Spoštovani obiskovalci,

obveščamo vas, da v ustanovi z dne 5.2.2020 ne beležimo več pojavov obolelih s prebavnimi težavami, 

kljub temu vas prosimo, da prihajate na obisk k stanovalcem zdravi ter 

NAJVEČ ENA ODRASLA OSEBA ZA KRAJŠI ČAS.

Vljudno naprošamo, da skrbimo za osebno higieno rok.

V kolikor potrebujete dodatne informacije, se obrnite na zdravstveno osebje.
OBVESTILO OBISKOVALCEM

OBVESTILO VSEM OBISKOVALCEM

V ustanovi beležimo pojav obolelih s prebavnimi težavami. Trudimo se, da bi pojavljanje in širjenje novih okužb preprečili, zato izvajamo vse potrebne ukrepe.

Obveščamo vas, da kljub temu obstaja tveganje, da se ob obisku okužite tudi sami.

Če se kljub temu odločite za obisk pri vašem sorodniku vas prosimo, da obiščete samo svojca in ne hodite na obiske še k drugim osebam izven te etaže.

Pred vstopom v sobo in ob izhodu iz sobe si razkužite roke.

Po končanem obisku ustanovo čim prej zapustite.

V primeru, da bi v 24-48 urah po obisku v naši ustanovi zboleli z bolezenskimi znaki kot sta bruhanje in/ali driska, nas o tem takoj obvestite.

V kolikor potrebujete dodatne informacije, se obrnite na zdravstveno osebje.


Zahvaljujemo se vam za sodelovanje.  


Nagrajenci facebookove nagradne akcije

Izžrebali smo tri nagrajence, ki so sodelovali v naši Facebook nagradni akciji:

1. Nagrada (torta po izbiri 12 kosov): @viktorijarakovic
2. Nagrada (Majica in kapa Dom pod gorco) @tina tina
3. Nagrada (kos torte in kavica) Irena Javornik

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo in sporočamo, da lahko darilne bone oz. nagrade dvignete v tajništvu  Doma pod gorco, Pekrska cesta 56, Maribor,

 od ponedeljka do petka, med 8.00 - 15.00 uro. 

Nagrade lahko dvignete od 24.06.2019, vsak delovni dan. 


OBVESTILO STANOVALCEM IN OBISKOVALCEM

Spoštovani obiskovalci!

Obveščamo vas, da v DOMU POD GORCO od 29. 4. 2019 ukinjamo omejitev obiskov. 

Z navedenim datumom prične veljati običajen režim obiskov ter družabnosti in aktivnosti za stanovalce in svojce. 

Kljub temu pa vas naprošamo, da vselej poskrbite tudi za osebno higieno rok.


V sožitju prijaznih, prijetnih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco. 


OBVESTILO STANOVALCEM IN OBISKOVALCEM

Spoštovani obiskovalci!

Obveščamo vas, da v DOMU POD GORCO od 29. 3. 2019 ukinjamo omejitev obiskov. 

Z navedenim datumom prične veljati običajen režim obiskov ter družabnosti in aktivnosti za stanovalce in svojce. 

Kljub temu pa vas naprošamo, da vselej poskrbite tudi za osebno higieno rok.


V sožitju prijaznih, prijetnih in srčnih ljudi je moj Dom pod gorco. 

OBVESTILO STANOVALCEM IN OBISKOVALCEM

Spoštovani obiskovalci!

Obveščamo vas, da od 13.3.2019 družabni dogodki in aktivnosti za stanovalce potekajo po predvidenih terminih, kljub temu pa obiskovalce prosimo, 

da prihajajo na obisk k stanovalcem zdravi ter NAJVEČ ENA ODRASLA OSEBA ZA KRAJŠI ČAS.

Vljudno naprošamo, da skrbimo za osebno higieno rok.

Hvala za razumevanje.


OBVESTILO OBISKOVALCEM

V ustanovi beležimo pojav gripe in obolele s prebavnimi težavami. Trudimo se, da bi pojavljenje in širjenje novih okužb preprečili, zato izvajamo vse potrebne ukrepe. 

Da zaščitimo naše stanovalce, vas vljudno prosimo, da obiščete samo svojce in ne hodite na obiske še k drugim osebam izven določene etaže.

Vljudno naprošamo, da poskrbimo za osebno higieno rok.

Hkrati vas obveščamo, da zaradi navedenih razlogov do nadaljnjega odpadejo vse družabne aktivnosti v domu.


VABILO

Trepetlika Društvo bolnikov s parkinsonizmom in drugimi ekstrapiramidnimi motnjami VABI bolnike in zainteresirano javnost na srečanje, ki bo potekalo v četrtek, 21. februarja 2019, ob 15.30 v jedilnici DOMA POD GORCO. Svoje znanje bosta z nami delili, asist. Marija Menih, dr. med. s predavanjem: Ko parkinsonova bolezen napreduje ter Marjetka Ornik Košan, mag. zdr. nege  s predavanjem: Prehrana bolnika s parkinsonovo boleznijo. Po predavanjih bo sledil pogovor s predavateljicama ter druženje.

Vljudno vabljeni!


Omejitev obiskov v DOMU POD GORCO

Spoštovani obiskovalci!

Zaradi obvladovanja in preprečevanja širjenja gripe in ostalih respiratornih obolenj

OMEJUJEMO OBISKE NA VSEH ETAŽAH OD 1. 2. 2019 DO PREKLICA.

Zato, da preventivno zaščitimo naše stanovalce vljudno prosimo obiskovalce, da prihajajo na obisk k stanovalcem zdravi ter

NAJVEČ ENA ODRASLA OSEBA ZA KRAJŠI ČAS.

Vljudno naprošamo, da skrbimo za osebno higieno rok.

Hvala za razumevanje.


VOŠČILO

PRAZNIKI SO ZATO,

DA SE SVET ZAZDI DRUGAČEN,

DA SMEHLJAŠ SE KAR TAKO,

ČEPRAV JE DAN OBLAČEN.

DA BREZ BESED ZAZREŠ OKO

 V BELO PRAZNIČNO PRAZNINO

 IN VEŠ – ŽIVETI JE LEPO

TUDI, KO PRAZNIK MINE.

                      (Bina Štampe Žmavc)


DOŽIVETE PRAZNIKE

IN SREČNO NOVO LETO!


ZAPOSLENI IN STANOVALCI  DOMA POD GORCO


Ponudba prazničnih dobrot v DOMU POD GORCO

Spoštovani!

V pričakovanju božično novoletnih prazniko v kuhinji DOMA POD GORCO že diši po prazničnih dobrotah.

Za vas pripravljamo:

DOMAČA OREHOVA ali MAKOVA POTICA

 • 9,00 EUR za 1 kg (možnost naročila tudi za polovico potice ali potice z rozinami)

DOMAČI ROČNO IZDELANI PRAZNIČNI KEKSI

 • 10,00 EUR za 1 kg (pakirani 500g in 1000 g)

PRAZNIČNI SADNI KRUH

 • 10,00 EUR za 1 kg

Da vam lahko zagotovimo naše izdelke resnično sveže ter najboljše kvalitete, vas prosimo, da vaša naročila oddate do petka, 21. decembra 2018.

Naročila sprejemamo:

 • v Kavarnici pod gorco – tel. 02 480 56 95 ali

 • pri vodji kuhinje ga. Simoni Repina  -  tel. 02 480 56 92 (v dopoldanskem času)

Naročene dobrote lahko prevzamete v nedeljo, 23. decembra 2018, od 9.00 ure dalje v Kavarnici pod gorco.

Veselimo se vaših naročil in vam želimo prijetne dišeče praznike.


Sladki nagrajenci

Iskrena hvala vsem, ki ste se odzvali na našo "Sladko nagradno igro" na facebook strani DOMA POD GORCO. Veseli smo bili vseh všečkov in delitev, ki jih ni bilo malo. Izžrebali smo naslednje nagrajence:
1. nagrada (torta 12 kosov) prejme g. Vinko Žunko
2. nagrada (torta 8 kosov) prejme ga. Marjana Kreitner
3. nagrada (kavica in kos torte) prejme ga. Štefka Rudolf

Vsem nagrajencem iskrene čestitke. Nagrado (darilne bone) lahko dvignete v tajništvu doma (Suzana Fras Gomz), od četrtka, 4.10.2018, vsak delavnik od 8. do 15. ure. Za vse informacije smo vam na voljo na tel. št.: 02 480 56 20.


Sladka nagradna igra DOMA POD GORCO

SODELUJTE V SLADKI NAGRADNI IGRI DOMA POD GORCO! 
Za sodelovanje je potrebno, da 1. všečkate objavo (Dnevno varstvo) na facebook strani DOMA POD GORCO, 2. v komentar napišete svoje ime ali ime nekoga, ki ga želite razveseliti z odlično sladico in 3. delite našo objavo s svojimi prijatelji. Nagrade: 1. nagrada – torta 12 kosov, 2.nagrada – torta 8 kosov, 3.nagrada – kavica in kos torte v Kavarnici Doma pod gorco. Če se želite posladkati vas vabimo, da sodelujete v nagradni igri. Žrebanje bo 1. 10. 2018. Srečno! Dnevno varstvo v DOMU POD GORCO

Z mesecem septembrom smo v DOMU POD GORCO začeli izvajati novo obliko storitve – dnevno varstvo. Namenjena je starejšim od 65 let, ki potrebujejo dnevno namestitev od ponedeljka do petka. S pomočjo dnevnega varstva omogočamo starostnikom, da čim dlje ostanejo v domačem okolju. Tekom dneva jim nudimo vodene aktivnosti, potrebno oskrbo, nego in prehrano ter širjenje socialne mreže. Vključevanje v dnevno varstvo je tudi podlaga za čim lažji prehod v stalno domsko bivanje. Ponosni smo, da spremljamo potrebe starejših ljudi in jim zagotavljamo ustrezno pomoč. Za vse dodatne informacije smo Vam na voljo v socialni službi DOMA POD GORCO.


Že diši po potičkah...

Velika noč je tu in z njo je napočil tudi čas barvanja jajčk in peke potic. V pričakovanju praznikov kuhinja Doma pod gorco že diši . . . po potičkah. 

Tudi tokrat smo za vas pripravili:

DOMAČO OREHOVO ali MAKOVO POTICO (8,00 EUR za 1 kg, možnost naročila tudi polovice potice ali potice z rozinami).

Vaše naročilo sprejemamo najkasneje do četrtka, 29 marca 2018.

Naročila sprejemamo:

 • v kavarni, tel. št.:02 480 56 95 ali

 • na recepciji, tel. št.02 480 56 00

Naročene potičke lahko prevzamete v soboto, 31. marca 2018, od 8.30 dalje v naši kavarni.

Veselimo se Vaših naročil in Vam želimo prijetne in dišeče praznike.Preklic omejitve obiskov v Domu pod gorco

Spoštovani obiskovalci!

Obveščamo vas, da dne 15. 2. 2018 preklicujemo omejitev obiskov na največ eno odraslo osebo. Hkrati vljudno prosimo za ustrezno higieno in razkuževanje rok. Obiskovalce tudi prosimo, da prihajate na obisk k stanovalcem zdravi. 

Hvala za vašo strpnost in razumevanje. PUST, PUST, MASTEN OKOLI UST

Spoštovani!

Bliža se pustni čas, čas slastnih krofov, ki jih bomo za Vas naredili v Domu pod gorco. Na mastno soboto in seveda pustni torek!

Da Vam lahko zagotovimo naše izdelke resnično sveže in najboljše kvalitete, Vas prosimo, da večja naročila (več kot 10)  naročite vsaj dva dni pred prevzemom.

Cena krofa: 0,60 eur (z ddv).

Naročila sprejemamo:

v Kavarnici pod gorco – tel. 02 480 56 95 ali

pri vodji kuhinje ga. Simoni Repina – tel. 031 332 387 (v dop. času)

Veselimo se vaših naročil in vam želimo norčavi pust mastnih ust.


Omejitev obiskov v DOMU POD GORCO

Spoštovani obiskovalci!

Zaradi obvladovanja in preprečevanja širjenja gripe in ostalih respiratornih obolenj OMEJUJEMO OBISKE NA VSEH ETAŽAH OD 12. 1. 2018 DO PREKLICA.

Zato, da preventivno zaščitimo naše stanovalce vljudno prosimo obiskovalce, da prihajajo na obisk k stanovalcem zdravi ter NAJVEČ ENA ODRASLA OSEBA ZA KRAJŠI ČAS.

Vljudno naprošamo, da skrbimo za osebno higieno rok. 

Hkrati vas obveščamo, da zaradi navedenih razlogov od 15. 1. 2018  do 19. 1. 2018 odpadejo družabni dogodki z zunanjimi izvajalci.


Hvala za razumevanje.Poslovanje ambulante Dentiko v Domu pod gorco

Spoštovani!

S strani ambulante Dentiko vas obveščamo, da bo  dr. Božović v času od 3. 1. 2018 do 12. 1. 2018 koristil redni letni dopust. V tem času ga bo v ambulanti nadomeščal dr.Krstić. V času od 3. 1. 2018 do 5. 1. 2018 bo ambulanta obratovala po rednem urniku dela.

V času od 8. 1. 2018 do 12. 1. 2018 pa bo ambulanta obratovala po spremenjenem urniku in sicer:

8. 1. 2018   od 07:00 do 10:00

9. 1. 2018 - 12. 1. 2018  od 15:00 do 18:00


Hvala za razumevanje in uspešno v letu 2018!Srečno novo leto 2018 vam vsem želimo

Image titlePonudba prazničnih dobrot DOMA POD GORCO

V pričakovnaju prihajajočih praznikov, tudi naša kuhinja diši po prazničnih dobrotah. Tudi letos sprejemamo Vaša naročila, saj Vam želimo ponuditi naše izdelke resnično sveže. V naši praznični ponudbi lahko dobite DOMAČO OREHOVO ali MAKOVO POTICO (8,00 EUR za 1kg), domače ROČNO izdelane praznične KEKSE (9,50 EUR za 1kg, pakirani tudi po 500 g), praznični SADNI KRUH (9,50 EUR za 1 kg). 

Vaša naročila lahko oddate najkasneje do srede, 20. decembra 2017, v Kavarnici doma na tel. št. 02 480 56 95 ali na recepciji doma na tel. št. 02 480 56 00

Naročene dobrote lahko prevzamete v soboto, 23. decembra 2017, od 9. ure dalje v Kavarnici doma. Veselimo se vaših naročil in Vam želimo prijetne in dišeče praznike


Nov cenik s 01.oktobrom 2017

Obveščamo vas, da se je s 01.oktobrom 2017 spremenil Cenik oskrbnega dne zaradi spremembe Aneksa k Kolektivni pogodbi za dejavnost zdravstva in socialnega varstva Slovenije, na podlagi katerega so se povečali stroški dela s 01.07.2017. Pravilnik o metodologiji za oblikovanje cen socialno varstvenih storitev v 4.odstavku 40.člena določa, da lahko izvajalec med letom dodatno uskladi ceno, če se stroški dela spremenijo za več kot 1,5%. Stroški dela so se povečali za več kot 1,5%.

Zadnja uskladitev cen je bila izvedena leta 2012. Vsako uskladitev cen potrdi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (v nadaljevanju MDDSZ). MDDSZ je potrdilo povečanje cene oskrbnega dne. Cena oskrbnega dne se je spremenila s 01.10.2017 za oskrbo I za 2,3% (v skladu s tem je povečanje enako za oskrbo II in oskrbo III, torej za 2,3%) in za oskrbo IV za 2,5%.


Kako smo poslovali v letu 2016

V okviru Informacij javnega značaja objavljamo revidirano Letno poročilo 2016 o poslovanju družbe DOM POD GORCO d.o.o. v letu 2016, kjer lahko pridobite vse informacije o poslovanju družbe v okviru poslovnega in računovodskega poročila. Letno poročilo je revidirala družba REVIDERA družba za revizijo in podjetniško svetovanje d.o.o., Tomažičeva ulica 4, 2310 Slovenska Bistrica. Nadzorni svet družbe DOM POD GORCO d.o.o. je potrdil Letno poročilo 2016 na svoji drugi redni seji v 2017 dne 13.06.2017.


Dan odprtih vrat Doma pod gorco

V soboto, dne 17.06.2017, bo v DOMU POD GORCO znova DAN ODPRTIH VRAT. Že tretji! Uspešno nadaljujemo s tradicijo humanitarnosti, ki bo obarvala tudi dogajanje na tokratnem DNEVU ODPRTIH VRAT. Naši gostje bodo letos Vinko Šimek, Nuša Derenda in Marcos Magno Morales Tavares, ki ga vsi poznate kar po priimku Tavares, kot kapetana in zaščitno znamko NK Maribor. Pridite, zanimivo bo. Če pridete še vi, bomo vsi!


Tudi poleti so naša vrata široko odprta

Imamo srečo, da se nahajamo v enkratnem zelenem okolju na obrobju našega mesta. Vi imate srečo, da vam v okviru naše Kavarnice Pod gorco ponujamo osvežitev, od kave do hladnega piva, limonade, sladoleda in seveda slaščic, ki jih za vas pripravlja naša kuhinja. Tako se lahko na sprehodu ustavite kar pri nas. Vaši otroci se lahko igrajo na igralih, medtem ko se vi prepuščate ležarjenju in uživanju na soncu ali v senci. Veseli vas bomo. Prav tako vam ponujamo tudi v času poletja naša kosila, ki vam jih dostavimo na dom. Samo pokličite na 0 1 397 864. Zakaj bi kuhali v teh vročih dneh? Privoščite si razkošje uživanja in naročite kosilo kar pri nas. Če potrebuje catering, čisto posebno torto - smo najboljša izbira za vas. Sicer pa... Predvsem pa... Uživajte poletje v smislu "lahkih nog naokrog", brezskrbno in sproščujoče.  


Srečno novo leto 2017 vam vsem želimo

Naj bo leto 2017 leto mostov povezovanja… generacij, sodelavcev, partnerjev, prijateljev… v sožitju bivanja, spoštovanju integritete in bogastva raznoličnosti, sprejemanju drugačnosti in širini razmišljanja. Ljubezen, mir in srčnost naj rišeta vaše poti v 2017.


Predavanje Pokrajinskega muzeja

V ponedeljek, 28.11.2016, bo v DOMU POD GORCO predavanje Pokrajinskega muzeja Maribor ob 9.30 v jedilnici. Kot vedno bodo nam tudi tokrat pripravili marsikaj zanimivega. Redne aktivnosti po nadstropjih zaradi tega odpadejo. Vabljeni.


Zbor delavcev DOMA POD GORCO

V petek, dne 28.10.2016, smo v DOMU POD GORCO imeli Zbor delavcev, kjer smo v skladu z obljubljenim predstavili vsem zaposlenim poslovanje v letu 2015 in način obračuna plač v naši družbi. Zbora delavcev se je udeležila večina zaposlenih, čeprav zaradi narave dela 100% udeležba nikdar ni možna. Predstavitev je bila ocenjena pozitivno, saj so vsi zaposleni na ta način pridobili informacije, ki jih velikokrat nimajo.


Strokovna ekskurzija DOMA POD GORCO

A ni bilo čudovito na naši prvi skupni strokovni ekskurziji v Domu za starejše Šmarje pri Jelšah? Spoznali smo čudovit dom, se seznanili z res dobrim primerom poslovne parkse in se navdušili nad lahkotnostjo topline, ki kar teče skozi vse prostore tega doma. Letos se odpravljamo v DOSOR, Dom za starejše občane Radenci (več o njih si lahko preberete tukaj). Dom starejših občanov Radenci že od leta 2008 združuje več kot 100 zaposlenih, ki s svojo predanostjo in srčnostjo zagotavljajo varen in sproščen vsakdan kar 178 stanovalcem in njihovim svojcem. Ponašajo se z mednarodno nagrado Ženskam prijazno podjetje in s certifikatom Družini prijazno podjetje. spoznali jih bomo tudi osebno.

Strokovna ekskurzija bo organizirana v dveh delih, da se je lahko udeleži čim večji del zaposlenih. Menimo, da s spoznavanjem drugih bogatimo svoje lastne izkušnje in prelivamo ideje, porasle v naših glavah, v dejanja. Prva skupina bo obiskala DOSOR v četrtek, 24.11.2016, druga pa v četrtek, 08.12.2016. Več informacij v nadaljevanju.


Delavnice z Društvom za zaščito malih živali

V tednu od 04. do 07. oktobra 2016 bodo v DOMU POD GORCO potekale delavnice z Društvom za zaščito malih živali. Namen delavnic je dobrodelnost, ki nima meja. Tako bomo ponovno dobrodelni tudi v našem DOMU POD GORCO in pomagali Društvu za zaščito malih živali izdelovati ležišča za pse in mucke. V pomoč nam bodo naši stanovalci in kar nekaj znanih Slovencev, seveda pa se bodo delavnic udeležili tudi prostovoljci iz društva. Prva delavnica bo v torek, dne 04.10.2016, od 15.00 do 17.00 ure.


Vodena telovadba z Društvom Trepetlika

Prvi in tretji četrtek v oktobru organiziramo vodeno telovadbo z Društvom bolnikov s parkinsonizmom in drugimi ekstrapiramidnimi motnjami Trepetlika pod strokovnim vodstvom fizioterapevta oziroma delovnega terapevta v jedilnici doma.


Otvoritev letne terase in novi sosedi

S 01.septembrom 2016 so se v tri nova stanovanja v objektu oskrbovanih stanovanj DOM POD GORCO vselili novi stanovalci. Ob tej priliki smo uradno odprli tudi letno teraso, ki sta jo z veliko dobre volje naredila naša sodelavca Robi in Aleš. Vemo, da bo letna terasa že v tej jeseni, ob toplem jesenskem soncu, privabila na svoje klopi tako stanovalce doma za starejše kot oskrbovanih stanovanj. Tako si želimo v našem DOMU POD GORCU. Naj postane tudi letna terasa prostor za naša druženja, majhne klepete in srečanja. Kako je bilo na otvoritvi, kjer smo si pogledali tudi eno izmed novih stanovanj in predstavitveni video našega DOMA POD GORCO, pa si lahko pogledate tukaj.


"Poročilo" iz Otroškega tabora 2016

Danes se začenja prvi šolski dan, a mi smo še polni vtisov in dogodkov našega prvega Otroškega tabora 2016. Od 17.08. do vključno 19.08.2016 smo v DOMU POD GORCO pripravili prvi tabor za otroke naših zaposlenih, torej za "naše" otroke. Bilo je drugače, morda bolj poskočno in hrupno kot je navada v našem DOMU POD GORCU. Predvsem pa je bilo "luštno". Otroci so ugotovili, da je v "mamini službi" prav luštno. Torej lahko mirno hodijo v vrtec in šolo, ker je za mamo in očka poskrbljeno. Nič jima ne manjka tam, v DOMU POD GORCO. Zjutraj malo telovadijo, imajo zajtrk, potem norijo in se igrajo in... delajo sendviče z očmi in pizze in... skratka, služba je ena super stvar v DOMU POD GORCU. Tako sedaj gledajo na naše službe "naši otroci". Kako je bilo? Poglejte sami tukaj.Nov Hišni red za oskrbovana stanovanja

S 01.septembrom 2016 je začel veljati nov hišni red v oskrbovanih stanovanjih. Vse stanovalce oskrbovanih stanovanj prosimo, da si ga preberejo. Pogledate ga lahko tukaj. Hvala in lepo jesen vam želimo. Prijazno pozdravljeni tudi novi stanovalci treh novih oskrbovanih stanovanj.


Spet je tukaj veseli september

Kako čas hitro teče, kajne? Komaj smo vkorakali v poletje, že je tukaj september. Šolarji se odpravljajo spet v šolo, čeprav jih ima večina verjetno občutek, da so se počitnice šele začele. Če smo zelo, zelo iskreni, se veselimo konca počitnic. Z izjemo otroškega tabora v drugi polovici avgusta po hodnikih doma za starejše DOM POD GORCO skoraj ni bilo čutiti otroškega smeha in razigranosti. Seveda ne… Otroci so bili na morju, pri babicah, v gorah oziroma povsod, kjer so preživljali te počitniške dni. Tudi mi smo nekoliko »spali« v teh dveh mesecih, saj je bilo dogajanj poletnemu času primerno, bolj malo. Kar seveda ne pomeni, da se nič ni dogajalo! Seveda se je, a nekoliko bolj umirjeno. A sedaj spet polni energije vstopamo v september, v prihajajočo jesen.

Spet začenjamo z rednimi aktivnostmi. Enkrat do dvakrat tedensko se bodo odvijale aktivnosti po nadstropjih od 9.30 do 11.00 ure, kjer bodo varuhinje skupaj s stanovalci izvajale določene aktivnosti po njihovih željah. Vsak torek ob 9.30 se bo odvijala v športnem centru družabna igra tombola, ki je še vedno ena najljubših med našimi stanovalci. Z veseljem se udeležujejo vsake tombole, saj se družijo in veselijo simboličnih nagrad. Seveda se vrača tudi bridge. Stanovalci, ki so sedaj že izurjeni »mački«, komaj čakajo novih izzivov in napenjanja sivih celic. Bridge je res idealna igra za druženje in ohranjanje kognitivnih sposobnosti. Seveda se vsi veselimo ponovnih srečanj s člani Štajerskega bridge kluba. Vsak torek ob 10.15 v športnem centru igranje bridgea. Tudi pevske vaje pod vodstvom zborovodkinje Katje se bodo znova začele vsak torek med 13.00 in 14.00 uro v 2.nadstropju. Vabljeni tudi ostali, ki še oklevate. Saj vsi radi pojemo, kajne?

Torej se res začenja spet malo bolj aktivno življenje v našem domu za starejše. In prav je tako, kajne?


Gibanje, gibanje in še enkrat gibanje

Gibanje je koristno! Seveda! To čivkajo že vrabci na strehi, kako ne bi tega vsi vedeli. A včasih nam je kar težko zbrati tisto začetno energijo, da bi se odpravili na organizirano vadbo. Kaj če bi letos sklenili, da bo ta jesen drugačna? Bolj razgibana. Pa bomo na silvestrovo plesali, da se bo kar kadilo, tako lahke bodo noge. No, vsaj počutili se bomo bolje. S septembrom se vračajo številne telesne aktivnosti in organizirane vadbe. Poiščite tisto, ki vam najbolj ustreza in se nam pridružite. Veseli vas bomo!

Vsak torek od 15.00 do 16.00 ure načrtujemo telovadbo »1001 gib« v športnem centru. Odvijala se bo pod vodstvom zunanjega vaditelja. Vsak prvi in tretji četrtek med 15.30 in 17.30 načrtujemo vodeno telovadbo za Društvo bolnikov s parkinsonizmom in drugimi ekstrapiramidnimi motnjami pod vodstvom Društva Trepetlika. Vse vaje potekajo pod strokovnim vodstvom fizioterapevta / delovnega terapevta v jedilnici doma. Ker so se šolarji vrnili v šolske klopi, bomo v septembru znova organizirali kakšen sprehod v okolici doma s šolarji Osnovne šole Janka Padežnika. Torej, aktivno v aktivno jesen!


Govorilne ure socialne službe - ODPADEJO

Obveščamo vas, da jutri, v četrtek, 24.avgusta 2016, odpadejo govorilne ure socialne službe. Zahvaljujemo sem vam za razumevanje.


Nastop Marušekov v sredo uro prej

sredo, 24.avgusta 2016, bo glasbeni nastop ansambla Marušek ob 16.00 uri in ne ob 17.00. Tako so nam danes sporočili člani ansambla. Ni pomembno, glavno, da pridejo. tako pa pravimo mi. ne pozabite torej. Marušeki v sredo eno uro prej. Časa za popoldanski spanec je še vedno dovolj, torej... Vabljeni.


Poglejte si naš predstavitveni video

Na spletni strani smo objavili prvi pravi predstavitevni video DOMA POD GORCO, ki ga je pripravil STUDIO KRAMBERGER URAN, video - produkcija - design. Večina videa je bila posneta na naš drugi DAN ODPRTIH VRAT. Kaj lahko bolj predstavi našo odprtost in povezanost z okoljem ter medgenarecijsko sodelovanje kot naš DAN ODPRTIH VRAT?! Sprehodite se z nami skozi naš dom za starejše, zaplešite z nami po njegovih svetlih hodnikih, odprtih s pogledi na čudoviti atrij, pokukajte  z nami v oskrbovana stanovanja in v vsa raznobarvna dogajanja tega dne, pobožajte našo psičko Zlato... Začutite nas kot mi čutimo vas. Hvala Studio Kramberger Uran za ta video. Vam hvala za obisk. Vedno smo vas veseli, pa če pridete osebno k nam ali na našo spletno stran.


Govorilne ure socialne službe - ODPADEJO

Obveščamo vas, da govorilne ure socialne službe, ki so bile načrtovane za sredo, 03.avgusta 2016, od 15.00 do 17.00 ure ODPADEJO. Opravičujemo se za morebitne nevščenopsti. Vsekakor smo dosegljivi ta dan do 15.00 ure. Več informacij vam lahko posreduje ga. Urša Ravnikar, socialna delavka. Dosegljiva je na telefonu 031 324 327.


Otroški tabor 2016 za otroke zaposlenih

Od 17.08. do vključno 19.08.2016 prirejamo v DOMU POD GORCO prvi tabor za otroke naših zaposlenih, torej za "naše" otroke. Letos je to "poskusni" tabor, saj nimamo izkušenj, a smo nekako predvidevali, da bi lahko bila organizacija takšnega otroškega tabora zanimiva tako za otroke kot za starše. Starši imajo v času poletnih počitnic kar precej problemov, kje pustiti njihove malčke ali malo večje otroke, ko so sami v službi. Želimo vsaj del tega bremena odvzeti z njihovih ramen. Če bo (in zakaj ne bi ?!) tabor uspel, bomo v naslednjem letu organizirali takšne tabore teden dni v mesecu juliju in teden dni v mesecu avgustu. Letos, prvič, smo se odločili za tri dni. Kaj vse pripravljamo za naše otroke?

Otroci bodo vključeni v tabor od 6.15 zjutraj, ko jih bodo starši pripeljali v športni center DOMA POD GORCO. Otroke bodo prevzele v športnem centru osebe, ki bodo zadolžene zanje. Starši bodo ob 15.00 prišli po otroke prav tako v športni center. Kaj se bo dogajalo vmes? Od 7.15 do 7.30 bo zajtrk in po zajtrku telovadba skupaj s stanovalci DOMA POD GORCO. Ob 11.30 bo kosilo in po kosilu sladoled ali sok. Ob 14.00 bo malica, sadje ali jogurt. Otroci torej ne bodo lačni. Tudi počitek bo po kosilu in ogled kakšnega filma ali organizirali kakšno kreativno delavnico.

Kakšna doživetja jim pripravljamo? Prvi dan bomo otroke popeljali po domu, da si bodo lahko ogledali, kje delajo njihove mame (v glavnem mame seveda). Ob 9.00 bo cirkuška animacija bratov Malek. Otrokom bo na razpolago napihljiv grad, lahko bodo žonglirali, vozile avtomobilčke na ročni ali nožni pogon, vključili bomo še motorične igre, poslikavo teles in še se bo dogajalo zanuimivega prvi dan tabora. Drugi dan, 18.08., bomo skupaj s Centrom Eksperimentov Maribor ob 9.00 uri eksperimentirali ali mavrično čarali in izvajali razne logične igre. Zadnji dan, 19.08., bomo igrali družabne igre (Freppy, Človek ne jezi se, Črni peter) ali igre na prostem (zemljo kradem, ali je kaj trden most, med dvema ognjema, pismo, odbojka z balonom). Na ta dan si bomo kosilo pripravili kar sami. Priredili bomo kuharsko urico, kjer bodo otroci skupaj s stanovalci in njihovimi "pomočniki"  priprava pizze za kosilo. Po kosilu bodo otroci poslikali majice za spomin na prvi Otroški tabor otrok DOMA POD GORCO 2016.

Še kaj? Nič!  Imeli se bomo super!


Tri nova oskrbovana stanovanja

V objektu oskrbovanih stanovanj DOM POD GORCO je v zaključni fazi ureditev treh oskrbovanih stanovanj, ki smo jih preuredili v stanovanja iz lokalov, ki so se prej nahajali v tem objektu. Stanovanja so pritlična in imajo večjo predsobo, kjer je vhod v večjo dnevno sobo s kuhinjo, kopalnico s tuš kabino in manjšo spalnico. Seveda so tudi ta stanovanja urejena v skladu z zakonskimi zahtevami (več tukaj). Kakšna so, pa največ povedo fotografije. Ogledate si jih lahko tukaj.


"Zelenica" pri oskrbovanih stanovanjih

Pred objektom oskrbovanih stanovanj DOMA POD GORCO smo uredili na betonskem platoju korita z manjšimi drevesi in cvetličnim nasadom. Korita so lesena in imajo lesen klopi, na katerih bo posebej v jutranjih in večernih urah prijetno posedeti. Čeprav beton ne cveti, smo poskusili vsaj na ta način polepšati okolico objekta oskrbovanih stanovanj. Prijeten kraj za druženje in klepet s sosedi. Poglejte si fotografije tukaj.


Kaj se bo dogajalo v poletnem juliju?

Na vrata trka že prvi, "pravi" poletni mesec, mesec julij. Šola se je končala, počitnice so se začele in tudi zaposleni se bodo odpravili na zaslužen dopust. Malo je treba "presekati", kajne? A to ne pomeni, da se v DOMU POD GORCO v juliju ne bo nič dogajalo! Seveda ne bo toliko prireditev z zunanjimi gosti, a si bomo poletno obarvan julij popestrili kar sami, kajne? Kaj se bo torej dogajalo? Organizirali bomo športne igre, sladoledni dan s kvizom, povabili smo glasbeno skupino Bica Band iz Dravograda in Ruške frajtonarje s pevci Ruševci (več tukaj). Prav tako bodo se odvijale v juliju določene naše stalne aktivnosti, med katerimi seveda ostajajo aktivnosti po nadstropjih enkrat do dvakrat tedensko ob 9.30 uri. Saj si ne moremo predstavljati torka brez tombole (vsak torek od 9.30 do 10.30 ure v športnem centru) ali igre bridga z izkušenimi igralci bridga iz Štajerskega bridge kluba (vsak torek od 10.15 in 11.45 ure v športnem centru), kajne? Prav tako bo vsak torek v juliju tudi telovadba "1001 gib" ob 15.00 uri v športnem centru, ki jo vodi zunanji vaditelj. Prvo polovico meseca bodo v torek ob 13.00 uri tudi vaje našega zborčka pod vodstvom zborovodkinje Katje. Ker pa je toplo, bomo organizirali sprehode v okolici doma v petek, 08. julija in 29.julija. Občudovali bomo čudovito naravo v okolici doma, nekoliko posedeli pred samim domom, pokramljali in se odžejali z borovničevim sokom. Tudi kakšen sladoled in lubenica nas bosta presenetila v juliju. Kar tako, za slajši dan. V četrtek, 21.07.2016, bomo organizirali Mini kino, in v torek, 26.07. praznovanje rojstnih dni stanovalcev, rojenih julija. V četrtek, 07. julija, pa bomo organizirali kuharsko urico z varuhinjami. Kuharske urice so vedno zelo obiskane, saj potem vedno nekaj dobrega pojemo, vmes pa pojemo. Tudi jutranja kavica z upravo, da bomo spet malo poklepetali, bo. Tokrat v četrtek, 14.julija, ob 9.00 uri, kakor smo navajeni.

Ne smemo pozabiti tudi na vodeno telovadbo z Društvom Trepetlika za bolnike s Parkinsovo boleznijo in drugimi ekstrapiramidnimi motnjami. Telovadba bo 07. in 21. julija od 15.30 do 17.30 ure v jedilnici DOMA POD GORCO.

No, kaj smo vam rekli? Ne bomo samo spali v mesecu juliju, kajne? Naj se dogaja tudi v juliju v našem DOMU POD GORCO!


Leto 2015 smo uspešno zaključili

V četrtek, dne 16. junija 2016, je Nadzorni svet družbe DOM POD GORCO sprejel in potrdil revidirano Letno poročilo 2015 (več o poslovanju). Leto 2015 smo prvič od ustanovitve družbe zaključili s pozitivnim poslovnim rezultatom, česar smo izredno veseli. Na ta način smo z izkazanim dobičkom pokrili skoraj vso izgubo iz preteklih let, tako da ostaja le še 35.973 EUR izgube iz preteklih let nepokrite. Uspelo nam je povečati stopnjo financiranja družbe z lastnimi viri z odplačilom dolgov iz naslova dezinvestiranja sredstev. Stopnja lastniškosti financiranja se je povečala iz 26,2% v 2014 na 31,4% v 2015. Čista dobičkonosnost kapitala (ROE) je 17,2%. Skupni prihodki na zaposlenega so se povečali za 22% in znašajo 50.904 EUR. Zasedenost kapacitet se je povečala za 5%. Hkrati smo sprejeli strategijo razvoja družbe in strategijo varstva starejših v naši družbi do leta 2020. Imamo smernice za pozitiven razvoj v prihodnje in voljo, da ga s skupnimi močmi realiziramo.


Zahvala vsem, ki ste polepšali naš DAN ODPRTIH VRAT

»Potrebujemo čas za sanje, čas za spomine in čas, da dosežemo neskončnost. Čas, da smo.« Gladys Taber

Tako smo zapisali na naši spletni strani in tako se uresničujejo naše sanje, ki skupaj z vami, naši dragi prijatelji, ki ste se nam v tako velikem številu pridružili na našem drugem Dnevu odprtih vrat v soboto, 11. junija 2016, tkejo številne nitke spominov za jutri, za neskončnost. Če smo bili lani prepričani, da smo pripravili enkraten, čudovit prvi Dan odprtih vrat, potem letos vemo, da je pognal globoke korenine, ki jih ne more nihče izkopati. Vemo, da bo drugemu sledil še tretji, četrti in … številni naši Dnevi odprtih vrat. Kako vemo? Ker je bilo spet toliko srčnosti, toplih, dobronamernih misli in dejanj, veselja in smeha, radožive razigranosti, da čutimo, da je naš Dan odrtih vrat preprosto postal tudi vaš Dan srčnosti in radodarnosti.

Lepo se je bilo spet z vami, dragi prijatelji. Vaša neskončna energija, veselje in smeh ter človečnost so nam znova pokazali, kako srečni smo, ker vas imamo. Še vreme je pokazalo svoj najlepši obraz, saj bi mu bilo ob vsem tem, kar ste dali vsem nam, nerodno, če ne bi dalo vsaj sonca in neba brez oblakov. Zahvaljujem se vam, ker ste svojo človeškost poklonili Janu, dečku v nežnih otroških letih življenja, ki se mora soočati z bremenom bolezni, ki ga ne zmoremo odrasli ljudje. Zaradi vas bo njegov dan vsaj nekoliko lažji, srca njegove družine polnejša optimizma in vere v jutri. Z vašo neutrudno energijo in pomočjo smo skupaj zbrali 1.150 EUR za Jana.

Mi pa… Se vidimo najkasneje na naslednjem Dnevu odrtih vrat. Tako si želimo. Ker je treba življenju dati vsebino, ki jo lahko napolnijo samo prijatelji, kajne? Seveda so naša vrata za vas vedno odprta. Pa pridite kaj naokoli. Veselimo se dne, ko se spet srečamo.


Gledališka predstava "Kmečko letovišče" odpade

Obveščamo vas, ga gledališka predstava "Kmečko letovišče", ki bi se naj odigrala danes, 23.maja 2016 v jedilnici doma za starejše DOM POD GORCO odpade zaradi bolezni enega izmed članov Društva invalidov Maribor. To ne pomeni, da predstave ne bo! Gledališka predstava bo v ponedeljek, 30. maja 2016, ob 16. uri v jedilnici doma za starejše. iskreno vabljeni.


Novi jedilniki za mesec maj so že objavljeni

Hrana je dosti, dosti več kot nujnost, nekaj, kar nas ohranja pri življenju. Če bi bila samo to, ne bi bilo pomembno nič drugega, kot njena hranilna vrednost za telo. A hrana mora biti predvsem tudi užitek, tako za oko, nos kot za naše brbončice. Kaj bodo v mesecu maju kuhali naši kuharji DOMA POD GORCO? Najbolje, da pogledate jedilnike kar sami in se prepričate, da bo hrana raznovrstna, zdrava  in da smo upoštevali tudi vaše želje. Jedilnike od 02.maja do 08.maja 2016 za dom za starejše za različne vrste prehrane najdete tukaj. Mesečne jedilnike za dostavo kosil na dom za mesec maj najdete tukaj.


Kaj se bo dogajalo v mesecu maju?

Maj je nedvomno najlepši spomladanski mesec. Se kdo ne strinja? Verjetno se vsi strinjate z mano. Pomlad je že polno razcvetela, listje je najbolj zelene barve med vsemi zelenimi barvami, tiste mladostno zelene barve kot so otroci v puberteti, na sadnih drevesih in trti se kažejo že prvi poganjki, solata na vrtu kar vabi, da jo utrgamo... Maj, pravi mesec mladosti. Včasih je bil 25.maj praznik mladosti, sedaj je praznik mladosti kar ves maj. Torej smo tudi mi v DOMU POD GORCU ta mesec spomladansko napihnjeni z energijo in življenjskim zanosom. Kaj se bo dogajalo v mesecu maju v DOMU POD GORCO? Najprej moramo omeniti izlete stanovalcev na izbrane turistične kmetije v bližnji okolici, o čemer bomo seveda poročali. Maj je tudi čas našega spomladanskega piknika s stanovalci in svojci. Upajmo, da nam letos ledeni možje in polulana  Zofka, ki se je lani razvlekla kar čez nekaj majskih, junijskih dni, ne bodo "hodili v zelje". Piknik v jedilnici doma za starejše pač nekako ... ni piknik, pa čeprav ponuja jedi z žara. V maju se začenjajo priprave na naš drugi DAN ODPRTIH VRAT, ki bo 11.junija 2016. Več o tem bomo še poročali. V maju je tudi medgeneracijski dogodek Spaš in Šport in še marsikaj drugega se bo dogajalo. Predvsem se bomo v maju več sprehajali v okolici doma in manj čepeli v sobah in notranjih prostorih. Tudi naša Kavarnica pod Gorco že vabi s prijetno dišečo kavo, kjer lahko uživamo ob pogledu na zeleno Pekrsko gorco in Pohorje v ozadju. Tortice si že lahko privoščite, sladoled pa je že tudi na voljo. Postavili bomo igrala za otroke, pa osvežili s cvetjem naše okolje, posadili kakšno drevo... Ja, v maju se bo dogajalo. Vabljeni, da se nam pridružite ali nas obiščete. Kaj se bo dogajalo v mesecu maju si lahko  pogledate tudi tukaj. Vse, kar smo doživeli, pa smo v sliki in besedi opisali v Reportaži dogodkov (kar kliknite tukaj).


Pridobili bomo tri nova oskrbovana stanovanja

V ponedeljek, 04.aprila 2016, smo začeli v objektu oskrbovanih stanovanj DOMA POD GORCO s preurejanjem treh obstoječih lokalov v tri nova, moderno opremljena oskrbovana stanovanja. Ocenili smo, da sedanjih obstoječih šest lokalov v objektu oskrbovanih stanovanj glede na povpraševanje in možnosti uporabe lokalov presega obstoječi interes potencialnih podjetnikov. Poslovnih prostorov za najem in tudi nakup je v Mariboru namreč več kot dovolj. Hkrati se srečujemo z velikim povpraševanjem po oskrbovanih stanovanjih. Zato smo se odločili, da tri obstoječe lokale v objektu oskrbovanih stanovanj preuredimo v tri oskrbovana stanovanja velikosti okrog 55m². Vsem stanovalcem v oskrbovanih stanovanjih se zato opravičujemo za motnje, ki jih takšen gradbeni poseg nedvomno povzroča. Na koncu bo objekt pridobil tri lepa stanovanja in obstoječi stanovalci tri nove sosede, s katerimi bodo prav gotovo spletli nove vezi. Stanovanja bodo v skladu z načrtom vseljiva predvideno z mesecem junijem 2016. Upajmo, da bo šlo vse po načrtih. Košček sreče in uspelo bo, kajne? Morda vas zanima najem stanovanj. Več informacij lahko pridobite pri g.Mihaeli Strmčnik, strokovni vodji, na  telefonski številki (02) 480 56 25 ali 031 331 273 oziroma na elektronskem naslovu mihaela.strmcnik@dompodgorco.si.


Naša Zlata je dobila pomladek

Ne, seveda ni Zlata dobila mladičkov... Je še premlada! Če prihajate v teh dneh k nam v DOM POD GORCO, potem se morda presenečeni ustavite pred našo tablo Misel dneva. Tokrat ne zaradi misli, ki je tam napisana, ampak zaradi zajčkov. Dveh majhnih, črnih, skoraj puhasto mehkobnih, zajčkov. Nekako smo združili Veliko noč z zajčki, živimi, ne čokoladnimi. In kaj je porekla na to naša Zlata? Nič. Niti "hov" ni dala od sebe, kaj šela "hov, hov". Morda je zadnje čase malo domišljava, ker pač že hodi v šolo in se s takšno "živadjo", ki nima pojma o šoli in njeni pomembnosti, pač ne bo ukvarjala. Ja, Zlata postaja "učenjak". Zajčke je malo povohala, ker so pač ukradili nekaj naše, predvsem Suzanine, pozornosti. A ..,saj ne delajo nič drugega, ko vohljajo, malo poskočijo sem in tja v kletki in jedo. Nekako je Zlata že presegla to "fazo". So pa lepi, naši zajčki, kajne?


Zlata vrtnica za leto 2015 DOMU POD GORCO

V torek, dne 15.marca 2016, je potekala že 53. podelitev Zlate vrtnice Hortikulturnega društva Maribor, Zlata vrtnica 2015. Z veseljem smo se ga udeležili kot povabljenci tudi mi, ker je Zlato vrtnico 2015 prejel DOM POD GORCO. Priznanje za urejenost našega okolja, ki smo ga od srca veseli. Priznanje našim fantom, ki se trudijo za lepo, čisto in urejeno okolje. Posebej smo bili ponosni na naš atrij, ki je v lanskem letu zasijal v vsej svoji lepoti. Sicer pa... poglejte sami tukaj. Hvala za izrečeno čas Hortikulturnemu društvu Maribor, hvala, ker so opazili naš trud. Predvsem pa je Zlata vrtnica 2015 zaveza za nas, da smo še boljši.  


Za vse ženske tega sveta

Bliža se prvi spomladanski mesec in z njim Dan žena, ki se praznuje že od 1917 leta kot mednarodni praznik žensk. Dan ni bil izbran čisto naključno, saj je tega dne leta 1911 v  požaru v tekstilni tovarni v New Yorku več kot 140 žensk izgubilo življenje, ko so protestirale zaradi nečloveških delovnih razmer. Morda je bil prvotno bolj označen kot mednarodni dan delovnih žensk, seveda v spomin na te ženske. Dejansko gre za praznik ekonomske, politične in socialne enakopravnosti žensk ter njihovih dosežkov na vseh področjih. Prav tako ni nobena skrivnost, da so k priznanju praznika žensk največ pripomogle feministke, med njimi prav gotovo v ospredju nemška feministka in socialistka Clara Zetkin.

Zakaj Dan žena? Bolje bi bilo uporabiti besedo »ženska« … Ne gre za praznik žena, ampak žensk nasploh. To pomeni od najmlajših deklic do najstarejših žensk. Vsebina tega praznika je predvsem poudariti, da moramo imeti ženske tako kot moški enake možnosti, enako možnost izbire in svobodo odločitve v življenju.  Ne kot ženske, ampak kot ljudje. Gre torej za enakopravnost žensk z moškimi na ravni človeka. Zato mora imeti dekletce, ki želi hoditi v šolo, enake možnosti kot fant zraven nje. Zato mora imeti mlada ženska enake možnosti za službo kot mlad moški. Ne sme biti spol tisti, ki daje prednost komurkoli. Tako ne moškemu kot ne ženski. Prav tako to ni politično obarvan praznik, ker ni povezan samo s pravicami delovnih žensk ali žensk nekega političnega ali družbenega okolja. Povezan je z ženskami na splošno, v vseh kulturnih in družbenih okoljih. Ne gre samo za pravice delovnih žensk in ne gre samo za pravice žensk, ki se povezujejo z delom. V končni fazi, vse ženske so delovne, čeprav niso v tovarnah ali v različnih službah. Rdeči nagelj je sicer lep simbol praznovanja dneva žena, a dneva žena, ki je bil vezan na žensko enakopravnost, ki jo je priznavala socialistična oblast. Enakopravnost ženske kot delavke, proletarke. Dan žena, naj popravim, dan žensk, je dosti, dosti več, kot samo to. Čeprav je ekonomska neodvisnost kogarkoli, ne samo ženske, pogoj za neodvisnost nasploh. Ena izmed resnic sveta včeraj, danes in verjetno jutri. Če so prazniki tisti, ki na poseben način obeležijo vsebino določenih plasti življenja te družbe, potem potrebujemo Dan žensk! Še vedno. Morda še bolj zdaj. Ker še vedno ali morda sedaj še bolj nimamo svobodne možnosti izbire. Kaj sploh pomeni možnost izbire in svobodne odločitve? Pomeni, da imamo možnost in pravico izbrati med različnimi možnostmi tisto, ki jo želimo sami, brez pritiskov zunaj sebe. Seveda je svoboda drugo ime za odgovornost. Pomeni, da smo sami odgovorni za sprejeto odločitev. Tudi v DOMU POD GORCO bomo obeležili Dan žena ali žensk. A več o tem naslednjič.


Naša psička Zlatka je postala "zvezda"

Prav gotovo ste že naleteli na Zlatko, ko ste prišli v naš DOM POD GORCO? Zlatko?! Katero Zlatko? Ja, psičko Zlatko, a ne poznate psičke Zlatke? Aja, Zlatko! Tako bi porekli verjetno vsi, ki zadnjega pol leta prihajajo v naš DOM POD GORCO. Ker je preprosto nemogoče, da Zlatka ne bi očarala vse. Vsi so "podlegli" njeni mladostni igrivosti in posebnemu "pasjemu šarmu", ki ga ima naša Zlatka na preteg. Je le "zlata prinašalka" in te že v osnovi očarajo vse, ker so preprosto "zlate". Naša Zlatka dvakrat. Ker je zlata prinašalka Zlatka. Za njo je zadolžena naša delovna inštruktorica Suzana Žnidarič, katere naloga je, da Zlatko s strokovno pomočjo prelevi v (ne v leva, ne) v pravega psa pomočnika - sodelavca našim fizioterapevtom in delovnim terapevtom. Zato seveda Zlatka hodi v "šolo". Seveda za njo skrbijo tudi drugi sodelavci, od Slavka Gorjupa do Nike, Aleša in številnih drugih, ki jo vodijo vsak dan na sprehode. 

Zlatka je postala naša "zvezda". V medijih se pojavlja več kot diva Helena Blagne (no, skoraj toliko) ali predsednik Borut Pahor. Samo vprašanje časa je, kdaj jo bo Lado Bizovičar poklical " Na žar". Seveda ne na sočni zrezek (žal Zlatka, cena slave pač), ampak na oddajo. Suzana bo postala počasi še njen manager. Več o naši Zlatki lahko najdete tukaj in seveda tukaj , pa v Večeru in .... verjetno še kje. Pa poiščite sami ali kot bi rekla Zlatka "Hov, hooov, hov, hooov,hoooooov..."


Bi kdo pustne krofe?

Kot vsako leto vam tudi letos nudimo možnost naročila pustnih krofov. Pust je pred vrati in pusta ni brez krofov, kajne? Ker vam želimo zagotoviti res sveže pustne krofe, nam posredujte vaše naročilo, ki zajema več kot deset krofov, na telefon Kavarnice pod gorco številka 02 480 56 95. Veselimo se vaših naročil in vam želimo norčavi pust mastnih ust.


Rojstni dan Doma pod gorco

V ponedeljek, 15. februarja 2016, ima čisto posebna oseba rojstni dan. Uganete? Naš Dom pod gorco praznuje. A da to ni oseba? Seveda je! Ne samo ena. Več kot sto, več kot dvesto, več kot tristo nas je! Rojstni dan Doma pod gorco je tudi naš rojstni dan. Kateri rojstni dan praznujemo, kako bomo praznovali, koga bomo povabili… naj ostane za enkrat skrivnost. Več vam povemo v naslednjih dneh.


Koledar dogodkov za februar 2016

Na naši spletni strani smo objavili koledar dogodkov za mesec februar 2016. Veliko zanimivega se bo dogajalo, zato nikar ne spregledajte koledarja dogodkov. Ja, tudi pustovali bomo ta mesec in praznovali rojstni dan. Kateri? Veste?


Sprememba Cenika dodatnih storitev

Obveščamo vas, da od 01.02.2016 stopi v veljavo nov Cenik dodatnih storitev. Sprememba ni povezana s spremembo cen (te ostajajo enake), ampak spremembo storitev, ki so vključene v Cenik dodatnih storitev (n.pr.: cena najema prostora za pogostitev, kadar pogostitev ne izvaja DOM POD GORCO, ki do sedaj ni bila vključena v cenik). Novi Cenik dodatnih storitev bo objavljen na spletni strani z dnem 01.02.2016 tukaj.


Aktivnosti za naše oskrbovance

V mesecu januarju 2016 začenjamo z aktivnostmi za naše oskrbovance, stanovalce DOMA POD GORCO, po nadstropjih. Že sedaj smo imeli kreativne delavnice, na katerih smo bili v okviru posamezne teme (n.pr.: izdelava adventnih venčkov) ustvarjalni, kreativni, domiselni, kar je dobro za naše "sive celice" in se družili, kar je dobro za naše "duše". A nekako so kreativne delavnice bile pripravljene s strani zaposlenih in niso dopuščale našim stanovalcem, da so ustvarjalni na "čisto svoj način" in tako, kot jim v določenem trenutku ustreza. Premik v glavah je premik v dejanjih. Zato smo se odločili, da bomo z januarjem 2016 uvedli aktivnosti po posameznih nadstropjih, v katere bomo poskušali vključiti čim več stanovalcev. Aktivnosti za stanovalce po nadstropjih bodo potekale med 9.30 in 11.00 uro večkrat tedensko, odvisno od ostalih dogodkov in aktivnosti, ki se bodo odvijale. Načrtujemo jih najmanj enkrat do trikrat tedensko. Nabolje, da začnemo in bomo potem videli, kako bo najbolj ustrezalo našim stanovalcem. Kaj se bo dogajalo? Varuhinje bodo skupaj s stanovalci po nadstropjih izvajale različne aktivnosti v skladu z njihovimi željami, od ročnih del, kuharskih uric, družabnih iger,… Za vsakega nekaj, da popestrimo čas našim dragim stanovalcem. Več o tem bomo seveda poročali na naši spletni strani oziroma takrat, ko se bo kaj zanimivega dogajalo. Za enkrat... Novo leto in nove stvari, vse za naše stanovalce, da bo bivanje v našem skupnem DOMU POD GORCO zanje čim lepše in kakovostno. 


Dragi svojci, razgibajmo se!

V mesecu januarju 2016 smo pripravili novost v naši ponudbi zanimivih stvari za svojce naših stanovalcev. Zakaj bi samo naši stanovalci telovadili? Najboljši zgled jim damo tako, da telovadimo tudi sami, kajne? Tisoče besed je manj učinkovitih kot eno skupno razgibavanje za svojce. Zato smo za vas, dragi svojci naših stanovalcev, pripravili v mesecu januarju 2016 vodeno vadbo s terapevtom za svojce. Vsak prvi četrtek v mesecu bomo imeli vodeno telovadbo za svojce naših stanovalcev pod strokovnim vodstvom fizioterapevta ali  delovnega terapevta v športnem centru našega doma v I.nadstropju. Razmigali bomo mišice, kosti  in še kaj. Koristno druženje in medsebojno spoznavanje, ki ima številne koristi. Ne samo za telo, ampak tudi za duha. Prva vodena vadba s terapevtom za svojce bo potekala v četrtek, 07.januarja 2016, od 17.00 do 17.30 v športnem centru. Iskreno vabljeni. 


Miren, topel Božič in srečno 2016

Nekaj pomirjujočega je v tem času leta… Počasi, dan za dnem, občutimo bližino samega sebe v mislih, čustvih, ki nas prevevajo. Razmišljamo o letu, ki se počasi zaključuje in o letu, ki je pred nami. Kaj nam bo prineslo, nam osebno, naši družini? Vsi si želimo, da bi naslednje leto bilo še boljše, da bi imeli več časa drug za drugega, da ne bi bilo toliko skrbi v vsakdanjem življenju. Želimo si več sonca, srečnih obrazov, več nasmehov. A hkrati se zavedamo, da so naše možnosti vplivanja na dogodke največkrat neznatne, da ne moremo spreminjati ljudi. Spreminjamo lahko samo sebe. In samo mi, mi edini odločamo o tem, kako se bomo odzvali na vse, kar se dogaja okrog nas. V tem je naša moč.

Ob koncu leta se zazrimo vase… Bi se imeli radi, če bi se gledali z očmi drugih ljudi? Bi se imeli radi, če bi nase gledali s svojimi očmi?  So naša dejanja odražala toplino, strpnost, poštenost? Sem bil človek, predvsem človek v tem letu? Vse to smo mi, ljudje. Kakršnikoli že. Skozi življenje plovemo z razpetimi jadri. Leta se prevesijo ena v drugo in čas se preliva skozi prste… Ujeti v pasti sodobnosti, a moramo ostati mi, ljudje... Ljudje, ki imamo srce za tiste, katerih jadra niso tako razpeta, katerim veter ne piha tako močno, katerih barka življenja ne plove tako kot naša…

Razumevanja,  strpnosti in dobrih misli Vam želimo. Ker dobre misli prinesejo dobra dejanja, ker dobra dejanja osrečijo dobre ljudi in s tem osrečijo nas same. Nič ni lepšega, kot deliti dobro. Pa čeprav samo nasmeh, dlan, ki se dotakne druge dlani, besedo, ki seže v srce. Čudovite božične praznike, polne radosti in veselja v krogu najdražjih in veliko sreče ter lepih trenutkov v letu 2016.


Aktivni torki v mesecu januarju

Vsak torek v mesecu januarju 2016 se bodo izvajale številne aktivnosti (koledar dogodkov si lahko pogledate tukaj). Tombola med 9.30 in 10.00 uro v športnem centru ostaja kot stalnica, ki je najbolj priljubljena med stanovalci. Naši stanovalci so se navdušili nad bridgom, ki so ga začeli igrati v letu 2015 pod vodstvom izkušenih bridgistov iz Štajerskega bridge kluba Maribor. Komaj čakajo torek, saj se veselijo novih izzivov, ki jih ta igra prinaša, hkrati pa zboljšujejo oziroma ohranjajo svoje kognitivne sposobnosti. Ne pozabite torej na bridge, vsak torek od 10.10 do 11.45 ure v III.nadstropju našega doma. Med 13.00 in 14.00 uro v II. nadstropju bodo vsak torek pevske vaje našega zbora Gorca pod taktirko naše zborovodkinje Katje. Torek je torej najbolj aktiven dan v tednu v mesecu januarju 2016!


Za vas pečemo potico, kekse in sadni kruh

V pričakovanju božično novoletnih praznikov kuhinja Doma pod gorco že diši po prazničnih dobrotah. Tudi letos pečemo pri nas domačo orehovo ali makovo potico (z ali brez rozin), domače ročno izdelane praznične kekse in praznični sadni kruh. Seveda vam želimo zagotoviti res sveže dobrote najboljše kvalitete, zato vas prosimo, da oddate naročila do torka, 22.decembra 2015. Naročila zbiramo v Kavarnici pod Gorco (telefon 02 480 56 95) ali pri vodji kuhinje, Primožu Vipotniku (telefon 02 480 56 92 v dopoldanskem času). Naročene dobrote boste lahko prevzeli v sredo, 23.decembra 2015, od 09:00 ure dalje v Kavarnici pod Gorco. Ali se splača? Seveda se! 1kg potice je 8,00 EUR, keksov 9,50 EUR in sadnega kruha 9,50 EUR. Veselimo se vaših naročil in vam želimo prijetno dišeče praznike.


Silvestrovanje stanovalcev in svojcev

Tudi letos prirejamo v ponedeljek, 21.decembra 2015, silvestrovanje vseh oskrbovancev našega DOMA POD GORCO in njihovih svojcev (preberite več). Cena silvestrovanja za svojce je 10,00 EUr (vštet DDV). Letos smo se odločili, da bomo izdajali bone, ki jih boste prejeli ob plačilu silvestrske zabave v Kavarnici pod gorco. S prodaja bonov bomo začeli v torek, dne 08.12.2015.Veselimo se že srečanja z vami in seveda skupne silvestrske zabave.


Izlet v Šmarje pri Jelšah - drugič

V četrtek, 03.decembra 2015, se bomo zaposleni DOMA POD GORCO ponovno odpravili na strokovno ekskurzijo v Šmarje pri Jelšah. Polovica zaposlenih je bila na obisku v domu za starejše v Šmarjah pri Jelšah že 18.novembra 2015. Sedaj je na vrsti druga polovica zaposlenih. Odhod bo ob 08.30 uri zjutraj iz parkirišča za DOMOM POD GORCO. Bodite pravočasni. Dom za starejše Šmarje pri Jelšah je verjetno eden najbolj toplih, srčnih in prijetnih domov za starejše. Ker želimo biti odlični za vse naše stanovalce in ker smo še "mladi" (februarja 2016 bomo upihnili peto svečko), se želimo seznaniti s primerom dobre, če ne odlične prakse na področju institucionalnega varstva za starejše, kar dom za starejše Šmarje pri Jelšah nedvomno je.