V sožitju prijetnih, prijaznih in srčnih ljudi
je moj Dom pod gorco.

Predstavitev doma

»Vsak dan je prvi. Vsak dan je življenje.« Dag Hammarskjöld

Dom za starejše DOM POD GORCO se nahaja se v prijaznem in mirnem okolju zelenega okrilja Pekrske gorce, le streljaj od Pohorja, med Erjavčevo ulico in Pekrsko cesto na Studencih. Arhitekturno je zasnovan kot moderen, svetel objekt s štirimi etažami, z velikimi svetlimi hodniki, ki povezujejo med seboj posamezne funkcionalne enote doma. Sobe so razporejene v sedem bivalnih skupnosti, v katerih je velika, sodobno opremljena bivalna kuhinja, prilagojena starostnikom, jedilnica in dnevni prostor s televizorjem.

Dom pod gorco


"Življenje najbolje uporabimo, če ga porabimo za nekaj, kar traja dlje kot življenje samo." William James

Posebno čarobnost objekta ustvarjata dva atrija, ki se nahajata v notranjosti pritlične etaže in s svojim zelenjem in žuborečo vodo pričarata znotraj objekta park v malem. S sprehajalnimi potmi in lesenimi klopmi za počitek predstavljata idealen prostor za druženje oskrbovancev in preživljanje prostega časa na svežem zraku tudi znotraj objekta. Pogled na skrbno urejene gredice z okrasnim rastlinjem polepša vsak trenutek časa, ki ga preživimo tukaj. Prav tako vabljiv je park s klopmi in rekreativnim parkom za starejše med domom za starejše in objektom oskrbovanih stanovanj.

Dom pod gorco

»Lenarim in zraven povabim še svojo dušo… » Walt Whitman

Za prijetno druženje in prijazno vzdušje nam DOM POD GORCO ponuja simpatično Kavarnico pod Gorco, kjer lahko s klepetom ob kavi in pestri ponudbi domačih tort in peciva sklepamo nova prijateljstva. Letni vrt kavarne je vsak dan lepega vremena poln oskrbovancev in obiskovalcev, ki se prepuščajo sončnim žarkom ob pogledu na mogočno Pohorje. Kapelica ob robu parka daje posebno dimenzijo tega prostora, kadar se mimo nje uzremo na popolno belino cerkvice Marije na Pekrski gorci.

Dom pod gorco